Kreatin Kullanımı ve Faydaları

Kreatin, en çok tercih edilen takviyelerden biridir. Biz de bu yazımızda neden kreatin kullanmanız gerektiğini anlattık.

Diğer takviyeleri de hesaba katarsak çoğu insan hangi takviyeleri kullanması gerektiği konusunda kafa karışıklığı yaşamaktadır. Bazı durumlarda dikkatinizi çeken sadece 1-2 tane takviye vardır.

Antrenman ve beslenme düzeninize dâhil edeceğiniz takviyeleri satın almadan önce takviyelerin ne işe yaradığını öğrenmek ve kişisel hedeflerinize uygun olup olmadığını bulmak en doğrusudur.

Neden Kreatin Kullanılır?

1. Kreatin Kullanımı Antrenman Yoğunluğunuzu Arttırmanıza Yardımcı Olur

Kreatin kullanmaya başlamanız gerektiğinin başlıca nedenlerinden birisi de genel antrenman yoğunluğunuzu arttırmanıza yardımcı olmasıdır. Yoğunluğunuzun artması, kas hacminizin de dolaylı olarak artmasını destekleyecektir.

2. Kreatin Kullanımı Atletik Performansınızı Destekler

Kreatin kullanımının ikinci önemli nedeni de atletik performans gelişimi içindir. Dur ve kalk hareketlerinin dâhil olduğu sporlar yapıyorsanız kreatin kullanımının çok faydasını görebilirsiniz.

3- Kreatin Kullanımı Daha Sık Antrenman Yapmanıza Yardımcı Olur

Kreatin daha yoğun sıklıkta antrenman yapmanıza olanak verir ki bu da daha hızlı ve daha çok kas gelişimi anlamına gelir. Bir kası ne kadar sık şekilde çalıştırırsanız o kadar hızlı büyüyecektir.

4- Kreatin Kullanımı Kaslarınızın Daha Hacimli Gözükmesini Sağlar

Antrenman sonunda bir kasın büyüdüğünü görmek kadar spor salonunun yolunu hevesle tutmanızı sağlayacak motive edici başka bir şey yoktur. Kreatin, vücudunuzdaki suyu tutarak kaslarınızın hacmini arttırır.

5- Kreatin Kullanımı Metabolik Hızınızın Artmasına Yardımcı Olur

Yağ yakmaya çalışıyorsanız günde ne kadar kalori yaktığınız önemli bir konudur.

Sprint kardiyo (aralıklı hızlı kısa koşular yapmak) metabolik hızınızı arttırma konusunda en iyi yöntemlerden biridir ve bu şekilde yapılan kardiyolar, enerji kaynağı olarak ATP’ye gereksinim duyar. Kreatin takviyesi kullanmak, yağ yakmak istediğinizde daha iyi bir sprint performansı çıkarmanıza yardımcı olur.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER