Yaza Karın Kaslarınızla Girin

Yaz mevsiminin yaklaşıyor olması, herkesin karın kası iştahını kabartmaya yetiyor. Şimdi başlasanız yaz mevsimine kadar karın kası sahibi olabilir misiniz? Bu sorunun cevabını arıyorsanız, biz verelim. Evet.

Aşağıda sayacağımız 5 maddeyi harfiyen uyguladığınızda ve beslenmenize dikkat ettiğiniz sürece karın kası elde edememeniz mucize olur. Fakat yılların klişe ama kesinlikle doğru olan sözünü tekrar hatırlatmakta yarar var;  Karın kası mutfakta başlar.

1. Ağırlıklı Plank

Bu hareket yan taraftaki abdominalleri ve çekirdek kaslarınızı çalıştıracaktır. Üzerinizde kaldırabileceğiniz maksimum ağırlıkla 60 saniye plank yapınız ve bu hareketi 3 kez tekrarlayınız.

2. Swiss Ball Jackknife

Bu hareket yan taraftaki abdominalleri ve alt karın kaslarınızı çalıştıracaktır. Elleriniz yerde olacak şekilde ayaklarınız topun üzerinde kalsın. Daha sonra ayaklarınızı dizlerinizden kendinize doğru çekin ve sonra tekrar uzaklaştırın. Bu hareketi her sette 10 kez yapın ve bu seti 3 kez tekrarlayınız.

3. Crunch Plank

Bu hareket yan abdominallerinizi ve obliklerinizi çalıştıracaktır.Harekete plank pozisyonunda başlayınız. Daha sonra sol bacağınızı  sol dirseğinize doğru çekip uzaklaştırınız.  Daha sonra bu hareketi sağ tarafınızla uygulayın. Bu hareketi her sette 10 kez yapın ve bu seti 3 kez tekrarlayınız.

4. V-UP

Bu hareket üst ve alt karın kaslarınızı çalıştıracaktır.Düz bir zemine sırt üstü uzanın. Kollarınızı yukarı doğru ayaklarınızı düz olacak şekilde aşağı doğru uzatınız. Daha sonra kollarınızı ileri doğru ayaklarınızı havaya doğru kaldırıp ortada buluşturun. Vücudunuz V şeklini alsın. Bu hareketi her sette 10 kez yapın ve bu seti 3 kez tekrarlayınız.

5. Dizleri Yanlara Çekme

Bu hareket alt karın kaslarınızı ve obliklerinizi çalıştıracaktır. Sırtınızı bara verecek şekilde overhead bara asılarak kollarınızı geniş bir şekilde açın. Omuz genişliğinizde açtığınız kollarınızla bara tutunarak havada durun. Bu havada durma esnasında ayaklarınızı dizlerinizden yukarı doğru çekiniz ve sağ tarafınızda ve sol tarafınızda durduracak şekilde sırayla tekrarlayınız. Bu hareketi her sette 12 kez yapın ve bu seti 3 kez tekrarlayınız.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER