Kas Ağrılarınıza İyi Gelecek Ekipmanlar

Spora yeni başlıyor ya da uzun bir aradan sonra geri dönmeye karar vermiş olabilirsiniz. Böyle durumlarda vücudunuz hamsa kas ağrıları genellikle herkes için kaçınılmazdır. Gecikmiş kas ağrısı olarak adlandırılan bu çileli durum birçok kişiyi spora döndüğüne pişman etse de, bu ağrıları hafifletmek yine sizin elinizde.

Başladıysak bir kere, vazgeçmek yok! Bu yazımızdan faydalanarak kas ağrılarınızın sebeplerini öğrenebilir, önerdiğimiz ürünlerle kas ağrılarınızı kolaylıkla hafifletebilirsiniz.

Kas Ağrısı Neden Olur?

Kas ağrıları genellikle egzersiz rutininiz değiştiğinde, egzersizlere ara verdiğinizde ve egzersiz yoğunluğunuzu artırdığınızda ortaya çıkar. Kas ağrıları vücudunuzun adaptasyon sürecinde görülen ve ciddiye alınması gereken bir durumdur. Kas ağrılarının asıl sebebi genellikle kasların alışık olduğu durumdan farklı olarak veya daha fazla çalışmaya zorlanmasıdır.

Kas Ağrısına Ne İyi Gelir?

Yaptığınız tüm değişiklikler, verdiğiniz tüm aralar az da olsa kas ağrısı çekmenize sebep olur. Ancak bu kas ağrılarını gidermenin onlarca basit yolu vardır. Öncelikle antrenman öncesi ısınma hareketlerini ihmal etmemeniz gerektiğini hatırlatmamız gerek. Kaslarınızı esnetmek ve ısıtmak onları daha yoğun egzersizlere hazırlamanızı sağlar ve böylelikle herhangi bir sakatlanma durumunu da ortadan kaldırmış olursunuz.

Bir diğer atlanmaması gereken detay ise bol su tüketimidir. Gün içerisindeki sıvı tüketimi vücudunuzu antrenmana hazırlamanın başka bir yoludur. Su, kaslarınıza oksijen taşır, vücut ısınızı düzenler ve bu da kaslarınızın daha sağlıklı çalışmasına olanak sağlar.

Kas Ağrılarını Azaltacak Ürünler

Isınma hareketleri ve sıvı tüketiminin yanı sıra masaj roller, masaj topları, ağrı bantları ve sentetik buzlar gibi kolaylıkla sahip olabileceğiniz ürünler, kas ağrılarınızı dindirmenin en güvenilir ve basit yollarından bir diğeridir. Antrenmanlarınızdan önce ve sonra kendinize ayırabileceğiniz kısa sürelerde belirttiğimiz yöntemleri ve ürünleri uygulayarak bu ağrıların üstesinden gelebilir, antrenmanlarınıza hız kesmeden devam edebilirsiniz.

Masaj Topları

Masaj topları oldukça uygun fiyatlı ve taşıması kolay ürünlerdir. Omuz, boyun ve taban bölgelerinizdeki kasların esnekliğini artırmanızı sağlayan masaj topları, ağrılarınızı ortadan kaldıracak kalıcı değişikler yapmanıza imkan sunan oldukça etkili aletlerdir. En iyi fizyoterapistler ve sporcular, kas ağrılarını dindirmek için masaj toplarından sıkça faydalanırlar.

Roller

Masaj roller olarak bilinen köpük rulolar, sporcuların kas düğümlerini veya tetik noktalarını serbest bırakmalarına yardımcı olan popüler ekipmanlardan biridir. Uygulaması biraz rahatsızlık verse de, bu aletler hareket açıklığınızı artırmanıza ve zorlu bir antrenmandan sonra iyileşme süresini azaltmanıza yardımcı olur.

Ağrı Bantları

Spor tutkunları arasında oldukça popüler olan bu ürünler, kas ağrılarının tedavisinde sıklıkla kullanılır. Ağrı bantları, vücuttaki kasları ve eklemleri destekleyerek vücudun iyileşme mekanizmasını hızlandırır. Vücut sıvı akışını düzenleyen bu bantlar aynı zamanda uygulandıkları bölgedeki hareket açıklığını artırır ve ödem oluşmasını önler.

Sentetik Buzlar

Buz kullanımına ihtiyaç duyduğunuz ancak buza ulaşamadığınız durumlarda yardımınıza koşan bu sentetik buzlar, normal buzun aksine hasarlı bölgenin şeklini alarak ve bölgeye nüfus ederek tedavi eden etkinliğe sahiptir. Tekrar tekrar kullanım imkanı sunan sentetik buzlar uzun ömürlülüğü sebebiyle sporseverler tarafından oldukça sık tercih edilir.

Masaj Çubuğu

Masaj çubukları antrenman öncesinde veya sonrasında kaslarınıza masaj yapmak için kullanabileceğiniz oldukça etkili ve çok yönlü aletlerdir. Tüm kas gruplarınızı çalıştırmanıza imkan sunan masaj çubukları, gerilen vücut kaslarınızı gevşetir ve kas iyileştirmenizi hızlandırmanızı sağlar.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER