Antrenman Sonrası Ne Yemeliyim?

Antrenman sonrası doğru besinlerle beslenmek kazanımlarınız için çok önemlidir.

Antrenman yapmak anahtar ise beslenme de kilittir diyebiliriz. Her ikisi de en iyi antrenman uyumunu yakalamanıza yardımcı olurlar. Hedefiniz ister daha hızlı koşmak isterse daha güçlü olmaya çalışmak olsun, beslenme her zaman önemli bir konudur.  Egzersiz sonrası beslenme antrenman yapan herkesin odaklanması gereken önemli bir olgudur ve nasıl çalıştığınıza bağlı olarak beslenme şekliniz değişiklik gösterebilir.

Bilimsel gerçeklere dayandırdığımız bu yazımızda beslenme düzeninizde gerekli besin maddelerini üç bölüme ayırdık. Bunlar; karbonhidratlar, protein ve sıvılardır.

Antrenman Sonrası Karbonhidrat Alımı

Karbonhidratlar vücudunuzda depolanırlar ve enerji için kullanılırlar.  60 dakikadan daha fazla egzersiz yapıyorsanız ya da egzersiz yoğunluğunuz yüksek ise, antrenman sonrası vücut ağırlığınızın her kilosu için 1 gram karbonhidrat almaya çalışın.

Antrenman Sonrası Protein Alımı

Proteinler, egzersiz sırasında kas dokularının yeniden inşası ve gelişimi konusunda yardımcı olurlar. Bu yüzden egzersiz sonrası 20-40 gram protein almaya bakın.

Antrenman Sonrası Sıvı Alımı

Antrenman sırasında ter atarak sıvı kaybına uğrarsınız. Kaybedilen bu sıvının geri alımına önem vermeniz gerekmektedir. Egzersiz öncesi ve sonrasında kendinizi tartın ve ne kaybettiğinizi öğrenin. Herhangi bir değişiklik yoksa normal şekilde sıvı alımınıza devam etmelisiniz. Ancak antrenman sonrası vücut ağırlığınız öncesine kıyasla daha farklıysa 0.1 kg’lık her bir vücut ağırlığı değişikliği için 100 ml sıvı alımı yapmanızı tavsiye ederiz.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER