Karbonhidrat Tozu ve Kullanım Zamanları

Karbonhidrat tozu takviyelerini alabileceğiniz çeşitli zaman mevcut. Biliyorsunuz ki, gün içerisinde besin tükettiğiniz zamandan daha çok önemli olan faktörler var. Bunlar toplamda aldığınız kaloriler ve bu kalorilerin nasıl bir protein, karbonhidrat ve yağ dağılımına sahip olduğu diyebiliriz.

Ancak bunlar zaten sizin için problem değilse ve zaten uyduğunuz kurallarsa, besinlerin tüketim zamanı da sizler için fark yaratabilir. Karbonhidrat tozları da, kullananlar için önemli karbonhidrat kaynaklarından olacağı için kullanım zamanına dikkat edilmesi halinde fayda sağlayacak takviyelerden.

Sabah Karbonhidrat Tozu Kullanımı

Güne başlarken çok aç hissedenlerden misiniz? Sabahları şeker ihtiyacınızın yüksek olduğunu mu düşünüyorsunuz? Eğer cevabınız evetse, karbonhidrat tozlarını sabahları kullanmanız çok daha iyi olacaktır.

Sabah sağlıksız yiyeceklere yönelmek yerine, bir servis karbonhidrat tozu tüketerek hem iştahınızı dindirebilirsiniz, hem de o gün almanız gereken karbonhidrat miktarının bir kısmını sağlıklı bir şekilde tüketmiş olursunuz.

Spordan Önce Karbonhidrat Tozu Kullanımı

Karbonhidrat tozlarını kullanabileceğiniz en iyi zamanlardan biri, tabii ki antrenman öncesidir. Antrenmanda ihtiyaç duyacağınız enerjinin en temel kaynağı olan karbonhidratı antrenmana yakın bir zamanda tükettiğinizde antrenmandaki enerji seviyeniz normalden çok daha yüksek olacaktır. Bu da, antrenmanınızın kalitesi için çok önemlidir.

Karbonhidrat tüketiminizin büyük kısmını antrenmana yakın diyebileceğimiz 2-3 saatlik zaman diliminde yapmanız en doğru tercih olacaktır. En çok enerji harcadığınız, efor sarfettiğiniz dakikaların antrenman içerisinde olduğunu düşünürsek karbonhidrat tozu gibi takviyeleri de antrenman öncesinde kullanmanız epey fayda sağlayabilir.

Tabii ki tüketeceğiniz antrenman öncesi karbonhidratı da günlük karbonhidrat ihtiyacınız doğrultusunda tüketmelisiniz, ihtiyacınızın fazlasını almamalısınız.

Spor Sonrası Karbonhidrat Tozu Kullanımı

Antrenmanda iyi performans sergilemek için karbonhidrata çok fazla ihtiyaç duymayan pek çok insan mevcut. Siz de bu tip bir sporcu olabilirsiniz. Bu tip kişiler daha çok antrenman sonunda iştahlanırlar ve günlük kalorilerinin büyük kısmını antrenman sonrasında tüketirler.

Bu tip kişilere, antrenman sonrası karbonhidrat tüketimine ağırlık vermelerini tavsiye ediyoruz. Dolayısıyla karbonhidrat tozu gibi takviyelere de antrenman sonrasında yer vermek bu tip sporcular için mantıklı olacaktır.

Önemle vurgulamak gerekir ki, spor sonrası karbonhidrat veya şeker tüketiminin sanıldığı gibi kas yapmaya etkisi yoktur. Bu teori yalnızca bir söylentidir. Antrenman sonrası insülin artışıyla kaslara taşınan proteinin arttığı hiç bir bilimsel çalışmada gözlemlenmemektedir.

Eğer karbonhidratı bu nedenle spor sonrası tüketiyorsanız, daha çok karbonhidrata ihtiyaç duyduğunuz zaman aralıklarına bu karbonhidrat miktarını, karbonhidrat tozu tüketim miktarını dağıtabilirsiniz.

Gece Karbonhidrat Tozu Kullanımı

Geceleri karbonhidrat tüketmekten bahsedildiğinde, ilk akla gelen konu gece yenen besinlerin kilo aldırdığıdır. Bu yalnızca bir söylentidir.

Eğer günlük kalori ihtiyacınızı tamamlayamadıysanız, eksiklerinizi gece tamamlarsanız ve sınırınızı aşmazsanız kilo almanız imkansız. Her şey vücuttaki enerji dengesi ile ilintili. Sadece gece tükettiğimiz için hiç bir besinden dolayı kilo almayız. Bunun belirleyicisi, günlük kalori ihtiyacımızdır.

Dolayısıyla eğer karbonhidrat eksiğiniz varsa, karbonhidrat tozunu geceleri de tüketebilirsiniz. Bu, yine de en az tavsiye edeceğimiz seçenek. Çünkü gece karbonhidrat ağırlıklı beslenme sindirim sisteminizi harekete geçirir ve uyku kalit

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER