Spor ve Eğlenceyi Birleştiren Oyun: Shape Up!

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen yeni Xbox One’a özel yeni konsol oyunu Shape Up ile artık evde spor yapmak sıkıcı olmaktan çıkıyor ve eğlenceli bir aktiviteye dönüşüyor.

Evde spor yapmanın sıkıcı olduğunu düşünüyorsanız, tekrar düşünün. Ubisoft’un geliştirdiği Shape Up ile ister tek başınıza ister arkadaşlarınızla birlikte oyun oynarken sıkı bir antrenman yapabilir ve ciddi anlamda ter dökebilirsiniz.

Xbox One Kinect’in hareketlere karşı hassasiyeti sayesinde, oyundaki hedeflerinize ulaşmak için şınav çekmekten, dans etmeye kadar pek çok fiziksel aktivite yaparken, spor yaptığınızı bile anlamadan kalori yakabilirsiniz.

Kinect tabanlı Shape Up oyunu ile spor partnerinize 90 saniye süren rutinlerle meydan okuyabilir ve egzersiz yaparken yaptığınız skorlar ve kazandığınız zaferlerle daha fazla hareket etmeniz için her zamankinden daha fazla motive olabilirsiniz. Eğlenirken ne kadar çok egzersiz yaptığınızın farkına bile varmayacaksınız. Shape Up’ın temel hedefi de işte bu: spor yaparken eğlendirmek, eğlendirirken spor yaptırmak.

Oyundaki meydan okumalardan ilki Piano Step, ritim tabanlı bu bölümde ritim oluşturmak için zamanında doğru yere basmalısınız; ne kadar doğru adım o kadar puan. Diğer bir mini oyun da iki rakibin birbirine karşı oynadığı şınav çekme mücadelesi. Oyuncular sırtlarındaki objelerin boyutu her şınav çektiklerinde artarak tavuktan başlayıp balinaya kadar büyüyebiliyor.

Replay sistemi ile çalışmalarınızı kaydedip kendinize veya arkadaşlarınıza meydan okuyabilir veya oyundaki beklenmedik karakterlere karşı oynayabilirsiniz. Shape Up çalışmalarınızı ve yaktığınız kalorileri kaydeder, böylece sonuçlarınızı takip edebilirsiniz. Ayrıca ruh halinize uygun bir çalışma için kardiyo veya güç egzersizleri arasından seçim yapabilirsiniz. Mobil uygulaması sayesinde sporunuza telefonunuzdan da devam edebilirsiniz.

shape-up-xbox

Shape Up’ın Ana Özellikleri

1) Beklenmedik Spor Egzersizleri: Aynı sıkıcı çalışma rutininden bunalmadınız mı? İşte bu yüzden kardiyo egzersizi için göktaşlarını yumruklamanızı veya yağ yakmak için çömelme hareketiyle aya iniş yapmanızı isteyeceğiz. Oh, isterseniz bir fil ile bench press de yapabileceksiniz.

2) Farklı Yollarla Oynayın: Hızlı, 90 saniyelik antrenmanlarla belli kas gruplarına yoğunlaşın. Dört haftalık, hedef odaklı görev moduna katılın veya böbürlenme hakları için arkadaşlarınıza çevrimiçi meydan okuyun.

3) Kinect Sensörü: Microsoftun yeni Kinect teknolojisi sayesinde ekranda kendiniz olarak oynayın. Tam vücut izleme teknolojisi sayesinde SHAPE UP hareketlerinizi isabetli biçimde yakalayacak.

4) Kendinize karşı veya diğer kişilerle oynayın: Tamamen size kalmış. rePLAY hareket yakalama ve saklama teknolojisi sayesinde bir çalışmanızı kaydedip kendinize karşı oynayabilir veya fiziksel kararlılığınızı arkadaşlarınızla paylaşabilirsiniz.

5) Konsolun Ötesi: Kişisel eğitmen web servisimiz veya yol arkadaşı mobil uygulaması sayesinde oyun ilerlemenizi takip edebilir ve diyetinizi yönetebilirsiniz.

Shape Up’ta daha pek çok eğlenceli oyun ile birlikte kaslarınızı çalıştırmanın yeni ve farklı yolları mevcut. Bu oyun sayesinde spordan kaçmanız için geriye pek fazla bahane kalmıyor, öyle değil mi…

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER