Supplement Kombinasyonu Nedir, Ne İşe Yarar?

Supplement kombinasyonları son zamanlarda pek çok farklı ürünün kombinesi şeklinde karşımıza çıkıyor. Bu kombinasyonların oluşturulmasının arkasında elbette bir amaç var. “Peki bu amaç nedir?” diye soruyor olabilirsiniz fakat bu soruyu cevaplamadan önce supplement kombinasyonunun ne olduğuna değinmeliyiz.

Supplement kombinasyonu, ürünlerin belli amaç doğrultusunda birbirleriyle eşleştirilmesi sonucu meydana gelen kombinasyonlardır.

Bu ürünlerin eşleştirilmesindeki amaç, aslında kullanıcının ürünleri ne amaçla kullanacağına dair yönlendirmeyi daha iyi yapabilmektir. Şöyle ki, herkesin spor yaparken kafasında bir hedef var. Bu hedef kişiden kişiye öyle değişken bir durumda ki, her bir amaca farklı supplement kombinasyonları önerilebiliyor.

Dolayısı ile kişilerin hedeflerini listeleyip, bu hedefler doğrultusunda en uygun supplement kombinasyonlarının yaratılması kişiyi hem bilgilenmeye itiyor hem de kişinin daha bilinçli tüketim yapmasını sağlıyor.

Hedefler arasında kas yapmak bulunurken, yağ yakmak da bulunabiliyor. Görünüşe göre bir tercih olmayan “sağlıklı yaşam” da bir hedef olabiliyor. Bu kadar farklı kişisel hedef varken, tek bir supplement kombinasyonu yeterli olmuyor. Bu sebeple beklentiler ve hedefler doğrultusunda çeşitli kombinasyonlara yer veriliyor.

Örnek olarak kas yapmak isteyen ve sağlıklı yaşamı benimseyen iki farklı kişiyi ele alalım.

Kas yapmak isteyen kişi, kaslarındaki protein sentezini maksimize etmek ve vücuduna yüklediği stresten onarılmış bir biçimde günlük hayatına devam etmek ister. Zamanla performansını arttırabiliyor olmayı da isteyecektir, çünkü kas gelişiminin arkasındaki temel faktörlerden biri de salonda gösterilen performanstır.

Doğal olarak bu kişi kas yapmaya, kilo almaya, hacim arttırmaya, performans arttırmaya yönelecektir. Bu yönelimlerin her birine uygun kombinasyonun hazırda bulunması kişinin kafasındaki soru işaretlerini cevaplar nitelikte olduğunda kişi çok daha tatmin olacaktır. Bu noktada amino asit çeşitleri, protein tozları, BCAA ürünleri, kreatin ürünleri ve hatta kilo aldırıcı ürünler devreye girecektir. Bu sebeple bu pek çok ürünün farklı kombinasyonlarına yer vermek doğru olacaktır.

Öte yandan amacı sağlıklı yaşam olan kişinin kas kütlesini maksimize etmek gibi bir derdi olmak zorunda değildir. Bu kişi daha çok genel sağlık durumunu önemser. Tükettiği vitamin ve minerallerin yanı sıra, gün içinde tüketebileceği besin değeri yüksek ara öğün alternatifleri, doğal ürünler, kalorisi az ürünler bu kişinin tercih edebileceği ürünlerin içerisinde yer alır. Bu tarz bir hedef için de bahsettiğimiz ürünleri içerisine dahil edecek farklı kombinasyonlara yer vermek mantıklı olacaktır.

Sonuç olarak supplement kombinasyonları, farklı amaçlar doğrultusunda spor yapan bireylerin ihtiyaçları ve amaçlarına yönelik hazırlanan ürün eşleştirmeleridir. Burada kişiyi bilgilendirmek ve bilinçli tüketime yönlendirme değerleri esas alınmaktadır.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER