Çalıştığınız Ofiste Uygulayabileceğiniz Antrenman Teknikleri

Günümüzde, özellikle büyük şehirlerde aktif olmayan hayat aynı zamanda iş hayatında da geçerli. İş hayatının stresi de fiziksel, psikolojik ve sosyal sağlığımızı da etkiler.  İş yerinde 5 dakika mola verilerek bu durumların üstesinden gelmek mümkün.

Yapacağınız 5 dakikalık antrenman kaslarınızı gevşetebileceği gibi, olabilecek sakatlıklara karşı da güçlendirir. Kan dolaşımınız artacağı için kendinizi daha iyi hissedeceksiniz. Antrenmanı, kendinizi iyi hissetmek için yapmalısınız. Dolayısıyla vücudunuzu tanıyın ve egzersizleri vücudunuzu zorlamadan ne kadar yapacağınıza karar verin.

  • Step Aerobics (1 Dakika)

shutterstock_202235605-copy

İş yerinizde kullanabileceğiniz bir merdiven bulun ve 1 dakikanızı aşağı – yukarı inip çıkarak geçirin. Çok hızlı olmanıza gerek yok. Sadece vücudunuzu ısındırmak için merdivenleri çıkıp inmek yeterli olacaktır. Attığınız adımları sağlam atın ve kaymamaya dikkat edin. Bu sayede bacak ve kalça kaslarını çalıştırmış olacaksınız.

  • Jumping Jack (30 Saniye)

5670b83c5679bcdb

Kardiyovasküler hareketler alzaymır gibi hastalıkları önler. Ayakta dik durduktan sonra zıplayın. Zıplarken iki ayağınızı açın ve kollarınızı havaya kaldırarak ellerinizi birleştirin. Kıyafetiniz dolayısıyla hareketi tam anlamıyla yapamayabilirsiniz. Bu durumda zıplamak yerine ayaklarınızı yana açıp kapatırken kollarınızı da aynı zamanda aşağı yukarı hareket ettirmeniz yeterli. Omuz, bacak ve karın kaslarınız bu hareket sayesinde çalışır.

  • One Legged Squats (30 Saniye)

Most-Amazing-Exercises-to-Get-Perfect-Butt1-copy

Güçlü bacaklar dengenizi sağlamlaştırır ve yaşlandıkça artan hareketsizliği azaltmanıza yardımcı olur. Bu hareketi uygulayabilmek için, sabit bir sandalye bulun ve oturun. Tek ayağınızı havaya kaldırın. Bacağınızın düz bir şekilde durduğundan emin olun. Sonrasında sandalyeden o şekilde kalkın ve geri oturun. Bu sayede; esnetici kaslar, karın kasları, kalça ve bacak kaslarını harekete geçirirsiniz.

  • Leg Lifts (30 Saniye)

무릎관절통증에좋은강화운동음식들_(2)

Karın kaslarınızın gelişmesi, kondisyonunuzu ve herhangi bir hareket sırasında oluşabilecek sakatlıkları önler. Bu hareket için, sandalyeye dik bir şekilde oturduktan sonra sağ bacağınızı kaldırın ve üst bacağınızdan itibaren kaldırdığınız bacağın düz durmasını sağlayın. Sağ bacağınızı birkaç kere (isteğinize göre) kaldırıp indirin ve sol bacağınız için de aynı set sayısında egzersizi tekrarlayın. Bacağınızı kaldırdığınız zaman bacak kaslarını kasarsanız daha verimli sonuç alırsınız. Bacak kaslarınız ve karın kaslarınız, bu sayede çalışmış olur.

  • Office Wall Chair Pose (1 dakika)

ca7b0580_wall-sit-

Bu hareket ile bacak kaslarınız, kalça ve karın kaslarınız çalışır. Güçlü bacaklar yaş ilerledikçe görülme olasılığı artan yürüme ve hız problemlerini  önlemeye yardımcı olur. Yaslanabileceğiniz bir duvar bulduktan sonra sırtınız duvara değecek şekilde durun ve ayaklarınızı birkaç adım önde tutarak duvara yaslanan sırtınızdan destek alarak sabit durun. Ayaklarınızı sabit tutarken yavaşça sırtınızı aşağıya doğru kaydırın ve dizleriniz 90 derece olduğunda 1 dakika boyunca sabit durun.

  • Incline Desk Push-Up (1 dakika)

shutterstock_218765902

Direnç bazlı egzersizler kemik yoğunluğunu ve gücü artırır. Ayrıca kemik erimesini engeller.

Hareketi uygulamak için sabit bir masa bulun ve birkaç adım mesafelik uzaklıkta durun. Kollarınızı omuz genişliğinde açın ve avuçlarınızı masaya yerleştirin. Bu sırada parmak uçlarınıza basıyor olmalısınız. Sonrasında kollarınızı dirseklerden bükerek göğsünüz masaya yakınlaşana kadar yaklaşın ve uzaklaşın. Egzersiz süresince sırtınız ve boynunuz tek bir sıra oluşturur gibi düz durmasına özen gösterin. Bu sırada karın kaslarınızı kasın. Böylece, triceps, karın, omuz ve göğüs kaslarınız çalışmış olur.

  • Desk Chair Shrugs (30 Saniye)

1c54ed10163b23eb7682f48ed4c25e29-copy

Bu egzersiz sayesinde kas hacmini artırabilir ve kaslarınızı güçlendirebilirsiniz. Egzersizi uygulamak için, sabit bir sandalyeye düz oturduktan sonra ellerinizi kalçanızın yanına yerleştirin. Gövdenizi sandalyenin ucuna kadar getirin ve elleriniz ilk yerleştirdiğiniz yerde sabit kalsın. Kollarınızı düzleştirin ve omuzlarınızı yukarıya kaldırın. 5 Saniye bu pozisyonda kalın ve isteğinize göre tekrarlayın. Bu hareket özellikle belinizin yan bölgesinde bulunan kaslar için birebirdir.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER