Fıstık Ezmesi Hakkındaki Gerçekleri Biliyor Musunuz?

Fıstık ezmesinin birçoğumuzun hayatında önemli bir yeri vardır. Birçok insan fıstık ezmesini iki ekmek arasına sürüp ya da kaşık kaşık yemeye bayılıyordur.

Peki bir sonraki sandviçinizi hazırlanamadan önce, düşünün: Fıstık ezmesinin gerçeklerini biliyor musunuz? Bu yazımızda sizlere fıstık ezmeleriyle ilgili önemli bilgiler paylaşacağız.

Fıstık Ezmesi Sağlıklı Mı?

Kesinlikle, son derece sağlıklı! Hemen hemen herkes tarafından sevilen fıstık ezmesinin sağlığımıza birçok faydası var.  Fakat fıstık ezmesinin yararlarına rağmen, yüksek kalorili bir besin olduğu için fıstık ezmesinin onları şişmanlatacağını düşünen insanlar da bulunmakta. Ama bütün hikaye kesinlikle bundan ibaret değil. Kimsenin sizi fıstık ezmesinin zararlı olduğu konusunda kandırmasına izin vermeyin ve bu yazıyı okuyarak kendinizi genellikle yanlış bilinen bu ikilemden kurtarın.

Protein İçeriği

fistik ezmesi 1

Fıstık ezmesi, protein oranı yüksek olan bir besindir ve ilk olarak 1890 yılında et proteinine alternatif olarak üretilmiştir. Bir çorba kaşığı fıstık ezmesinde 4 gr protein bulunur. Bu yönüyle de vücut geliştirme yapan kişiler için harika bir protein kaynağıdır. Ayrıca, fıstık ezmesini yatmadan önce protein içeren bir besinle tüketirseniz, sindiriminizi yavaşlatarak kas kaybını engelleyebilirsiniz.

Yağ İçeriği

Fıstık ezmesi yüksek protein içeriğinin yanında vücudumuz için iyi olan doymamış yağlar bakımından da zengindir. 1 servis ortalama 8 gram tekli doymamış yağ içermektedir. Bu yağlar kolesterolü düşürür, kalp hastalıkları riskini azaltır ve tansiyonu dengeler. Aynı zamanda, bu yağlar fiziksel gelişiminizi de desteklemektedir.

Lif İçeriği

fistik ezmesi 4

Fıstık ezmesi lif bakımından oldukça zengindir. İçerdiği lifler sayesinde uzun bir süre tok hissetmenizi sağlar ve atıştırma isteğinizi frenler. Bu yüzden, fıstık ezmesi diyetlerde önemli bir rol oynar.

Vitamin ve Mineral İçeriği

Fıstık ezmesi, içeriğindeki mineraller ve vitaminlerle kansere ve diyabete karşı korunmaya yardımcı olur. Çok güçlü antioksidan olan E vitaminiyle cildinizi güzelleştirir.

Kalori

fistik ezmesi 2

Bir çorba kaşığı fıstık ezmesinde 99 kalori bulunmaktadır. Yüksek kalorili olması, diyetteyken fıstık ezmesi tüketmemeniz için bir sebep değildir. Çünkü, fıstık ezmesi yağ yakımına destek olmaktadır. Günlük olarakortalama 2000-3000 civarında kalori ihtiyacınız olduğunu düşünecek olursak, fıstık ezmesi kesinlikle formda olmanızı sağlayacaktır. Önemli olan ölçülü bir şekilde tüketmeniz gerektiğidir.

Fıstık Ezmesi Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Piyasa tam yağlı ve düşük yağlı fıstık ezmeleri bulunmaktadır. Konu fıstık ezmesi olunca düşük yağlı ibaresinin sizi çekmesine izin vermeyin. Çünkü bazı ürünlerde içeriği tamamlamak için şeker ve trans yağ ilavesi yapılmaktadır. Bu yüzden fıstık ezmesi alırken ürün içeriğine dikkat etmeli ve güvendiğiniz bir markanın fıstık ezmesini kullanmalısınız.

Ayrıca, ilginizi çekebilecek tarçınlı-üzümlü, çikolata parçacıklı ve benzer aromalı fıstık ezmeleri de vardır

Sonuç olarak; fıstık ezmesinin kalori ve yağ içermesi sizi korkutmasın. Alerjiniz olmadığı sürece, fıstık ezmesi tüketmemek için hiçbir sebebiniz yoktur. Ölçülü bir şekilde kullandığınız sürece sizin için son derece olumlu etkileri olacaktır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER