Dukan Diyetiyle Hızlı ve Kalıcı Şekilde Kilo Verin

Dukan diyeti, 2000 yılında Fransız beslenme uzmanı Pierre Dukan tarafından oluşturulmuştur ve aşırı yağ kaybını hedefleyen kişiler arasında giderek popüler hale gelmiştir.

Dukan Diyeti, açlık hissi olmadan hızlı ve kalıcı şekilde kilo kaybı sağladığını iddia eder.

Bu diyetin sizin için işe yarayıp yaramayacağını merak ediyorsanız yazımızı okumaya devam edin!

Dukan Diyeti Nedir?

Daha önce de belirttiğimiz gibi, Dukan diyeti, aşırı kilo kaybını ve açlık hissi olmadan diyeti sürdürmenizi hedefler.

Dukan diyeti dört ana aşamaya ayrılır; saldırı aşaması, seyir aşaması, konsolidasyon aşaması ve istikrar aşaması.

Bu aşamaların arkasındaki amaç, kilo vermek ve verdiğiniz kiloları asla geri almamaktır.

Dukan Diyetinde Nasıl Beslenilir?

Dukan diyetini uygularken hangi yiyeceklere izin verildiğini belirlemek için, her aşamayı detaylı olarak incelemek gerekir.

Saldırı Aşaması

Saldırı aşaması yaklaşık olarak bir hafta sürer ancak bu süre 10 güne kadar uzayabilir. Bu aşamada tavuk, hindi ve sığır eti gibi yağsız proteinler tüketilir. Ayrıca saldırı aşamasında günde 1,5 yemek kaşığı yulaf kepeği tüketmenize izin verilir ve en az 6 bardak su içmeniz gerekir.

Sadece kalori alımınızı değil, aynı zamanda karbonhidrat ve yağ alımınızı da azaltacağınızdan, ilk hafta içinde çok fazla kilo verebilirsiniz.

Seyir Aşaması

Seyir aşaması genellikle birkaç ay sürer. Bu aşamada izin verilen 100 gıdanın tamamını tüketebilirsiniz. Özellikle sınırsız miktarda az yağlı protein, ıspanak, bamya, marul ve yeşil fasulye gibi nişastalı sebzeler yiyebilirsiniz. Seyir aşamasında her gün 30-60 dakika kadar egzersiz yapmanız önerilir.

Konsolidasyon Aşaması

Konsolidasyon aşaması daha önceki aşamalarda kaybettiğiniz her yarım kilo için 5 gün şeklinde sürer. Bu aşamada yağsız protein, sebze ve bir porsiyon meyve yemenize izin verilmektedir. Ayrıca günde bir porsiyon peynir ve 2 dilim tam tahıllı ekmek de yiyebilirsiniz. Ayrıca, seçtiğiniz bir zamanda nişasta içeren bir öğünle kendinizi ödüllendirebilirsiniz. Miktarlar çok spesifik olmadığından, bu aşamada en iyi kararı kendiniz vermelisiniz.

Stabilizasyon Aşaması

Kilo vermek istiyorsanız bu şekilde yemeye devam etmeniz gerektiğinden, bu aşamanın belirli bir zaman çerçevesi yoktur. Saldırı aşamasının kurallarına uymanız gerekir ancak kilonuz sabit kaldığı sürece bu kuralları gevşetebilirsiniz. Ayrıca bu aşamada günde en az 20 dakika yürüyüş yaparak sahip olduğunuz kiloyu koruyabilirsiniz.

Dukan Diyetinde Tüketilebilecek Gıdalar ve Örnek Diyet Listesi İçin Tıklayın!

Dukan Diyetini Herkes Uygulayabilir Mi?

kadinlarda-ideal-kilo

Genellikle Dukan diyeti herkes için uygundur, ancak bazı kişiler için bu diyeti uygulamak zor olabilir.

Örneğin, vegan veya vejeteryansanız, tüketilmesi gereken hayvansal gıdaları tükemeyeceğinizden ve seçenekleriniz daha az olacağından bu diyet size pek uygun olmayabilir. Sürekli olarak aynı yiyecekleri yemek diyeti daha sıkıcı bir hale getirebilir.

Diyabet gibi rahatsızlıklarınız varsa bu rahatsızlıklarınızın için herhangi bir ilaç kullanıyorsanız doktorunuza danışmanız gerekecektir.

Böbrek sorununuz varsa, bu diyette böbreklerinizin kaldırabileceğinden daha fazla protein tüketebileceğinizi belirtmemiz gerekir. Güvenli olduğundan emin olmak diyete başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER