Sporcu Vitaminleri Kullanmak Neden Önemlidir?

Vitamin ve mineraller vücutta metabolik faaliyetlerin sürdürülmesini sağlayan önemli besinlerdir. Bağışıklık sistemini güçlendiren C vitamininden kemik gelişimine katkısı olan D vitamini ve kalsiyum mineraline kadar, vücutta çok çeşitli görevleri olan vitamin ve minerallerin alınması gereklidir.

Vitamin Ve Minerallere Neden İhtiyaç Duyarız?

Vitaminler vücut metabolizmasının düzgün çalışmasında görev alır. Vücuda kalori olarak katılmaz, katalizör görevi görür. Sindirim sorunlarından bağışıklık sistemine vücut hücrelerinin sağlıklı çalışabilmesinde görev alan vitaminleri ise mineraller destekler. Mineraller vücudun kimyasal dengesinin korunmasında yardımcıdır. Mineral eksikliğinde vitaminler görevlerini yerine getiremeyebilir.

Vitaminlerin bir kısmı az miktarda vücutta sentezlenebilirken mineraller vücutta üretilemezler. Bu nedenle vitamin ve minerallerin dışarıdan alınması gerekir.

Sporcular Ne Kadar Vitamin ve Mineral Alımı Sağlamalıdır?

Vitamin ve mineraller günlük hayatımızda kalitesi düşük besinlerle ne yazık ki rahatlıkla karşılanamayabiliyor. Her sebzenin, meyvenin, et ve süt ürününün içerisinde bulunan vitamin ve mineraller yeterince ulaşamayabiliyoruz. Günlük hayatın yoğun temposunda beslenmenizde yeterince yer veremediğiniz vitamin ve mineraller muhakkak vardır.

Spor yapsın ya da yapmasın her bireyin kendi günlük aktivitelerine ve cinsiyetine göre alması gereken vitamin ve mineraller vardır. Sporcularda bu miktar artabilir. Kişinin antrenman ve beslenme programına bağlı olarak ihtiyaç duyabileceği vitamin ve mineralleri uzman yardımı ile belirlemesi gerekir.

Vitamin ve mineraller gıda takviyeleri ile desteklenebilir. Sporcular için multivitamin destekleri tamamen sporcuların ortalama günlük ihtiyaçları baz alınarak oluşturulmuştur.

Antrenmanlarınız ve beslenme programınızın yanında sporcu vitaminlerine yer vermeniz daha sağlıklı, daha fit ve daha güçlü bir vücuda sahip olmanıza yardımcı olur.

 

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER