Pilates Sayesinde Hem Zihninizi Hem Vücudunuzu Geliştirin!

Pilates, son yıllarda oldukça popüler hale gelen ve düzenli bir şekilde bu sporu yapan kişilere, başka spor dallarının sağlayamayacağı pek çok faydayı sağlayan bir egzersiz türüdür. Pilatesin faydalarını hep birlikte inceleyelim!

Pilates hakkında bilinen en büyük yanlışlardan birisi, pilatesin yalnızca kadınlar tarafından uygulanan bir egzersiz programı olduğudur. Ancak son zamanlarda bu yanlış düşünce yapısı değişmeye başlamış bulunmakta ve erkeklerin de pilates egzersizleri yaparak fiziksel ve zihinsel anlamda olumlu sonuçlar aldığı görülmektedir. Özellikle karın ve bel bölgelerindeki kasların gelişimi için, pilates egzersizlerinin önemi oldukça fazladır.

1. Vücut Yapısı

Eklem ve kemikleri koruyabilmek adına esnek bir yapıya ulaşmanıza yardımcı olan pilates egzersizleri sayesinde, içsel yani kemiklere yakın olan kasların güçlenmesini sağlayarak daha sağlıklı ve fit bir vücut yapısına ulaşabilirsiniz. Özellikle yerçekimine karşı yapılan pilates egzersizleri sayesinde, vücudunuzdaki değişimi hızlı bir şekilde görebilirsiniz. Ayrıca pilates egzersizleri sayesinde uzayan kaslar, daha ince bir vücut yapısına ulaşmanıza yardımcı olacaktır.

Pilates egzersizlerinin vücut yapısına sağladığı en önemli faydalardan birisi de, duruş bozukluklarını ortadan kaldırmasıdır. Günümüzde birçok kişide bulunan, omurga eğriliği ya da kamburluk gibi sorunların, pilates egzersizleri sayesinde ortadan kaldırabileceği bilinmektedir.

Pilates sayesinde, daha güçlü bir vücut yapısına ulaşarak, ileride karşılaşabileceğiniz yaralanma ya da sakatlık ihtimallerini en aza indirebilirsiniz. Bunların arasında, ilerleyen yaşlarda meydana gelebilecek eklem ağrıları ve kireçlenme gibi durumlar da söz konusudur. Pilates bu ağrıların azaltılmasına yardımcı olmakta, hatta düzenli bir şekilde yapıldığında, ağrıların oluşmasını engelleyebilmektedir.

pilatesin-faydalari

2. Zihin Yapısı

Pilates egzersizlerinin saymakla bitmeyecek faydalarının arasında, zihinsel anlamda sporculara sağladığı fayda es geçilemeyecek kadar önemlidir. Stresi ve gerginliği azaltabilen ve aynı zamanda depresyondan uzak kalmanıza yardımcı olacak pilates egzersizleri, genel anlamda daha pozitif ve olumlu enerjiyle hareket edebilmenize yardımcı olacaktır. Bu sayede günlük aktivitelerinizden alacağınız keyif de artacaktır.

Pilatesin, omurgayı dik tutmaya yardımcı olduğundan bahsetmiştik. Düzenli bir şekilde gerçekleştirilen pilates egzersizleri sayesinde, “dik durmak” bir alışkanlık haline gelecek ve daha uzun boylu ve özgüven sahibi bir görünümle, sosyal anlamda kendinizi daha pozitif hissederek daha başarılı olabilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER