Pilatesin Faydaları

Pilates, vücudunuzu fazla zorlamadan sağlığınız üzerinde olumlu etkiler yapabilir.

Pilates canlandırıcı bir beden, vücut antrenmanıdır. Düzgün nefes alış-verişler, doğru bir omurga ve pelvik bölgesi duruşu ile hareketlerin uygulanışına önem vererek pilates yaparken vücudunuzla uyum içinde olursunuz. Pilates sayesinde vücudunuzu kontrol etmeyi öğrenirsiniz.

pilatesin-faydalari-2

Pilateste yeniyseniz ve nasıl başlayacağınızı bilmiyorsanız, Fit in Class ile canlı pilates derslerine katılarak evnizde pilatese başlayabilirsiniz. Fit in Class Zoom üzerinden profesyonel eğitmenler eşliğinde online pilates dersi alabileceğiniz bir uygulamadır. Fit in Class ile tek üyelik ile sınırsız bir şekilde pilates, yoga, kick boks ve birçok farklı dersten sınırsız şekilde faydalanabilirsiniz. Fit in Class’a buradan üye olabilir, idtediğiniz dersleri inceleyip size uygun olanlara rezervasyon yaptırarak, ders saatinde Zoom üzerinden derse katılabilirsiniz.

ilates Güçlü Bir Merkez Bölgesi İnşa Eder

Merkez bölgeniz, omurganıza yakın kasların yanı sıra karın kaslarınızı da barındırır. Merkez bölgenizin kontrolü gövde, pelvis (leğen kemiği) ve omuz kemeriyle sağlanmaktadır.

Pilates İle Uzun, Yağsız Ve Esnek Kaslar İnşa Edersiniz

shutterstock_128269805

Geleneksel antrenmanlar ağırlık kaldırmaya dayanmaktadır ve kısa, hacimli kaslar inşa etmeye yarar. Bazen bu tür egzersizler sakatlanmalara da yol açabilmektedir. Pilates ise kaslarınızı uzatır ve güçlendirir. Aynı zamanda kas esnekliğinizi de geliştirip eklemlerinizin hareketliliğini de destekler.

Pilates Tüm Vücudun Kondisyonunu Arttırır

Geleneksel antrenmanlar sürekli aynı kasları çalıştırmanıza neden olur. Bundan ötürü zayıf kaslarınız daha da zayıflamaya başlar ancak güçlü olan kaslarınız da giderek daha da güçlenecektir. Sonuçta kas dengesizliği yaşarsınız ki bu durum sakatlanmaların ve sırt ağrılarını başlıca nedenidir. Pilates ise tüm vücudunuzu ve hatta ayak bileklerinizi ve ayaklarınızı da çalıştırır. Böylelikle tüm kas dokunuz eşit bir şekilde dengede olur.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER