Gece Yemek Yemeyi Önlemenin 3 Sağlıklı Yolu

Gece boyunca açlık hissetmemek ve aynı zamanda kaslarınızı beslemek ister misiniz? Uluslararası fitness modeli, yazar ve aktör Mehmet Edip’in önerileri ile bel çevrenizi kalınlaştırmadan açlığınızı yenin ve gece atıştırmalarının önüne geçin!

Neden Gece Yemek Yemek İsteriz?

Tüm gün boyunca diyetinizi bozmadan sağlıklı beslendiniz ama akşam eve gelince kendinizi çok aç hissettiniz ve eliniz hemen abur cubura gitti. Merak etmeyin, yalnız değilsiniz. Herkes zaman zaman uykusuzluk, stres ya da yorgunluk yüzünden protein ve sağlıklı yağlar yerine, daha fazla karbonhidrat tüketme ihtiyacı çekmektedir. Neyse ki bunu önlemenin birkaç yolu var.

Akşam yemeğinden gece yatmaya kadar geçen süre, kritik bir zamandır çünkü büyüme hormonu gibi anahtar bir role sahip hormonların en fazla salgılandığı süre budur. Bu öneriler atıştırma isteğinizi giderirken aynı zamanda kas yapımını da destekleyecek.

Kazein Proteinli Puding Yapın

Kazein proteini, gece yemek yemek istediğinizde tüketmek için idealdir çünkü çok yavaş sindirilir ve siz uyurken kaslarınıza yavaş ve düzenli olarak amino asit desteği sağlar. Öyleyse neden kazeini daha faydalı bir amaç için kullanmıyorsunuz? Mesela puding yapmak için! 1-2 ölçek (20-40 gr arası) kazein protein tozuna yarım su bardağı kadar su ekleyerek puding kıvamına getirin ve hatta içerisine bir kaşık yağsız yoğurt da ilave ederek buzdolabında bir saat beklettikten sonra afiyetle tüketin. Hem tatlı isteğinizi gidermiş olacaksınız hem tokluk hissi sağlayacaksınız hem de kaslarınız bu durumdan çok memnun kalacak.

Kazein Proteini Bir De Jöleyle Deneyin

Kazein proteini kullanmanın bir diğer yolu da jöle ile karıştırmaktır. 1-2 ölçek kazein protein tozu ilave ettiğiniz hazır jöleyi, paketin üzerindeki tarife göre hazırlayın. Hatta içerisine dilerseniz whey protein tozu ya da toz halinde BCAA da ekleyebilirsiniz. Bu karışım siz uyurken kaslarınıza süper güçler kazandıracaktır. Kullandığınız ürünlerin oranlarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Her porsiyonda 15-25 gr. protein olmasına özen gösterin.

Kararsız Kalırsanız Lif Tüketin

Yavaş sindirilen besinlerin kan şekerini yükseltmediğini ve gece yemek yeme ihtiyacını azalttığını duymuşsunuzdur. Çözünebilen lifli besinler, midenin daha geç boşalmasını sağladığı için, daha uzun süre tok kalmanızı sağlar. Öyleyse neden yatmadan önce lifli besinler tüketerek gece boyunca tok kalmıyorsunuz? Uyumadan önce elma, armut, yulaf ezmesi, keten tohumu, kereviz ya da havuç yemeyi deneyebilirsiniz. Ama yanında şeker, tatlandırıcı ya da yağlı soslar tüketmenizi önermeyiz. Amacınız sadece yavaş sindirilen lifli besinler tüketmek olmalı.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER