100 Şınav Nasıl Çekilir?

Şınav, kendi vücut ağırlığınızı kullanarak uygulayabileceğiniz ve göğüs kaslarınızı, omuzlarınızı, kollarınızı ve merkez bölgenizi şekle sokan harika bir egzersizdir.

100 şınav çekebilmek kolay bir iş değil, biliyoruz ama sağlam bir planla bu sayıya ulaşmanız mümkün.

100 Şınav İçin Birinci Adım

Kollarınız omuz genişliğinde açık olacak şekilde karnınızın üzerinde zeminde durun. Ayak parmaklarınız zemine dönük olsun. Yukarı kalkarken elleriniz omuzlarınızın aşağısında kalmalı. Aşağı indiğinizde ise sırtınızı düz tutmalı ve karın kaslarınız gergin durmalı. Göğsünüz zemine değmemeli. Dirsekleriniz 90 derecelik bir açı oluşturmalıdır.

100 Şınav İçin İkinci Adım

Ne kadar şınav çekebileceğinizi öğrenin.  Sizi destekleyecek bir arkadaşınız olsun. Şınav sayınızı tarihiyle beraber antrenman günlüğünüze kaydedin.

100 Şınav İçin Üçüncü Adım

Şınav antrenmanlarınız arasında birer gün ara verin. Böylelikle antrenmanlar arasında kaslarınız dinlenip kendilerini toparlayacaklardır.

100 Şınav İçin Dördüncü Adım

Bir sonraki hafta çektiğiniz şınav sayısını beş tekrar daha fazla yapacak şekilde hedef koyun. Hedef koymak sizi motive edecektir.

100 Şınav İçin Beşinci Adım

Yapabildiğiniz kadar şınav çekin. Sonrasında dizleriniz üzerinde devam edin. Böylelikle 100 sayısına ulaşmış olacaksınız. Örneğin, 50 tam şınav çekebiliyorsanız diğer 50 tanesini de dizleriniz üzerinde tamamlayın. Düşük bir sayıyla başlamayın çünkü dizleriniz üzerinde olsa bile 100 sayısına yaklaşamayabilirsiniz. Buradaki önemli nokta, ilk etapta olabildiğince şınav çekmektir. Ayrıca şınav antrenmanınızı setlere de bölebilirsiniz. Örneğin, yapabildiğiniz kadar tekrar yapın, 30 saniye dinlenin ve sonra ikinci sette de yapabildiğiniz kadar devam edin. Bu sayıyı 3,4 ya da 5 sete de çıkarabilirsiniz. Böylelikle bir antrenmanda 100 sayısına ulaşmış olacaksınız.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER