Öğün Yerine Geçen Shake

Çoğumuz yaşam tarzlarımız nedeniyle, bazı öğünleri atlayabiliyor ya da bir anda kendimizi fast food sipariş ederken bulabiliyoruz. Kaliteli bir öğün ile besin ihtiyaçlarınızı karşılamanın pek mümkün olmadığı anlarda, beslenme hedeflerimizi bir sonraki güne kaydırmak; kendi zaman sarmalımızda içinden çıkılmaz bir hal alabiliyor. Oldukça popüler hale gelen öğün yerine geçen shake’ler ise bizi bu sarmaldan çıkarmayı vadediyor.

En hızlı büyüyen trendlerden biri olan öğün yerine geçen shake’ler düzenli ve dengeli bir öğünle; aynı kalorileri, proteinleri, yağları, karbonhidratları, vitaminleri ve mineralleri sağlayabilen içecekler olarak tanımlanıyor. Öğün yerine geçen shake’leri her yönüyle inceliyoruz…

Öğün Yerine Geçen Shake’lerin Avantajları Nelerdir?

Öğün Yerine Geçen Shake’lerin Avantajları Nelerdir?

Protein açısından yüksek: Protein içeriği yüksek gıdaların tüketilmesi uzun süre tokluk sağlamaya katkıda bulunur.  Bu durum ise fazladan kalori almanıza engel olabilir. Böylece kas kütlenizi koruyarak kilo vermeye başlayabilirsiniz.

Düşük kalorili: Kilonuzu belli bir oranda tutmaya ya da kilo vermeye çalışıyorsanız, anlık açlık krizlerinde kalorisi yüksek atıştırmalıklara yönelmek yerine, öğün yerine geçen içecekleri tercih edebilir ve böylece bu engelin üstesinden gelebilirsiniz.

Besinlerle dolu: Öğün yerine geçen shake’ler sizi tok tutmak adına belirli besinleri ve fonksiyonel bileşenleri de içerirler. Protein içeriklerinin yanı sıra; lif, vitamin ve mineral de içerdikleri için yemek hazırlamaya vaktiniz olmadığında kurtarıcı görevini üstlenirler.

Öğün Yerine Geçen Shake Satın Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Herhangi bir gıda takviyesi ürün satın almadan önce, içeriğini kontrol etmeniz önemlidir. Söz gelimi süte alerjiniz veya laktoz intoleransınız varsa, protein kaynağının nereden geldiğine dikkat edin. Peynir altı suyu proteini inek sütünden elde edilir, bu nedenle bitki bazlı protein içeren shake’lere yönelmeyi düşünebilirsiniz.

Düşük kalorili öğün avantajlı olabilirken bazı durumlarda dezavantaj olabilir. Kilo vermek istediğinizde elbette günlük kalori alımınızı kısıtlarsınız. Ancak günlük kalori alımını ihtiyacın çok altına düşürmek tehlikelidir. Öğün yerine geçen içecekler genelde 150 ila 200 kalori arasındadır. Kalorileri diğer öğünlerle ve sağlıklı atıştırmalıklarla tamamlamaya özen göstermek bu anlamda önemlidir.

Öğün Yerine Geçen Shake

Öğün Yerine Geçen Shake Önerisi: Bahs Öğün Tozu 600 Gr

Bahs Öğün Tozu içerisinde; bitki bazlı bileşenlerden oluşan 26 gram protein yer alır. Ayrıca 27 çeşit vitamin ve mineral içeren ürünün; vanilya, çikolata, muz ve kurabiye gibi aroma çeşitleri bulunmaktadır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER