Gym’e Gidenlerin Uyması Gereken Görgü Kuralları

Spor salonunda egzersiz yapmaya odaklanmışken, spor aletlerinden başkalarının terini silmek zorunda kalmaktan daha can sıkıcı bir şey yoktur. Hareket ediyor olabilirsiniz ve yüksek efor harcıyor olabilirsiniz. Fakat bu terinizi her yerde bırakmabileceğiniz anlamına gelmez. Bu ve bunun gibi rahatsız edici durumlar spor salonlarında sıklıkla gerçekleşir.

Gym’de Uymanız Gereken En Önemli 6 Kural

Bazen diğer insanların dokundukları aletlere dokunmamak için elinizden geleni yaparsınız. Bu da zihinsel olarak sizi en az antrenman kadar yorabilir. Peki, spor salonuna giden herkesin mutlu olması için spor salonunda uyulması gereken kurallar nelerdir?

1. Yanınızda Havlu Getirin

Bazı spor salonlarında havlu bulunmasına rağmen birçoğunda kendiniz temin etmeniz gerekir. Spor yaparken havlu kullanmak her ne kadar yazılı bir kural olmasa da bir zorunluluktur. Çarşaf büyüklüğünde bir havluya ihtiyacınız yok, fakat çok küçük bir havlu da tercih etmeyin. Oldukça makul fiyatlara spor havlusu satın alabilirsiniz. Spor salonunda havluyla vücudunuzun terini silmeniz gerekir, oturduğunuz ya da uzandığınız ekipmanlar üzerine de havlu sermek şarttır (1). Bu şekilde bir sonraki kişi terinizi temizlemek zorunda kalmaz.

2. Kötü Kokmamaya Özen Gösterin

sporda-deodorant

Spor salonuna iş çıkışı ya da yataktan kalkar kalkmaz gitmenizin hiçbir önemi yok. Her ne olursa olsun hiç kimse özellikle yüksek nabız aralığında zor nefes alırken sizin kötü kokunuzu çekmek zorunda değildir. Kötü kokunun önüne geçmek sizi çok uğraştıracak bir durum değildir. Antrenman başlamadan ve soyunma odasından çıkmadan hemen önce biraz deodorant kullanımı bu sorunun önüne geçebilir. Fakat sağa sola boş yere deodorant sıkarak başkalarını rahatsız etmemeye de dikkat edin. Bu birkaç saniyelik işlem, spor salonundaki insanların kötü kokulara maruz kalmasını ve motivasyonlarının düşmesini engeller.

3. Dağınıklığınızı Temizleyin

Birçok insan spor salonunu ikinci evleri olarak görür. Bununla ilgili tek sorun, bazı kişilerin biraz fazla rahat olmaları ve spor salonunda gittikleri her yerde dağınıklık bırakmalarıdır. Spor salonundaki kilitli dolapların yanında çantanızı açmak ve içindekileri sağa sola boşaltmak diğer insanların kullanacağı alanları kısıtlar. Bu yüzden üzerinizi soyunma odalarında değiştirin, eşyalarınızı çantanızda tutun ve her yere atmayın. Spor salonunda yemek yemek de yapmanınız  gereken ve insanları rahatsız edebilecek davranışlar arasında yer alır. Çünkü yediğiniz yemek dökülebilir, kokabilir veya dikkat dağıtabilir.

En önemli görgü kullarından biri de tuvalet kulanımınızın ardından temizlik kurallarına özen gösterip, bu alanları bulmak istediğiniz gibi bırakmanızdır.

4. Ağırlıkları Geri Koyun

agirlikları-geri-koymak

Raftan bir ağırlık kaldıracak kadar güçlüyseniz, geri koymak için de yeterince güçlüsünüz demektir. Bu, özellikle diğer üyeler yerine personele karşı bir nezaket göstergesidir. Hatta spor yapan kişilerin birbirlerini bu konuda uyarmaları ve ağırlıkları yerlerine bırakmaları gerektiğini belirtmeleri oldukça güzel bir harekettir. Siz de bunu yapmayı unutmayın. Spor salonu personelinin insanların tembelliği nedeniyle sürekli olarak ağırlıkları yerine koymak zorunda olmadığını aklınızda bulundurun.

5. Gürültü Yapmamaya Çalışın

En sevdiğiniz tenisçinin ya da sporcunun, attığı her şut ya da yaptığı her tekrar sonrası bağırıyor ve çığlıklar atıyor olması, spor salonunda onlar gibi davranmanız gerektiği anlamına gelmez. Eğer çok ağır çalışıyorsanız, daha derin ve sürekli nefes alabilirsiniz. Kendinizi zorlarken bağırma söz konusu olduğunda bu diğer insanların dikkatini dağıtabilir ve sinirini bozar. Gürültünüzü en aza indirirseniz çoğu kimseyle problem yaşamayacağınızdan emin olabilirsiniz.

6. Selfie Çekmeyin ya da Mesaj Yazmayın

sporda-selfie

Spor salonlarında bulunan aynalar, mükemmel selfieler çekmenize yardımcı olmak için orada değildir. Sürekli olarak ayna karşısında selfie çekmek spor salonundaki herkesi sinirlendirmenin en hızlı yollarından biridir. Kimse çalışıma alanlarında böyle bir kişinin olmasını ve fotoğrafın arka planında yer almayı istemez. Ayrıca spor aletleri üzerinde hiçbir şey yapmadan oturup telefonla oynamak da yapılmaması gereken bir diğer saygısız davranıştır.

Bu birbirinden basit görgü kurallarını izleyerek spor salonunun en sevilen ve saygı gösterilen üyelerinden biri olabilirsiniz. Sağduyulu, temiz ve çevredekilere saygılı olmak toplumun her alanında olduğu gibi spor salonlarında da olmazsa olmazlardandır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER