Yoğun Tempoda Çalışanlar İçin 7 Dakikalık Antrenman

İş hayatının getirdiği vakit darlığından hemen herkes şikayetçi. Yoğun tempoda çalıştığınız günün sonunda çoğu zaman sıkı bir antrenman için ne fiziksel ne de mental olarak kendinizi hazır hissetmeyebilirsiniz.

Günlük antrenmanlarınızı aksatmak istemiyorsanız ve 30 dakikalık antrenman programları için vaktiniz yoksa size oldukça etkili bir önerimiz var. Kardiyo egzersizlerinin zaman alan versiyonlarına alternatif, dayanıklılığınızı ve kas gücünüzü arttıracak sağlam bir 7 dakikalık HIIT antrenmanı yağ yakımınıza da destek olacak harika bir seçenek.

7 Dakikalık Egzersiz Programı Günlük Egzersiz İçin Yeterli Mi?

Vücut geliştirme sporu ile uğraşan herkesin son yıllarda en çok tercih ettiği kardiyo programı olan HIIT antrenmanlarının en büyük avantajı: zaman.

Hatırlatmakta fayda var; kardiyo yapmak kas gelişimini engellemez. Hatta, amaç ideal yağ oranını korumak ya da yağ yakımını hızlandırmak olduğunda kardiyo tavsiye edilir. Üstelik kardiyovasküler sisteminiz ve genel vücut sağlığınız açısından da değerli olan kardiyo egzersizlerini aksatmamak herkes için önemlidir.

Kardiyo egzersizlerinde zamandan kazanmak için ise yoğun HIIT antrenmanı tercih etmelisiniz. Günlük antrenman programınızı 7 dakika egzersiz yaparak şekillendirmek kulağa imkânsız gibi gelse de gerçek. Ancak şunu da belirtmemiz gerekiyor ki 13 hareketten oluşan 7 dakikalık bu program sizi başlarda biraz zorlayacak. Dolayısıyla vazgeçmemeniz gerekiyor. Tekrarladığınız ilk birkaç günün sonunda rahatlıkla programınıza sadık kalabileceksiniz. Motivasyonunuzu yüksek tutun, sonraki günlerde dayanıklılığınız artacak ve performansınız da yükselmiş olacak. Uyguladığınız bu antrenmanın günlük egzersiz için gayet yeterli olduğunu unutmayın.

7 Dakikalık Egzersiz İle Yağ Yakımı Sağlayabilir Miyim?

HIIT programının sadece 7 dakika sürecek olması sizde soru işareti yaratıyor olabilir. Kilo vermek istediğiniz dönemde yağ yakımını hızlandırmak istersiniz. Bunun için HIIT antrenmanları doğru bir seçenektir. Dolayısıyla durum antrenman süresinin kısa ya da uzun olmasıyla alakalı değildir. Her zaman aldığınız verime odaklanın.

HIIT programlarında temponun maksimumda tutulması ve kısa aralıklarla yoğunlaştırılmış hareketlerin yapılıyor olması yağ yakımınız için idealdir. Program; bacak ve kol kaslarınızı, karın, sırt ve göğüs kaslarınızı birlikte çalıştıracak 13 hareketten oluşmaktadır. Tüm vücut kaslarınızın çalışması hedeflenirken en kısa sürede en çok kalori yakımınız sağlanır.

Günlük egzersiz programınızı yoğun çalışma temponuza göre rahatça şekillendirebilirsiniz. Spor salonuna uğramadan evde de uygulayabileceğiniz 7 dakikalık HIIT egzersiz programı ile dayanıklılığınızı arttırırken yağ yakımını da destekleyeceğinizi unutmayın.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER