Şekersiz ve Unsuz Hazırlanabilen Sağlıklı Tatlı Tarifleri

Bugün birçok insan yağ ve karbonhidratı azaltmaktan bahsediyor. Çok lezzetli ama sağlıksız yiyeceklerin malzemelerini sağlıklı seçimlerle değiştirdiğimizde lezzetini kaybettiğini düşünüyoruz. Yiyeceklerin tadının güzel olması gerektiğine inanıyoruz ve eğer sağlıksızsa tabii ki daha az yiyoruz. Sağlıklı yiyecekler yememiz gerektiğini düşünürken de şekersiz ve unsuz sağlıklı fıstık ezmesi ile yapılan kurabiye gibi tariflere hep şüpheyle yaklaşıyoruz. Çünkü çikolatalı kek her zaman şeker ve un içermek zorunda, öyle değil mi? Yanılıyorsunuz..

Sağlıklı kelimesi söz konusu pasta ve diğer tatlılar olduğunda kulağa garip geliyor olabilir. Ancak hem sağlıklı hem de tatlı ihtiyacınızı en iyi şekilde bastıracak binlerce tarif bulabilirsiniz.

Neden Unsuz ve Şekersiz Tatlılar Tüketmeliyiz?

Bu sorunun en basit cevabı şeker ve un gibi basit karbonhidratların vücut tarafından kolaylıkla glikoza dönüştürülmesi diyebiliriz. Un ve şeker tüketmek kan dolaşımınızda hızlı bir şekilde glikoz oluşmasına sebep olur. Daha sonra glikoz vücudunuzdan girdiği hızla ayrılır ve siz kendinizi her zamankinden daha yorgun ve aç hissedersiniz.

Neyse ki, bugün sizlere vereceğimiz tarifler bu durumdan kendinizi olabildiğince uzak tutmanızı sağlayacak. Kekler, yulaf ezmeli kurabiyeler ve daha fazlası! Yani herkesin zevk alabileceği, suçluluk duymadan yiyebileceği tarifler.. Aynı zamanda hepsini sağlıklı malzemelerle, kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğinizin de garantisini veriyoruz.

Çikolatalı Fındıklı Brownie

Malzemeler:

1 su bardağı fındık unu
3/4 su bardağı şekersiz kakao tozu
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı hindistancevizi yağı
1/2 bardak çekirdeksiz hurma
1/2 su bardağı akçaağaç şurubu
1 tatlı kaşığı vanilya özü
4 büyük yumurta

Küçük bir kapta fındık unu ve kakaoyu topak kalmayıncaya kadar çırpın. Yağ, hurma, şurup, vanilya ve yumurtaları da ekledikten sonra pürüzsüz olana kadar karıştırın. Daha önce yağladığınız kek kalıbınıza koyarak 180 °C ısıttığınız fırınınızda yaklaşık 30-35 dakika pişirin.

Çikolatalı Avokado Puding

Malzemeler:

1 adet olgun avokado
3 yemek kaşığı şekersiz kakao tozu
3 yemek kaşığı akçaağaç şurubu veya bal
5 yemek kaşığı badem sütü veya hindistan cevizi sütü
isteğe bağlı olarak antep fıstığı veya fındık

Kestiğiniz ve doğradığınız avokadonuzu blendera koyun. Kakao, akçaağaç şurubu veya bal ve sütünüzü ekleyin. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın. Eğer avokadonuz çok büyükse diğer malzemelerin oranını artırmaya dikkat edin. Daha sonra üzerinde antep fıstığınızı veya fındıklarınızı ekleyin.

Chocolate Chip Cookies

Malzemeler:

1 su bardağı şekersiz fıstık ezmesi
3/4 bardak şeker yerine kullanabileceğiniz alternatif (bal veya akçaağaç şurubu)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya Özü
1 yumurta
1 su bardağı şekersiz çikolata parçacıkları

Fırınınızı 160 °C’ye ayarlayın. Bir kapta fıstık ezmesini şeker yerine kullanacağınız alternatifinizle karıştırın. Ardından kabartma tozu, vanilya özü ve yumurtayı ekleyerek karıştırın. Daha sonra çikolata parçalarını ekleyin ve yavaşça karıştırın. Daha sonra küçük toplar halinde hazırladığınız kurabiye hamurlarınızı tepsinize yerleştirin. Kurabiyeler arasında yayılmaları için yer bıraktığınızdan emin olun. Kurabiyelerinizi yaklaşık 12-14 dakika boyunca pişirin.

Bademli Kurabiye

Malzemeler:

2 yumurta
1 fincan şeker yerine kullanabileceğiniz alternatif (bal veya akçaağaç şurubu)
1 çay kaşığı. kabartma tozu
1 çay kaşığı vanilya
1 su bardağı badem unu
1 su bardağı badem ezmesi
3/4 su bardağı parçalanmış badem

Fırınınızı 170 °C’ye ayarlayın. Bir kapta yumurtaları, seçtiğiniz tatlandırıcıyı, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırın. Daha sonra karışımıza badem ununu ekleyin ve iyice birleşene kadar tekrar karıştırın.
3/4 su bardağı bademi doğrayın ve bunları yavaşça hamurla karıştırın.
Bir çorba kaşığı miktarda hamur alın ve bir top haline getirip fırın tepsinize dizin. Topları düz olacak şekilde hafifçe bastırın ve her kurabiyenin ortasına bir bütün badem bastırın. Kurabiyeleri yaklaşık 16 dakika pişirin ve en az 20 dakikasoğumalarını bekleyin. Kurabiyeleriniz soğudukça sertleşip daha güzel bir kıvam alacaktır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER