Bel İncelten Hareketler ile Form Kazanın

Özellikle yaz ayları öncesinde ve yaz aylarında bel inceltme, göbek eritme ya da bacak inceltme konularının popülerliği artar. Biz bugün bel inceltme konusunu ele almak istedik. Bel inceltme sadece egzersizle olur mu? Bel inceltme ile beslenme arasındaki ilişki nedir? İnce bel genetik bir avantaj mıdır, yoksa sonradan da bel inceltilebilir mi? Bu sorulara yanıt vermek istedik.

Beli Egzersiz mi İnceltir Beslenme mi?

Defalarca kez, yazılarımızda bölgesel yağ yakımının mümkün olmadığına değindik. Vücutta meydana gelen değişimler egzersiz ile başlar ancak değişimlerin belirleyicisi beslenmedir. Bu nedenle tonlarca set mekik çeken çoğu kişinin karın kasları görünmez durumdadır.

Karın kasları veya belin incelmesi durumu iki şey ile ilintilidir: genetik ve beslenme.

Genetik açıdan bakacak olursak, genetik olarak beli kalın bir insan olabilirsiniz. Bu durumu değiştirmeniz de dolayısıyla mümkün olmayabilir. Her kalın belin istenen inceliğe ulaşması mümkün değil.

Beslenme ise, genetik limitleriniz dahilinde alabileceğiniz yolu belirler. Tabii ki yağlı bir bel çevreniz varsa, genetiğinizin üzerine gidip yağ yakarak belinizi inceltebilirsiniz. İnceltemeyeceğiniz durumlar, daha çok anatomik olarak belinizin daha fazla incelmesinin mümkün olmadığı durumlar.

Bel Nasıl İnceltilir?

Eğer genetik limitleriniz dahilinde, sahip olmak istediğiniz en ince bele sahip olmak istiyorsanız bel çevrenizdeki yağlardan kurtulmalısınız. Bu da yalnızca kalori açığı oluşturarak mümkün.

Hangi diyet sistemini uyguladığınız, hangi antrenman programını uyguladığınız, hangi egzersizleri uyguladığınız çok az role sahip. Asıl amaç yaktığınız enerjinin, vücudunuza aldığınız enerjiden fazla olması. Bu aktivitenizi arttırarak da mümkün, beslenmenizi kısıtlayarak da. Ancak rakamsal olarak aktivitenin tam olarak kaç kalori yaktığını kestirebilmek, besinlerin kalorisini saymaya göre çok daha zor bir yöntem. Bu nedenle kalori açığı oluştururken kalori saymanızı öneriyoruz.

Kalori açığınızı oluşturduktan sonra, uzun süre beliniz incelmeyebilir. Bu oldukça muhtemeldir. Her insanın yağ depolama eğiliminin olduğu bölge farklıdır. Aynısı yağ yakma eğilimi olan bölgeler için de geçerlidir. Kolları incecik kaldığı halde bel çevresindeki yağı yakamayan yüzlerce örnek gözlemlenebilir. Bu noktada tek bir seçenek var; daha çok kalori açığı oluşturmak. Bel çevresi yağları zor yanan bir bireyseniz, “stubborn fat” denen inatçı yağları yakmakta zorlanıyorsanız çok daha katı bir kafa yapısına sahip olmalısınız. Aksi takdirde bu “inatçı yağ”lardan kurtulmanız mümkün olmayacaktır.

Bel İncelten Egzersizler

Beli inceltmede genetiğin ve beslenmenin en önemli faktörler olduklarını vurguladık. Dolayısıyla göbek eritme hareketi olmadığı gibi, bel incelten hareketlerin de aslında olmadığını söylemekte fayda var.

Kalori açığı oluşturmanızı sağlayan her hareket; bel incelten harekettir, basen eritme hareketidir, göbek eritme hareketidir.

Bu hareketlerin enerji verimliliği açısından doğru olması önemli ki merkezi sinir sistemi çökmesin ve sürekli olarak bu hareketleri uygulayabilelim. Yürüyüşler, hafif tempo koşular, zaman zaman yüksek yoğunluklu kardiyolar ile beraber doğru bir beslenme bel inceltmek isteyenler için en doğru strateji olacaktır.

Plank Hareketinin Vücudunuza Sağladığı 6 Fayda

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER