Rezil Olmayın: Spor Salonlarında Uyulması Gereken 10 Kural

Düzenli olarak gittiğiniz spor salonunda her türlü ekipman vardır: ağırlık makinaları, serbest ağırlıklar, koşu bantları, eliptik bisikletler, step tahtaları, pilates topları, havuz, sauna vs. Ama tüm bunların arasında problem yaratan tek bir şey vardır: düşüncesiz insanlar.

Eğer uzun süre spor salonuna gittiyseniz, spor salonunda uyulması gereken görgü kurallarını bilirsiniz. Özellikle yoğun saatlerde, yapmamanız gereken bazı şeyler vardır. Örneğin akşam saat 5’ten sonra otoparkta arabanız için yer bulmanız imkansızdır. Ama spor salonuna giderken nasıl bir ruh halinde olursanız olun, oradan çıkarken mutlaka daha iyi hissediyor olursunuz. Spor salonu bedeninizi olabilecek en iyi forma sokarken bedelini terle ve yorgunlukla ödediğiniz adeta bir ibadethane gibidir.

Herkes spor salonunda geçirdiği zamanı mümkün olan en iyi ve en kaliteli şekilde değerlendirmek ister. Ama düşüncesiz ve medeniyetten uzak insanlar, orada geçirdiğiniz zamanı mahvedebilir. İşte bu spor salonu görgü kurallarını onlar için hazırladık:

1. Kendi Havlunuzu Getirin

spor-havlusu

Tam kullandığınız makinayı silmek için kağıt havlu almaya gitmişken, sizden önce gelen bir ya da yirmi kişinin, yüzünü silmek için gerçek havlu yerine kağıt havlu kullandığını ve tüm kağıt havlu rulosunu bitirdiğini görebilirsiniz. Bu kesinlikle çok saygısızca bir harekettir. Lütfen elinizi, yüzünüzü silmek için gerçek havlu kullanın.

2. Cep Telefonunuzu Yanınıza Almayın

Tamamen odaklanmış bir şekilde kardiyonuzu yaparken, yanınızdaki bisikletin üzerinde cep telefonuyla konuşan birinin her kelimesini işitmekten daha rahatsız edici ne olabilir? Spor salonu cep telefonuyla konuşmak için hiç uygun bir yer değildir. Lütfen çevrenizdekilere huzur içinde spor yapma şansı tanıyın ve telefonunuzu dolabınızda bırakın.

3. Kullandıktan Sonra Aletleri Silin

Bu sadece hijyenle alakalı bir durum değildir; saygıdan ötürü yapılması gereken bir şeydir. Sadece, dağda büyümüş biri aletlerin üstündeki terini kendinden sonra gelen şanssız üyelere bırakır. Bu sifonu çekilmemiş bir tuvalet kadar iğrençtir. Arkanızdan kötü konuşulmasından hoşlanmıyorsanız lütfen kullandığınız aletleri temizleyin.

4. Sesinizi Alçaltın

spor-salonu-kural

Eğer spor salonunun sahibi değilseniz yüksek sesle ve argo kelimelerle konuşmanız doğru olmaz. Her yaştan üyesi olan kalabalık bir kulüpte bu kabul edilemez bir durumdur. Biraz olgun davranın ve sessiz olun; artık bir ergen değilsiniz, kimsenin o kadar yüksek sesle konuşmaya ihtiyacı yoktur.

5. Paylaşın

Bir makineyi kullanmanız size ona sahiplenme hakkını vermez. Setler arasında arkadaşlarla gevezelik etmek veya telefonda yazışmak, dinlenmek değildir. Hele ki bunları yapmak için aletlerin üzerini seçmek kesinlikle doğru olmaz. Eğer çalışmanız bittiyse kalkın ve lütfen yerinizi sırada bekleyen kişiye verin.

6. Çantanızı Salona Getirmeyin

Soyunma odalarındaki dolaplar eşyalarınızı oraya koymanız için yapılmıştır. Spor salonuna çantanızı getirirseniz, birinin ona takılıp düşmesi için davetiye çıkarmış olursunuz. Çantanızı lütfen soyunma odasında bırakın. Eğer çalınmasından endişe ediyorsanız dolabınız daha büyük bir asma kilit alın. Çantaların ekipmanların arasında bir yeri yoktur, bu tamamen görgüsüzlüktür.

7. Ağırlıkları Yerine Bırakın

Kimse bir başkasının kullandığı ve yerde bıraktığı ağırlıklara takılıp düşmek istemez. Kullandıktan sonra halter ve dambılları yerlerine koymayı unutmayın. Çok basit, öyle değil mi?

8. Zamanı Kullanmayı Öğrenin

spor-aleti-beklemek

Kardiyo aletlerinin bir sebepten dolayı zaman sınırlamaları vardır. Kimse gerçekte 20 dakika kuralına uymaz ama bir koşu bandı için sırada bekleyen insanlar varsa, 60 dakika koşmak yerine 3 farklı kardiyo aletinde 20’şer dakika çalışın. Nasıl fikir?

9. Parfüm ya da Kolonyadan Uzak Durun

Ter kokusu yeterince kötüdür, fakat bu spor salonunda duymaya alışık olduğunuz bir kokudur. Çalışma esnasında oksijene ihtiyacınız varsa, çok fazla parfüm veya kolonya ile bastırılmış ter kokusu tiksindirici gelebilir. Bir süre sonra ter kokusuna alışabilirsiniz ama parfüm kokusu ile karışan ter kokusu, kabus gibi üzerinize çökebilir.

10. Güneş Gözlüğünüzü Çıkartın!

Tüm kapalı alanlar dahil olmak üzere spor salonunda da kapüşon veya güneş gözlüğü kullanmak gülünç bir davranıştır. Yapmayın.

Yazar: Özlem Büyüker

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER