Fitness Bir Yaşam Tarzıdır

Her sene yaz aylarında, sahillerde fit bir vücut ile tatil yapma amacıyla Mart, Nisan aylarında spor salonlarında ter atan, antrenman yapan kişi sayısı artar.

Bu durumu düzenli spor yapanlar;”Yine geldiler!” olarak görürler. Hırslarını ve azimlerini geçici bir süre odaklayan dönemlik sporcular, eninde sonunda gerçek ile yüzleşecek ve itiraf edeceklerdir; “Spor yaparken kendimi çok daha iyi hissediyordum.”

fitness-bir-yasam-tarzidir5

Hastalık riskinizi en aza indirmek istemez misiniz; ya da mental ve fiziksel açıdan kendinizi daha iyi hissetmek; ancak bu soruların yanında emin olduğumuz bir şey var ki spor salonunda harcadığınız vaktin asıl amacı; iyi görünmek… Bunun için Mart ayı başında yepyeni spor ekipmanları satın aldınız, spor salonu ile anlaştınız, amacınıza sizi en kısa sürede ulaştıracağını düşündüğünüz supplementi satın aldınız. Ve salona gideceğiniz ilk günün heyecanı sardı içinizi.

fitness-bir-yasam-tarzidir2

Dönemsel spor yapan kişilerin hikayeleri birbirine benzer. Muhteşem bir iştahla başlayıp, her günlerini ve saatlerini hayatlarında yaptıkları bu değişiklik ile geçirmeye başlarlar. 1 ay, 2 ay, 3 ay… Yaz gelip kapıya dayandığında ayna da gördükleri değişimin yeterli olduğuna karar verip, sahilde biraz daha fit(!) bir vücutla boy göstermenin keyfine varmaya çalışırlar.

Buraya kadar her şey normal gibi görünüyor. 3 aylık bir hızlandırılmış, sıkılaştırılmış spor ve beslenme programı ve bu sayede verilen ya da alınan kilolar… Peki sonra?

fitness-bir-yasam-tarzidir4

Vücudunuzun her konuda olduğu gibi spor yapmak konusunda da ihtiyacı olan şey süreklilik‘tir.  Spor salonlarında geçirdiğiniz vakti, temel ihtiyacınız olarak görmek, süreklilik açısından en önemli motivasyondur. Spor yapmak, yemek yemek, duş almak ya da dinlenmek kadar doğal bir aktivite ve hayatınızın bir parçası olmalı. Vücudunuzu 100 metre koşucusu değil, bir maraton yarışcısı olarak görün ve ona bu fırsatı sağlayın. Vücudunuz, bu iyiliğiniz karşılığında çok daha fazlasını size kazandıracak.

Hasta Olmak Mı?!

fitness-bir-yasam-tarzidir6

Grip, soğuk algınlığı, nezle… Yaz, kış sizin peşinizde dolaşan bu virüslere ve hastalıklara karşı bir korumanız olacak. Spor yaptıkça güçlenen kas dokunuz, bağışıklık sisteminizi direk etkiler. Bu sayede çevrenizdeki salgın ve hastalıklardan korunmuş olacaksınız.

Daha Kararlı ve Daha Dikkatli Olun!

fitness-bir-yasam-tarzidir

Spor yapmak sinir sisteminin elektrik akışını düzenler. Yaşamınız boyunca atacağınız her adımda daha kararlı ve daha dikkatli olmanızı sağlar. Doğru karar vermek ve uygulamak için gerekli enerjiye sahip olmak, düzenli fiziksel egzersiz yapan kişilerin ortak özellikleridir.

Vücut Ağırlığınızı Kontrol Altına Alın!

fitness-bir-yasam-tarzidir3

Son olarak, hepimizin önem verdiği ve özgüven kaynağı olan dış görünüme olan etkisini ele alabiliriz. Bu noktada kas kütlesi olarak aldığınız kilolar ya da kas yapınızı güçlendirmenin sonucu kaybettiğiniz yağlar ile özgüveniniz artacak. Vücudunuzun nasıl görüneceğine siz karar vermek istemez misiniz? Vücut tipinize göre kas kütlesi kazanarak alacağınız, ya da daha belirgin kas yapısına sahip bir görünüm kazanmak sizin elinizde olacak!

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER