Koşu Bandı ile Zayıflamak Mümkün müdür?

Koşu bandı birçok kişinin zaman zaman almayı düşündüğü, “her gün yarım saat evde koşu bandında koşsam” dediği, alınca da üşengeçlikten bir kere bile kullanmadığı bir spor ekipmanıdır. Yanılıyorsak uyarın, ancak böyle bir gerçek var.

Koşu bandı özellikle zayıflamak istenildiği zamanlarda, spor salonuna üye olmaktansa evde spor yapmayı tercih edenler tarafından alınıyor. Bazen de dışarıda koşmak için vakti olmayanlar ya da etrafta koşuya uygun yer bulamayanlar koşu bandı almayı tercih ediyor.

Zayıflamak için herhangi bir spor aleti almayı düşünürken koşu bandına yönelmek doğru mu, koşu bandı kilo verdirir mi, zayıflamak için neler yapmak gerek sorularını yanıtlayacak bir yazı hazırlamak istedik. Böylece koşu bandına ihtiyacınız olup olmadığını daha kolay anlayabileceksiniz.

Koşu Bandı Nedir?

Özellikle “hem televizyon izleyeyim hem koşu yapayım” diyerek zayıflamaya çalışan kişilerin favori tercihi olan koşu bandı, bir çeşit spor aletidir. Geçmişi çok da iç açıcı bir hikâye ile dolu olmayan koşu bandı tarihte bir ceza yöntemi olarak hapishanelerde insan gücü ile çalışan değirmen şeklinde kullanılmıştır.

1913 yılında Amerika’da patenti alınan koşu bandı 100 senedir egzersiz aleti olarak kullanılıyor. Standart bir koşu bandı size kaç metre yürüdüğünüzü ya da koştuğunuzu, kaç kalori yaktığınızı ve yaktığınız kalorilerin yağ oranını gösterebiliyor. Teknolojik olarak daha gelişmiş seçenekleri ise nabız ölçümü yapabiliyor farklı programlarda çalışarak size düz bir zeminde ya da kayalık bir arazide yaptığınız yürüyüşün performansını veriyor.

Spor salonlarında da görmüş olabileceğiniz bu alet fitness denildiğinde akla en çok gelen ekipmanlardan bir tanesidir.

Koşu Bandı ile Nasıl Zayıflanılır?

Zayıflamak herkesin dönem dönem istediği ancak gerçekleştirmede zorladığı bir durumdur. Kilo almak çok kolayken zayıflamanın zor olması oldukça can sıkıcıdır.

Zayıflamak için çoğu kişi çok yüksek performansta her gün spor yapmak gerektiğine inanıyor olsa dahi durum pek de öyle değildir. Kilo vermek için asıl yapılması gereken eylem beslenme düzeninin yeniden şekillendirilmesi, kalorilerin kısılması ve kontrol altında tutulmasıdır.

Kaloriler ilk olarak beslenme düzeninden kısıldıklarında ikincil olarak gün içerisinde fazladan kullanıldıklarında size kilo verdirecek şekilde azalırlar. Normalde insan metabolizması her gün ortalama (yetişkin bireyler) 2000 kalori yakabilir, bu kalori vücudun günlük yaşamında yaptığı hareketler için enerji oluşturulması ve organların düzgün bir şekilde çalışması sırasında yakılır. Siz, yediğiniz yiyecekleri ya da çeşitlerini azaltarak ve değiştirerek aldığınız kalori miktarını düşürebilirsiniz. Vücudunuz normal işleyişine yine 2000 kalori ile devam etmeye çalışacak ve siz bundan daha az kalorili beslendiğiniz için vücudunuzda depoladığı şeker ve yağları yakmaya başlayacaktır. Bu da otomatik olarak zayıflamanıza yardımcı olacaktır. (1)

İkincil olarak yapacağınız antrenmanlar, fazladan enerji harcamanıza yani fazladan kalori yakmanıza zemin hazırlar.

Bu durumda zayıflamak için ilk önce beslenme sonra antrenman gelir. Antrenman yapıp herhangi bir sporu düzenli bir şekilde uygularsanız fazladan kalori yakabilirsiniz ancak beslenmenize dikkat etmezseniz kilo vermeniz oldukça zordur.

Koşu Bandı Kullanmak Gerekli mi?

Koşu bandı gibi spor aletleri evde yer kaplıyor olsa bile eğer spor salonuna gitmekten hoşlanmıyorsanız ya da dışarıda spor yapabileceğiniz bir alan yoksa evde egzersiz yapabilmeniz açısından iyi bir seçenektir. Koşu bandını çoğu kişi hem evde vakit geçirmek hem bir şeyler izleyebilmek hem de spor yapabilmek için alır. Zayıflamak için iyi bir yöntem olarak görülüyor olsa da öncelikle beslenmenize önem göstermeniz gerekir.

Beslenmenizde protein tozu gibi sporcu gıdalarına yer vererek açlık hissinizi azaltabilir ve bu sayede kilo vermenize yardımcı olacak şekilde daha az yiyecek tüketerek kaliteli beslenebilirsiniz. Ayrıca termojenik ürünler ile yağ yakımınızı tetikleyebilirsiniz.

Piyasada bulunan metabolizmanızı daha optimize şekilde çalıştıracak ve yağ hücrelerinin yakılmasına katkıda bulunacak yağ yakıcı ürünleri linke tıklayarak inceleyebilirsiniz.

Koşu bandı almayı düşünüyorsanız bu masraf sizin için büyük bir miktar olacak ise bu fikrinizi biraz erteleyip evde aletsiz spor yaparak ve beslenmenizde kalorilerinizi azaltarak hareket etmenizi öneririz.

Eğer koşu bandı almak bütçenizi zorlamıyor ise ve beslenmeniz üzerinde yapabileceğiniz değişiklikleri yaptıysanız bu spor aletini satın almak ve evde düzenli bir şekilde koşu yapmak zayıflamanıza yardımcı olacaktır.

Dolayısıyla daha kolay ve evde spor yapmak için koşu bandı iyi bir seçim olabilir, ama bir zorunluluk olarak görülmemelidir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER