Kas Gelişimi İçin En İyi 6 BCAA (2021)

BCAA’lar, metabolizma için en iyi protein kaynaklarından biri olarak sporcular tarafından takviye formunda sıklıkla tüketilen besin maddelerinden biridir. Protein tozundan sonra en çok tercih edilen ve kas büyümesine en büyük etkiyi sağladığını söyleyebileceğimiz BCAA’lar, vücuda bilimsel olarak kanıtlanmış pek çok fayda sağlar. Bu yazımızda bu faydalardan söz ederek sizlerle gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz en iyi BCAA takviyelerini paylaşacağız.

BCAA’ların Bilimsel Olarak Kanıtlanmış Faydaları

Açılımı dallı zincirli amino asitler olan BCAA’lar, vücut tarafından üretilemedikleri için dışarıdan alınması gereken besinlerdir. BCAA bakımından zengin olan yumurta, et ve süt ürünleri tüketilerek vücuda kazandırılabilen bu amino asitler; daha fazla kas kütlesi kazanmak isteyen sporcuların daha kontrollü ve düzenli olarak tüketmesi gereken kaynaklardandır. Dolayısıyla BCAA takviyesi, kas kütlesini artırmak ve korumak isteyenler için olmazsa olmaz çözümlerden biridir.

Peki kaslara odaklanan BCAA faydaları nelerdir? Sizler için bilimsel olarak incelenmiş ve kanıtlanmış örnekler üzerinden bu faydaları açıkladık.

Kas büyümesini artırmak: BCAA’nın kas kütlesine etkisi üzerine yapılan bir çalışmada, 5,6 g BCAA içeren bir içecek tüketen kişilerin placebo içeceği tüketenlere kıyasla kas protein sentezinde %22 daha fazla artış olduğu gözlenmiştir (1).

Kas ağrısını azaltmak: Egzersiz sonrasında oluşan DOMS ağrılarına olan etkisinin araştırıldığı bir çalışma, BCAA’ların egzersiz sırasında protein parçalanmasını azalttığını ve kas hasarının bir göstergesi olan kreatin kinaz düzeylerini düşürdüğünü göstermektedir. Başka bir çalışma ise squat egzersizinden önce BCAA takviyesi alan kişilerin, plasebo grubuna kıyasla daha az DOMS ve kas yorgunluğu yaşadığını göstermiştir (2, 3).

Kas kaybını önlemek: BCAA’lar insanlarda kas proteinlerinde bulunan amino asitlerin yaklaşık %35’ini oluşturur. Egzersiz sırasında kullanılan amino asitlerin vücuda tekrar kazandırılması, kas yıkımının önlenmesinde etkilidir. BCAA’ların bu yönünün araştırıldığı bir çalışma da kay kaybını engellemek için BCAA takviyesi alınmasının faydalı olacağını düşündürmektedir (4).

En İyi 6 BCAA Markası

Kingsize Nutrition BCAA + Glutamine Powder

Sporcuların sık sık sorduğu ‘En iyi BCAA hangisi?’ sorusuna verebileceğimiz en iyi cevaplardan biri Kingsize Nutrition BCAA+Glutamine’dir. Vücuttaki protein sentezinin yönetilmesinde görev alan en önemli iki yapı olan BCAA ile glutamini aynı anda sunan ürün, yoğun antrenman yapan sporcular için ideal bir kas gelişim desteğidir. Antrenmandan önce kullanıldığında spor performansını artırıp yorgunluğu azaltan, antrenman sonrasında kullanıldığında ise kas kütlesini korumaya ve artırmaya yardımcı olan çift etkili bir üründür. Yeşil elma ve karpuz aromasıyla keyifli bir tüketim yaratan Kingsize Nutrition BCAA+Glutamine, kolay sindirilebilir toz forma sahiptir.

Supplementler BCAA

Servis başına 5 g BCAA sunan Supplementler BCAA, fermente edilmiş amino asitler içeren saf bir BCAA ürünüdür. Hem orta hem de ileri seviye sporcular için tüketime uygun olan ürün, vegan kullanım için ideal özelliğiyle öne çıkar. Karpuz ve yeşil elma aromalarının yanı sıra suyla kolayca karıştırılarak tüketilebilen yapısıyla kolay ve keyifli tüketim sunar. Aynı zamanda yüksek servisiyle uzun süreli kullanım imkanı verir.

Hardline BCAA Fusion

Kas toparlanmasına daha fazla destek olmak için glutamin ilavesiyle hazırlanan, içeriğinde B6 vitamini de bulunduran Hardline BCAA Fusion; kompleks bir BCAA ürünüdür. B6 vitamini sayesinde vücutta BCAA emilimini kolaylaştırır. Her servisinde 7000 mg BCAA takviyesi sağlar. Çilek, yeşil elma ve nar olmak üzere üç farklı aroma seçeneği sunan Hardline BCAA Fusion; toz formu ile içeceklere rahatlıkla karıştıralarak tüketilebilir. Ayrıca vejetaryen kullanıma uygundur.

Weider Premium BCAA Powder

Servis başına 6000 mg gibi yüksek bir oranda BCAA takviyesi sunan Weider Premium BCAA Powder, formülünde 1500 mg saf glutamin desteği de bulunduran en iyi BCAA takviyelerinden biridir. Toz formu ile iyi bir emilim gösteren ürün, orta ve ileri seviyede spor yapanlar için antrenmandan önce alındığında maksimum verim sağlar.

Big Joy Big2 BCAA + Glutamine

Her servisinde 5000 mg BCAA ve 5000 mg glutamin sunan içeriğiyle dikkat çeken Big Joy Big2 BCAA + Glutamin, yoğun antrenman yapan sporcuların günlük ihtiyacı önemli bir oranda karşılamayı başaran ürünlerden biridir. Toz formu sayesinde tüm içeceklere kolaylıkla karıştırılarak tüketilebilen ve kolay emilim sağlayan ürün, aynı zamanda karpuz aromasıyla da keyifli bir tükerim sunar.

Scitec BCAA Xpress

%100 saf BCAA formülünden oluşan Scitec BCAA Xpress, her servisinde vücuda 5000 mg BCAA kazandıran etkili bir sporcu besinidir. Yüksek lösin miktarına sahip olan ürün, içeceklerle rahatlıkla karıştırabilen toz formu sayesinde aynı zamanda yüksek emilim de sağlar. Scitec BCAA Xpress , 100 servislik avantajlı kullanımıyla uzun ömürlü tüketim sunar.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER