Termojenikler Yağ Yakmayı ve Kilo Vermeyi Sağlar Mı?

Termojenik Yağ Yakıcı Nedir?

Termojenikler, vücut geliştirme ve fitness için antrenman programları uygulayanlardan fazla kilo sorunu olanlara kadar yağ yakımını desteklemek üzere kullanılabilecek takviyelerdir. Özellikle sporcular yağ yakıcı termojenik desteklerinden definasyon döneminde yararlanırlar.

Termojenikler, yağ yakımını ve buna bağlı olarak da kilo vermeyi destekleyen gıda takviyeleridir. Termojenikler vücudun yağ metabolizmasının hızlanmasını sağlar. Bu, yağ yakımından çok yağ depolarınızın enerji üretimi için kullanılmaya başlanması demektir. Antrenman öncesi termojenik kullanımı yağın enerjiye dönüştürülmesi süreci için güçlü birer tetikleyici olabilirler.

Yağ yakımına ek olarak termojenikler, merkezi sinir sistemini uyarırlar. Bu da gün içerisinde daha uyanık ve zinde hissetmeniz açısından etkili olur.

Unutulmaması gereken önemli nokta; zayıflamak için ya da kas geliştirme aşamasında, kas kaybetmeden yağlardan kurtulmak için göstereceğiniz çabadır. Sadece yağ yakıcı termojenikleri kullanmak elde etmek istediğiniz sonuca sizi yaklaştıramaz. Sıkı bir antrenman programı ve doğru beslenme programı yanında termojeniklerin etkisini görmeye başlayabilirsiniz.

Termojenikler arasında en bilinenleri CLA ve L-Karnitinlerdir. Bunun dışında termojenik etkisi olan doğal ürünlerden bazıları da acı biber, yeşil çay ve hardaldır. L-Karnitin spor sırasında performansınızı ve dayanıklılığınızı da arttıracaktır.

Termojenik Yağ Yakıcı Nasıl Kullanılır?

Tek başına termojenik kullanımının yetersiz olacağından söz ettik. Termojenik kullanımı ve sonuçları her gıda takviyesinde olduğu gibi sporcular arasında farklılık gösterecektir. Güçlü uyarıcı etkiye sahip olmasından ve fazla kullanımının istenenin aksine bir etki yaratabilmesinden dolayı az dozlarla termojenik kullanımına başlanılmalıdır. Günde 2 kere 1’er kapsül başlangıç için yeterli olabilir. Ayrıca unutulmaması gereken bir başka ayrıntı termojenik kullanımına vücudun alışabileceğidir. Bu sebeple belirli aralıklar vererek kullanımına devam etmek gerekir. Öncelikle vücudunuzun verdiği tepkileri ölçün. Buna göre 1 haftalık aralar vererek 2 ya da 3 hafta süresince kullanılabilir.

Termojeniklerin kullanımı sırasında su tüketiminize dikkat etmelisiniz. Diüretik ürünler olduğundan vücuttan su ile atılırlar ve dolayısıyla su kaybınızı arttırırlar. Özellikle antrenman öncesi su alımınızı arttırmalısınız.

Termojenikler Zararlı Mıdır?

Termojenikler, fazla kullanımları dışında şimdilik yan etki göstermiş ürünler değildir. Fazla tüketimlerinde ise yağ yakımı ve fazla kilodan kurtulmanın aksine bir sonuç doğurabilir. Bunun için kullanım zamanı da önemlidir. Bulk döneminde kullanacağınız L-Karnitin yağ kütlesi oluşumuna destek olacaktır. Termojenik kullanımında dikkat etmesi gereken bireyler ise yüksek tansiyon sahibi kişilerdir. Uyarıcı özelliği sayesinde kalp hızınızı arttıracağından bu kişilerin termojenik kullanımı tavsiye edilmemektedir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER