Bcaa Nedir?

Dallı zincirli amino asit anlamına gelen BCAA’lar kaslar üzerinde olumlu etkiler gösteren benzer yapıdaki amino asitlere denir.

Protein içeren (yumurta ya da et gibi) her tür yiyecekte bulunabilirler. BCAA takviyesi kullanımı özellikle ağırlık antrenmanları yapanların faydalanabileceği ürünlerdir.

BCAA’lar lösin, izolösin ve valin adındaki üç amino asitten oluşur. BCAA kullanımı düşük protein alımı olan kişilerde kas protein sentezini başlatıp kas büyümesinin arttırılmasında rol oynayabilir. Antrenmanlara yeni başlayan kişiler tarafından yorgunluğa karşıda da kullanılabilmektedir.

Bcaa Ne İşe Yarar?

BCAA’lardan olan lösinin kas protein sentezinde önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir. İzolösin ise glikozun hücre içerisine taşınmasına yol açar. BCAA takviyesi kullanımı, egzersiz sırasında oluşabilen BCAA düşüşüne karşı korur. BCAA değerlerindeki düşüş beyne triptofan akışına neden olur ve sonrasında da serotonin üretimi tetiklenir ki bu durum yorgunluğun oluşmasına neden olmaktadır.

Kadınlar için özel protein tozu var mıdır?

Bcaa Nasıl Kullanılır?

Peki, BCAA’nın nasıl kullanılması gerektiğini biliyor musunuz? Bu sorunun cevabı hedefinize bağlı olarak değişmektedir. Ancak BCAA kullanımının antrenmandan önce olması genel görüş olarak kabul edilmektedir. Antrenmandan önce 4-8 gram, sonrasında ise 4-8 gram uygun miktarlar olarak belirtilmektedir. Bundan daha az dozajlar da etkilidir ancak yüksek bir performans ve toparlanma ihtiyacı varsa yüksek miktarda BCAA alımının daha etkili olduğu yönünde görüş bildirilmektedir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER