Protein Tozu Gaz Yapar Mı?

Yellenmek veya gaz çıkarmak, vücudumuzun gerçekleştirdiği doğal bir olaydır. Ortalama bir insanın, günde yaklaşık 14 kere gaz çıkardığı hesaplanmıştır. Özellikle yoğun olarak protein içerikli gıda ve gıda takviyeleri alan kişilerde bu olay biraz daha ciddileşmektedir.

Çünkü midede gaz birikmesi, şiddetli sancılara sebep olacağı için sizi çok rahatsız edecektir. Evet belki bir çok kişinin utandığı bir olay fakat bu konuyu ele alıp, çözümleri için şimdi sizlerle çok önemli bilgiler paylaşacağız.

Mide Gazını Önlemenin Yolları

1. Lifli Gıdalara Yoğunlaşın

Brokoli

Vücudunuzun proteini sindirmesi bildiğiniz gibi biraz zaman alan bir işlemdir. Bu işlem zor olduğundan dolayı, vücudunuzda termik bir etki yaratmaktadır. Termik etkinin sebebi; vücudunuzun, proteini sindirimi esnasında daha çok kalori harcıyor olmasıdır. Ayrıca proteinin sindirimi esnasında nitrojen açığa çıkar. Bunun yanında, karbonhidrat tüketiminiz de yeterli seviyede değilse, gaz çıkarma işlemi sizin için problem haline gelecektir. Bu nedenle yüksek miktarlarda protein tüketimi yaparken, lifli gıdalar tüketmek sizin için çok faydalı olacaktır.

2. Protein Tozlarının İçerikleri

Yüksek miktarda protein tükettiğiniz zamanlarda, özellikle whey protein kullanıyorsanız, oluşan gaz çok daha keskin bir kokuda olacaktır. Kullandığınız protein tozlarının, izole mi yoksa kompleks mi olduğunu kontrol etmelisiniz. Kompleks protein tozları, izole protein tozlarına oranla daha fazla laktoz içermektedir. Bazı kişilerin midesi laktoza karşı duyarlı olduğundan soya içerikli protein tozu kullanmaları daha iyi olacaktır.

Ayrıca, protein tozunu karıştırdığınız sütün günlük veya uzun ömürlü olması bile, bu durumu etkileyecektir. Arada sırada protein tozu kullanarak yapabileceğiniz değişik tariflerle midenizi rahatlatabilirsiniz.

3. Çalkalama ve İçme Yöntemi

Protein tozunuzu ve karıştıracağınız sıvıyı, uzun süre çalkalamak, içinde fazladan hava kabarcıklarının oluşmasına sebep olacaktır. Aynı zamanda hazırladığınız karışımı hızlı içmek, gereksiz yere midenize hava dolmasına sebep olur. Bu ekstra hava, kan hücrelerinizde nitrojen oluşmasına, yani ekstra gaz salınımına sebep olacaktır.

4. Probiyotik Kullanın

Probiyotikler

Probiyotikler; midenizle dost ve daha sağlıklı olmanızı sağlayacak, zararsız bakterilerdir. Bu faydalı bakterilerin kullanılması, midenizde bulunan zararlı bakterilerin azalmasını sağlamaktadır. Bu sayede sindirim problemleriniz ve dolayısıyla gaz problemleriniz de yüksek oranda azalacaktır.

5. Baharat Kullanın

Baharat kullanın

Sarımsak, tarçın, zencefil, kimyon ve nane; gaz giderici anlamına gelen, karminatif gıdalar familyasından sadece birkaçıdır. Yemeklerinize serpiştirerek veya bazılarının çaylarını içerek tüketmeniz, midenize ve gaz problemlerinize iyi gelecektir.

6. Protein Tüketim Oranı

Protein içeren besinler

Protein, gün içinde beslenmenizin çok önemli bir parçasını oluşturur. Özellikle spor yapan kişilerin, yapmayan kişilere oranla, daha fazla protein tüketmesi gerekmektedir. Fakat sindirimi zor olan proteinin, gün içinde almanız gereken miktarını hesaplarken, kademeli bir şekilde ilerlerseniz hem mideniz hem de sizin için daha iyi olacaktır.

Örneğin; günlük 220 gram protein almanız gerekiyorsa, midenizin bu miktara alışabilmesi için birkaç gün boyunca 170 gram daha sonra bu miktarı 10-15 gram arttırarak 220 grama ulaşmanız, çok faydalı olacaktır.

Supplementler.com güvencesiyle satın alabileceğiniz protein tozu çeşitlerini incelemek için tıklayın. 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER