Ev İçin Spor Aletleri: Evinizi Spor Salonuna Çevirin!

Son zamanlarda hepimiz ufak ufak evde spor yapmanın kolaylığını görüp keyfine vardığımıza göre işimizi biraz daha profesyonel bir seviyeye taşıyabiliriz.

Kas gelişimini hızlandırmaktan kardiyonuzu daha verimli hale getirmeye kadar spor yaparken ihtiyaç duyabileceğiniz pek çok spor aletini bu yazımızda sizlerle tanıştırıyoruz! Eve alınabilecek spor aletleri araştıranlar için olduğu kadar koleksiyonuna yeni evde spor aletleri eklemek isteyenler için de efektif seçeneklerin bulunduğu bu yazımızda siz de evinizi bir spor salonuna dönüştürmek için ihtiyaç duyduğunuz pek çok şeyi bulabilirsiniz.

Direnç Bandı

Direnç lastiği, egzersiz bandı, spor lastiği ve benzeri pek çok farklı isimlerle de anılan direnç bandı; aslında birçoğumuzun pilatesin popülerleşmesi ile öğrendiği ekipmanlardan biri. Hatta bu yüzden pilates bandı olarak da duyabileceğiniz bu ekipman; kullanım kolaylığı, pratikliği ve ulaşılabilir fiyatlarıyla eve alınabilecek spor aletleri arasında en iyi seçeneklerden biri diyebiliriz.

Farklı direnç aralıklarına ve dolayısıyla farklı sertliklere sahip olan direnç bantları, hem profesyonel hem de başlangıç seviyesindeki sporcuların evde spor yaparken rahatlıkla kullanabileceği ekipmanlardır. Vücudun hemen her noktasını çalıştırabilecek fonksiyonel özellikleriyle öne çıkan direnç bandı modelleri, kas gelişimini destekleyebilecekleri gibi vücudun esneklik kazanmasında ve spor öncesi ısınma hareketlerini uygulanmasında da rol oynayabilecek ürünlerdir. Aynı zamanda hafif ve fazla yer kaplamayan tasarımları sayesinde her yere taşınabilecek, bu sayede hayatı kolaylaştırabilecek niteliktedir. Tüm bu özellikleriyle direnç bandı, evde spor aletleri olarak tercih edilebilecek en iyi seçeneklerden biri diyebiliriz.

Dambıl ve Ağırlık Setleri

Şüphesiz dambıllar, evde fitness aletleri olarak kullanılabilecek ekipmanların başında gelir. Özellikle vücut geliştirme ile ilgilenen sporcuların favori ekipmanları olan dambıl ve ağırlık setleri, geniş bir yelpazeye yayılan ağırlık seçenekleri sayesinde kas gelişimini en iyi şekilde destekleyen ekipmanlardır.

Kasları çalıştırırken vücut dengesinin korunmasına da yardımcı olan bu ekipmanlar, ağırlık çeşitliliği sayesinde herkesin ihtiyacına uygun şekilde çalışmasına olanak tanır. Kontrol etmesi kolay olan ve böylece sakatlık riskini azaltan dambıllar, eklemleriniz için de oldukça sağlıklı seçimlerdir. Vücudunuzdaki her bir noktayı çalıştırmak için kullanabileceğiniz bu ürünler, tıpkı direnç bantları gibi evinizde fazla yer kaplamamasına rağmen son derece fonksiyonel ekipmanlardır.

Kapı Barfiksi

Eğer vücudunuzda kol, omuz ve sırt bölgenize yoğunlaşmak istiyorsanız; barfiks ekipmanları sizin için eve alınacak spor aletleri arasında en iyisi diyebiliriz. Özellikle kapı barfiksi olarak bilinen çeşitleriyle bu ekipmanlar sayesinde evinizin dilediğiniz yerinde sabitleyerek kullanabileceğiniz her daim hazır bir spor alanı yaratabilmeniz mümkün.

Başka herhangi bir ekipmana ihtiyaç duymadan üst vücudunuzu çalıştırabilmenize fırsat sunacak kapı barfiksleri, vücut ağırlığınızı kullanarak sağlıklı ve güvenli bir şekilde vücut geliştirme yapabileceğiniz harika bir alternatif. Arka omuzdan göğüse, ön ve arka kollardan mide ve sırt kaslarına kadar geniş bir kas grubununa yönelik egzersiz yapabileceğiniz kapı barfiksleri sayesinde tek bir ürünle evde spor yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Sağlık/Pilates Topu

Adından da anlayabileceğimiz gibi pilates topu, aslında pilates sporuna özgü bir ekipmandır. Ancak pilatesin giderek daha fazla kitlenin dikkatini çekmesi, fitness yapanların da radarına girmesine neden oldu ve tıpkı sağlık topları gibi pilates toplarının da daha fazla tercih edilmesini sağladı. Pilates topları, sağlık topları gibi hemen herkesin kullanabildiği bir ekipman haline geldi.

Vücudunun daha çok alt kısmına odaklanmak isteyenler için mükemmel tercihler olan bu ekipmanlar; bacaklar, bel, kalça ve basen bölgelerini çalıştırmak için uygulanabilecek onlarca hareketi mümkün kılar. Genellikle elde tutularak çalışılabilecek küçük seçeneklerinin tercih edildiği pilates toplarının büyük ve hacimli modelleri de vardır. Büyük olanlar genellikle büyük kas gruplarını çalıştırmada etkiliyken küçük olanlar dengede kalmayı ve vücuda esneklik kazandırmayı kolaylaştıran evde spor aletleridir.  

Atlama İpi

Kolay taşınabilirliği ve pratik kullanımı ile kardiyoların vazgeçilmez ekipmanı olan atlama ipi, evde kullanılabilecek spor aletleri içinde belki de en keyiflisi, en kolayı! Koşu yapmayı sevmeyenler için vücudun önemli bir bölümünü çalıştırmayı hedefleyen özelliğiyle atlama ipi, kısa sürede etkili bir kardiyo yapabilmenin anahtarlarından biri!

Başlangıç seviyesinden profesyonel düzeye kadar herkesin ihtiyacına göre bir seçenek bulabileceği atlama ipleri, yağ yakarak zayıflamak isteyenler için en uygun ekipman diyebiliriz. Her zıplamada vücudun hemen her yerini çalıştıran bu ekipman ile 15 – 20 dk’lık bir çalışma, vücudunuzu ağırlık antrenmanı için ısındırmaya yeter de artar bile.

Zıplama Kutusu

Çok sık tercih edilmeyen ve gereken ilgiyi görmeyen zıplama kutusu, aslında evde egzersiz aletlerinden oluşan küçük bir spor salonu kurmak isteyenler için mükemmel bir ekipman. Eğer vücudunuzun kalça ve bacak bölgesine odaklanmak istiyorsanız, bu ekipman tam size göre diyebiliriz.

Kas gelişimini desteklemenin yanında kardiyo etkisi de yaratacak olan zıplama kutusu, spor rutininizi ideal şekilde destekleyecek ürünlerden biridir. Kullanılmadığı zaman iç içe geçip katlanan seçenekleri ile sanıldığından çok daha az yer kaplayan bu ekipman sayesinde siz de egzersizlerinize fonksiyonellik katabilirsiniz!

Bonus: Roller ve Masaj Topları

Evde spor aletleri denildiğinde akla sadece egzersiz yapmanızı sağlayacak ürünler gelmemeli; dinlenme ve ısınma periyotlarınıza destek olacak ürünler de spor veriminizi artıracak ekipmanlardır. Örneğin roller ve masaj topları, egzersiz sonrasında kaslarınızı yumuşatmak, daha sonra oluşabilecek ağrıların önüne geçmek ve kaslarınızın parçalanmasını kolaylaştırmak için kullanabileceğiniz ideal seçeneklerdir.

Farklı şekilleri sayesinde vücudun farklı noktalarında kullanmaya elverişli hale gelen roller ve masaj topları, hafif ve taşınabilir özellikleri ile evinizin dilediğiniz noktasında rahatlıkla kullanabileceğiniz ekipmanlardır. Yumuşak, sert ya da ekstra sert gibi farklı sertlik seviyelerine sahip olan bu ürünler; spor sonrasında veya öncesinde kaslarınızı rahatlatmak için tercih edebileceğiniz mükemmel alternatiflerdir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER