BCAA Kullanmak İçin 3 Önemli Neden

Antrenman yapmayı aklınıza koyduysanız bir sonraki adım buna uygun bir beslenme ve takviye programını oluşturmaktır.

Beslenme ve takviyelerinize gereken önemi vermezseniz antrenmanlardan alacağınız verim azalır. Bunu akılda tutarak neden BCAA’lara önem vermeniz gerektiğini açıklamak istiyoruz.

BCAA ve Bağışıklık Sistemi

kas-onemlidir

Beslenme düzeninizi BCAA ile desteklemeye başladığınızda deneyimleyeceğiniz ilk şey bağışıklık sistemi üzerindeki etkileri olacaktır. Antrenman yapmak vücudunuzu zorlar ve vücudunuz bu baskıya dayanamaz ise kas toparlanması ve hastalıklara yakalanma konusunda sorunlar yaşayabilirsiniz.

BCAA, vücudunuz tarafından üretilemezler ve bu yüzden takviye olarak dışarıdan alınmaları gerekir. BCAA alımı olmadığında normal ve sağlıklı bir bağışıklık sistemini sürdürmek için gerekli olan maddelerden mahsur kalabilirsiniz.

BCAA, Amino Asit Eksikliğine Karşı Vücudunuzu Korur

tatli-krizlerine-son

BCAA takviyesi kullandığınızda genel olarak amino asit eksikliği hissetmezsiniz. Yarışma için hazırlanan ya da vejetaryen bir beslenme düzeni takip edenler gibi oldukça sıkı kuralları olan diyetleri uygulayanlar, elzem amino asit eksikliği yaşamaktadırlar. BCAA takviyesi işte bu eksikliğinizi gidermeye yardımcı olabilir.

Kırmızı et ürünleri, yumurta ve süt ürünleri gibi protein bakımındzn zengin besinleri sınırlarken, besin seçimin de her zaman dikkatli olunmalıdır. Bu konuyu beslenme düzeninizde göz ardı ederseniz ciddi sonuçları olabilir.

BCAA Kas Kütlenizi Korur

Shoulders

Bazı nedenlerden ötürü (ameliyat, antrenmana uzun dönemli ara verme vb.) antrenman yapmayı bırakabilirsiniz. Bundan ötürü kas kütlenizde bir azalma olabilir. Bu konuda neler yapılabileceği hakkında araştırmalar yapılmıştır.

Bir araştırmaya göre sadece dekstroz (üzüm şekeri) çözeltisi kullananlara kıyasla, üç amino asidi içeren bir çözelti kullanan hastalar toparlanma dönemi süresince negatif bir nitrojen dengesi aşamasına geçiş yapmadılar ki bu durum kas dokusu kaybının göstergesidir.

Bu çalışmadan da anlaşılacağı gibi antrenmanlarınıza uzun bir ara vermek durumunda kaldığınızda BCAA kullanımına gereken önemi vermeniz gerekmektedir. Böylelikle vücudunuzun toparlanmasını hızlandırmış ve nitrojen dengesini de sağlamış olursunuz.

 

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER