Kol İnceltmek İçin Ne Yapmak Gerekir?

Kol inceltme, tıpkı bel inceltme ya da göbek eritme gibi insanların çözüm aradıkları durumlardan biri. İlk anda aklımızdan “birisi neden kollarımı inceltmek istiyorum desin ki?” düşüncesi geçiyor olabilir. Fakat tekrar bir düşünecek olursak, yağlı ve gevşek görünümlü bir kol yerine daha ince ve fit görünümlü kollara sahip olmak istemek son derece doğal.

Yağ yakma ve vücutta depolanan yağlar ile ilgili yazdığımız her yazıda, insanlarda yağ depolama eğilimi olan bölgelerin kişiden kişiye değiştiğini vurguluyoruz. Çoğu insan bel çevresinde depoluyor olsa da yakın zamanda yazdığımız yazılardan “Kalça ve Basen Eriten 3 Etkili Egzersiz” yazısında belirttiğimiz gibi kimi insan da alt vücutta yağ depolamaya daha müsait bir genetiğe sahip olabiliyor.

Üst vücut kasları için de buna benzer bir durumdan bahsetmek mümkün. Kimi insan omuz bölgesinde, kimi insan göğüs bölgesinde, kimi insan da kollarında ya da sırt bölgesinde yağ depolamaya diğer bölgelerine nazaran daha eğilimli olabiliyor.

Bu durumdan, daha iyi yağ yakarak kurtulmak mümkün. Ancak kas kaybı riski de, yağları zor erittiğimiz bölgelerde daha fazla oluyor.

Kas kaybı riskinden kurtularak da kol inceltmek mümkün. Kol inceltmek, illa kol ölçüsünün incelmesi anlamına gelmemeli. Kola daha ince, daha fit bir görünüm kazandırmak da kol inceltmiş görünümü kazanmanızı sağlar.

Kol İnceltme ve Kollara Fit Görünüm Kazandırma Arasındaki Fark

Eğer kol kaslarınız, büyük oranda yağdan oluşuyorsa ve kollarınızı inceltmek istiyorsanız diyet yapmak dışında pek çareniz yok. Kalori açığı oluşturup, haftanın belli günlerinde ağırlık kaldırıp belli günlerinde de kardiyo yaparak kol inceltmek mümkün.

Bölgesel olarak yağın ciddi miktarda biriktiği bölgelerde yağ yakımı çok daha kolaydır. Pek çok yağ kütlesi fazla kişi, spora başladıktan sonra genellikle yağ oranının fazla olduğu bölgelerden yağ yakmaya başlar. Kollarında yağ miktarı fazla olan kişiler de, kollarını inceltmede sıkıntı yaşamayacaklardır.

Ancak genel anlamda sağlıklı bir yağ oranında bulunan, kollarında yağ depolanma oranı fazla olan kişiler için aynı şeyi söylemek mümkün değil.

Sağlıklı yağ oranında bulunan, kol kaslarındaki bölgesel yağlanmadan kurtulmak isteyen bir kişinin, kollarını bölgesel olarak inceltmesi çok zor. Bu noktada ya ciddi katı bir diyet uygulamak gerekiyor, ya da yağ oranı düşürmek yerine kas oranı arttırmayı tercih etmek gerekiyor. Kolları inceltmek için kollarda depolanan yağı yakmak, yine kalori açığı ile mümkün. Fakat gerçekten sağlıklı bir yağ oranında olan kişiler için bu noktada kas kaybı riski devreye giriyor.

Kolları inceltmek ve kollara fit bir görünüm kazandırmak için bizim önerimiz, ufak bir kalori fazlasıyla kilo alma yolunu seçmek. Buradaki “kilo alma” gerçekten farkedilemeyecek derecede yavaş gerçekleşecektir. Kas kazanımı için oluşturacak olduğunuz kalori fazlasıyla kol kaslarınızın kütlesini arttırmanız ve kollarınıza daha ince bir görünüm kazandırmanız mümkün olacaktır.

Daha İnce Kol Görünümü İçin Daha Sık Kol Çalışın

Arka kollar için aynı şeyi söyleyemeyecek olsak da, programınızdaki her günde ön kol (biceps) çalışabilirsiniz. Toparlanmanıza etki etmeden, merkezi sinir sisteminizi yormadan her antrenman günü biceps kaslarınızı çalıştırabilirsiniz. Daha sık çalışma, daha çok kas kazanımı ile sonuçlanacaktır. Bu da kol inceltme aşamasında yol katedeceğiniz anlamına gelir.

Kaslı Kolları İnceltmek Mümkün Müdür?

Kol inceltme dendiğinde, doğal olarak kollardaki yağ kütlesinden kurtulmayı ele aldık. Kollarında çok fazla kas olduğunu düşünüp inceltmek isteyen kişilere çok rastlamıyoruz.

Ancak bu da gayet mümkün olduğu için, üzerinde durmamızda fayda olacağını düşündük.

Eğer kalın ve kaslı kollarınızdan rahatsızsanız ve kollarınızı inceltmek istiyorsanız, çözüm basit: kol çalışmayın. Kollarınızı çalışmayı bıraktığınızda kol kaslarınız incelecektir. Kollarınıza normalde yüklediğiniz stresi yüklemediğinizde, yağ oranınızın da kollarınızda fazla olmadığını düşünecek olursak kollarınız yağlanmadan incelecektir. Yağ oranı düşük bölgeler, çalıştırmadığınızda sarkmadan yalnızca boyut olarak küçülür. Bu durum kol kaslarınız için de

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER