Keten Tohumuyla İlgili Bilgiler ve Tarifler

Sindirim sistemi sağlığına iyi gelen, aynı zamanda kolesterolün dengelenmesini sağlayan ve bir çok öğünde kullanabileceğiniz, keten tohumuyla ilgili bilgileri, bu yazımızda sizlerle paylaşıyoruz.

Keten Tohumu ve Faydaları

İçerdiği yüksek miktarda omega 3 sayesinde, hücre zarının daha esnek olmasını sağlar. Böylece yediğiniz yiyeceklerden alacağınız protein miktarını da olumlu yönde etkilemiş olursunuz. Özellikle balık sevmeyen kişilerin, aynı zamanda vejeterjanların, kesinlikle keten tohumu tüketimine önem vermesi gerekmektedir.

Keten tohumu, tokluk hissi verir. Aynı zamanda yemek yeme isteğini azaltması sayesinde, kilo vermeye yardımcı olabilir. Bunlara ek olarak keten tohumu yağı hakkında ek bilgi için  Keten Tohumu Yağı Nedir, Nasıl Kullanılır?  yazısını inceleyebilirsiniz.

Keten tohumunu, aşağıda okuyabileceğiniz gibi bir çok farklı öğünde kullanabilirsiniz:

1. Kahvaltıda Tahıl Olarak

Keten tohumunu kahvaltıda hazırladığınız mısır gevreğine karıştırarak kullanabilirsiniz.

Sabahları güne güzel ve sağlıklı bir kahvaltıyla başlamak, gerçekten vücudunuz için çok önemlidir. Omega 3 açısından çok zengin olan keten tohumunu, kahvaltıda tüketerek çok daha sağlıklı bir gün geçirebilirsiniz. Eğer kendinize sabahları, yulaflı mısır gevreği gibi bir öğün hazırlıyorsanız, içine keten tohumunu da eklemenin size büyük faydası olacaktır.

2. Smoothie’ler

keten-tohumu-smoothie
Kivi ve keten tohumuyla hazırlanmış smoothie

Keten tohumu, hazırladığınız öğünlere çok lezzetli bir tat katacaktır. Örneğin kendinize bir smoothie hazırlarken, içine katacağınız bir yemek kaşığı keten tohumu sayesinde, hem ekstradan vücudunuza protein alabilir, hem de ağzınızı tatlandırabilirsiniz.

3. Parfe

keten-tohumu-parfe
Yoğurt, meyve ve keten tohumuyla hazırlayabileceğiniz parfe sizi daha sağlıklı hissettirecektir.

Yine sabahları güne harika başlamanızı sağlayacak bir tarif daha: Parfe. Bir kase içinde; doğal yoğurt, sevdiğiniz doğal meyveler ve keten tohumunu karıştırarak hazırlayın. Bu çok basit ve doğal tarifi düzenli bir şekilde uyguladığınızda, kendinizi çok daha zinde ve sağlıklı hissedeceksiniz.

4. Salatalar

keten-tohumu-salata
Keten tohumu kullanabildiğiniz gibi, keten yağını da salata yapımında kullanabilirsiniz.

Kendinize hazırlayacağınız yeşilliklerle dolu bir salataya, keten yağı ekleyerek, salatadan alacağınız lif miktarını arttırabilirsiniz.

Ayrıca, protein ağırlıklı bir salata yemek istediğinizde; ton balıklı, tavuklu ya da yumurtalı bir salata hazırlıyorsanız, hem güzel bir görünüm katmak hem de alacağınız protein miktarını arttırabilmek için keten tohumları ekleyebilirsiniz.

5. Fırında Hazırlanan Yiyecekler

Başlıksız-1
Fırında pişireceğiniz yiyeceklere keten tohumu karıştırabilirsiniz.

Ekmek, kek, poğaça ve “muffin” gibi fırında pişireceğiniz yiyeceklerin hamuruna keten tohumu karıştırarak, sağlığınıza sağlık katabilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER