Sağlıklı bir yaşam için düzenli ve yeterli bir yemek yeme alışkanlığımızın olması gerekir. Düzenli sporla desteklenen bir diyet, istenmeyen kilolarınızdan kurtulmanızı, dinç ve fit bir fiziğe sahip olmanızı sağlar.
Doğru diyeti yapmadığımız sürece, sporun bir anlamı kalmaz. Diyet yaparken dikkat etmemiz gereken bir çok konu olduğu gibi, yanlış bilgilerden de uzak durmamız gerekir. Bu yazıda, yanlış bilinen en popüler 5 bilgiyi sizlerle paylaştık.
-
Karbonhidrat Tüketmek Kilo Aldırır
Karbonhidrat tüketmek kilo aldırmaz. Kilo almanız tamamen gün içinde aldığınız kalori ve harcadığınız kalori ile alakalıdır. Günlük enerji ihtiyacınızdan fazla kalori aldığınızda, karbonhidrat tüketmemenize rağmen yine de kilo alırsınız. Karbonhidratı kısan diyetler, kısa sürede kilo vermenize yardımcı oluyor ancak, diyet bırakıldığında verdiğiniz kiloları tekrar kolayca alıyorsunuz. 1 gram karbonhidrat yaklaşık 3 gram su tutar, dolayısıyla diyette kilo verdiğinizi düşünürsünüz ancak kaybettiğiniz sadece sudur. Sağlıklı beslenme, bütün besin öğelerinden dengeli miktarlarda tüketmekle mümkündür. Tek tip beslenme, zamanla sağlık sorunlarını gündeme getirecektir.
-
Akşam 7’den Sonra Yenilen Yemek, Yağ Olarak Depolanır
Öncelikle, vücudunuz akşam 7’den sonra birden bire yediğiniz yemekleri yağa dönüştürmeye karar vermiyor. Uyuduğunuz zaman metabolizma hızınızın yavaşladığı doğrudur ancak midenizdeki yemek hala sindirilmeye devam etmektedir. Depolayacağınız yağ, gün içerisinde aldığınız kalori ve harcadığınız kalori ile alakalıdır.
-
Gün Boyunca Sık Sık Yemek Yemek Metabolizmayı Hızlandırır ve Kilo Vermenizi Sağlar
Yemek yedikçe metabolizmanız hızlanır ancak bu artış ciddi bir kilo kaybına yol açmaz. Diyet yaparken, aç kalmamak ve mideyi boş bırakmamak için uzmanlar ufak porsiyonlar halinde gün içinde sık sık yemek yemeyi öneriyor, ancak kilo kaybetmek için bu bir çözüm değil, yardımcıdır. Çözüm ise; spor yapmak!
-
Yeterli Kalsiyum Almak İçin Diyetimizde Mutlaka Süt Ürünleri Olmalı
Kalsiyum, sağlığımız için önemli bir element ve gün içerisinde aldığımız besinler sayesinde bu ihtiyacımızı gidermemiz gerekiyor. Fakat, kalsiyum sadece süt ve süt ürünlerinde bulunmuyor. O yüzden diyetinizde olsa da olur olmasa da olur. Çünkü; kalsiyum ihtiyacınızı karşılayan bir sürü gıda doğada mevcut. Örneğin; karalahana gibi, koyu renkli sebzeler.
-
Pişmemiş, Çiğ Yiyecekler İçerdikleri Enzimler Sayesinde Sindirime Yardımcı Olurlar
Çiğ yiyecekler besleyici oldukları için diyete çok yardımcıdır. Yiyebileceğimiz çiğ yiyecekler genellikle sebzedir ve sebzelerin içerdiği enzimler, insan sağlığı için değil bitkinin hayatını devam ettirmesi için gerekli olan enzimlerdir. Ayrıca sebzeleri pişirdiğimizde ortaya çıkan yararlı antioksidanlar vardır; likopen (kırmızı sebzelerin içinde bulunur), beta-karoten (turuncu ve koyu yeşil sebzelerin içinde bulunur).