Iphone 8 Hakkında Bilmeniz Gereken 10 Bilgi

Her yeni Iphone modeli gibi, Iphone 8 de bütün ilgiyi üzerine çekmiş durumda. Çoğu zaman minimal farklılıklara rağmen gönülleri fethetmeyi başlayan yeni Apple, bu minimal farklılıkların ne olduğunu açıkladığında ilgili olan olmayan herkes pür dikkat dinliyor.

Bu kez hem Iphone 8, hem de 10. yıla özel Iphone X modellerini birlikte çıkaran Apple bakalım Iphone 8 modelinde ne gibi yeniliklere yer vermiş?

Iphone 8 Çerçevesiz Bir Ekranla Geliyor

Yeni Iphone 8 modelinin ekranı çerçevesiz olacak. Bu da yeni tasarıma oldukça modern bir görünüm kazandıran bir özellik.

Iphone 8 Çift Kamera Lensi İçerecek

Daha önce Iphone 7 modelinde gelen bu yenilik, Iphone 8 modelinde de devam ediyor.

OLED Ekran Fiyatları Uçuracak

Apple’ın açıkladığı üzere, 3 farklı ekran büyüklüğü olacak. 4.7, 5.5, 5.8 inch olarak açıklanan ekran seçeneklerinden biri OLED ekran iken diğer ikisi ise LCD ekran olacak. OLED teknolojisine sahip olan seçeneğin fiyatı da yüksek olacak gibi duruyor.

Kablosuz Şarj Sonunda Geliyor!

Bütün yeni Iphone modellerinde (Iphone X de dahil) kablosuz şarj teknolojisi olacak. Telefonlar herhangi bir kablo olmadan şarj edilebilecek.

Ana Ekran Tuşu Sanal Olacak ve Fonksiyon Alanı İçerecek

Yeni Iphone 8’de ana ekran tuşu gizlenebilir ve yeniden boyutlamanın mümkün olduğu şekilde ayarlanmış. Büyütme, küçültme ve gizlemenin mümkün olacağı ana ekran tuşu en fazla kendinden söz ettiren yeni özellik diyebiliriz.

Yeni Iphone 8 ile 4K Çekim Yapmak Mümkün

Yeni 12 MP kameraya sahip Iphone 8, 4K çekim yapabilmenin mümkün olduğu bir model. Hem ön hem arka kamera ile 60 FPS ve 4K video çekilebilecek. Yani artık ek olarak kameraya ihtiyacınız olmayacak!

Iphone 8 Camdan Yapılacak!?

Hayır. Tabii ki tamamen cam olmayacak. Asıl malzeme, dövme paslanmaz çelik olacak. Ancak arkasında cam da bulunacağı doğru.

Yeni Durum Çubuğu Dizaynı

Yepyeni bir durum çubuğu dizaynı yapan Apple, yeni durum çubuğunda sadece bağlantı kalitesi ve bataryanın kullanılabilirlik durumunu gösterecek. Bu durum çubuğu, alt tarafa da taşınabilir olacak.

Yüz ve Hareket Algılama

Daha önce popüler Android modellerinde denenip başarılı olan yüz ve hareket algılama teknolojisi, yeni Iphone 8 modelinde de bulunacak.

Ön Kamerası Çok Kaliteli Olacak

Yeni Iphone 8’in ön kamerası şimdiden kendinden söz ettiriyor. Ön kamerasındaki kızılötesi sayesinde 3D (üç boyutlu) algılamaya sahip olacak.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER