Yağ Yakımı Hakkında Doğru Bilinen Yanlışlar

Yağ yakmak ve kilo vermek kolay bir iş değildir. Bunun nasıl yapılacağına dair herkesin bir fikri vardır ancak kulaktan dolma fikirlerle ve yanlış bilinenlerle hareket etmek bu yoldaki her çabamızı boşa çıkarabilir. İşte bu karışıklığı ortadan kaldırmak için, bu yazımızda kilo kaybı ve diyetle ilgili en yaygın bilinen 5 yanlışa açıklık getirdik.

Tüm Kaloriler Eşittir

Sporcu beslenmesi

Kalori bir enerji ölçüsüdür. Tüm kaloriler aynı enerji içeriğine sahiptir. Ancak bu, tüm kalori kaynaklarının kilonuz üzerinde aynı etkiye sahip olduğu anlamına gelmez.

Farklı yiyecekler farklı metabolik yollardan geçer ve vücut ağırlığınızı düzenleyen hormonlar üzerinde çok farklı etkilere sahip olabilir. Örneğin, bir protein kalorisi, yağ veya karbonhidrat kalorisi ile aynı değildir.

Karbonhidratları ve yağları protein ile değiştirmek, metabolizmanızı hızlandırabilir ve iştahınızı azaltabilir.

Yağlar Şişmanlatır

Kalori alımınız sağlıklı bir aralıkta olduğu sürece, vücudunuza aldığınız yağ sizi şişmanlatmaz. Ayrıca, yapılan çok sayıdaki çalışmada yağ oranı yüksek ancak karbonhidrat oranı düşük olan diyetlerin kaybına neden olduğu gözlemlenmiştir.

Hayatınızı sağlıksız, yüksek kalorili, yağ yüklü abur cubur yiyeceklerle doldurmak sizi kesinlikle şişmanlatacaktır bu doğru. Ancak vücudunuzun düzgün çalışması için sağlıklı yağlara ihtiyacı olduğunu unutmamak gerekir.

Kilo Vermek İçin Muhakkak Kahvaltı Yapmak Gerekir

kilo-almanizi-saglayacak-kahvaltilar

Araştırmalar, kahvaltıyı atlayanların kahvaltı yapanlara göre daha kilolu olduğunu gösterir. Ama aslında bunun nedeni, kahvaltı yapan kişilerin başka sağlıklı yaşam tarzı alışkanlıklarına da sahip olma olasılığının daha yüksek olmasıdır.

Yapılan bir çalışmada, insanların kahvaltı alışkanlıkları karşılaştırılmış ve kahvaltının aslında kilo üzerinde hiçbir etkisi olmadığı bulunmuştur.

Ayrıca kahvaltının metabolizmayı hızlandırdığı ve gün boyunca daha fazla kalori yakmanıza neden olduğu da başka bir efsanedir.

Yalnızca Diyet Yaparak Kilo Verilebilir

Kulağa garip gelebilir ancak araştırmalar diyetin uzun vadede oldukça az işe yaradığını göstermektedir. Buna ek olarak, araştırmalar diyet yapan kişilerin gelecekte kilo alma olasılığının da çok yüksek olduğunu göstermiştir.

Gerçek şu ki, gerçekten kilo vermek istiyorsanız bu süreci yalnız diyetle sürdürmemeniz gerekir. Yaşam tarzınızı kalıcı olarak değiştirmeyi ve daha sağlıklıi daha mutlu ve daha fit bir insan olmaya çabalamalısınız.

Aktivitelerinizi artırmayı, daha sağlıklı beslenmeyi ve daha iyi uyumayı başarırsanız, doğal olarak kalıcı şekilde kilo verebilirsiniz. Bunların eksikliğinde uzun vadede yalnızca diyet muhtemelen işe yaramayacaktır.

Her Diyet Kilo Verdirir

keto-diyet

İnsanlar çeşitli yöntemler kullanarak başarılı bir şekilde kilo verebilirler. Ancak, erkeklerin ve kadınların çoğu, uzun vadede kilolarını koruyabilmek için birden fazla diyet uygulamalarını denemek zorundadır. İnternetten rastgele seçilip uygulamaya karar verdiğiniz diyetlerin herkeste aynı etkiyi göstermediğini bilmeniz gerekir. Herkesin yaşam tarzı farklıdır ve size vaad edilen kilo kaybına ulaşmanız için öncelikle yaşam tarzınızı buna göre şekillendirmeniz gerekir. Hangi diyet listesini uyguluyor olursanız olun, ihtiyacınız olan besinleri aldığınızdan emin olmanız gerekir. Bununla beraber sağlıklı bir şekilde kilo vermek istiyorsanız ihtiyaçlarınız doğrultusunda uzmanlar tarafından oluşturulacak bir diyet listesine ihtiyacınız vardır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER