Enerji İçeceklerini Ne Kadar Tanıyorsun?

Enerji içecekleriyle ilgili herkesin merak ettiği veya bildiğini düşündüğü birçok şey vardır. Bildiklerinden hangileri doğru hiç merak ettin mi? İlk olarak, en büyük avantajından ve en dikkat çekici yanından bahsetmek gerekir. Kafein! Enerji içecekleri formülasyonlarında bulunan kafein sebebiyle insanlarda uyanıklık ve üretkenlik hissi yaratır. Antrenmanlarda kas kasılmasını destekleyebilir ve yorgunluğa karşı toleransı artırabilir. Araştırmalara göre kafein, merkezi sinir sistemini uyararak metabolizmayı %11 oranında hızlandırır. Aynı şekilde yağ yakımını da %13’e kadar artırabilir. Tüm bunları sağlayan kafein, enerji içeceklerinin ana bileşenlerinden biridir. Çok farklı formülasyonlara sahip olan enerji içeceklerinin kafein miktarları ülkeden ülkeye değişiklik gösterebilir. Türkiye’de Red Bull 250 ml’de maksimum 37,5 mg kafein içermektedir. Bir fincan kahvenin 80 mg kafein içerdiği düşünüldüğünde, bir kutu Red Bull lezzeti sayesinde kafein tüketiminizi daha keyifli hale getirir. Enerji içeceklerinin her kutusunda ne kadar kafein içerdiği belirtilmiştir. Tüketiciler tam olarak ne kadar kafein aldıklarını bilirler. Böylece enerji içeceğini yudumlarken kafein tüketim miktarlarını güvenli bir şekilde yönetmiş olurlar.

Kafeinin yanı sıra, enerji içecekleri genellikle taurin, B vitaminleri, ginseng ve glukuronolakton gibi diğer enerji bileşenlerini de içerir ve tüm bu içerikler enerjinizi artırmanıza yardımcı olur.

Hemen Red Bull Ürünlerini Keşfet! >

Çoğu enerji içeceği soğuk ve gazlı olarak sunulduğundan, tüketici üzerinde ayrıca canlandırıcı bir etkiye de sahiptir. Kabul edelim buz gibi oluşları onları daha çekici hale getirir. Enerji içecekleri soğuk servis edildiğinden, genellikle hızlı tüketilebilirler. Daha hızlı tüketim, kafeinin kan dolaşımına daha hızlı girmesine neden olur.

Enerji içecekleri ile ilgili dikkat edilen ikinci konu ise içerdikleri şeker miktarıdır. 1 kutu Red Bull’un şeker miktarı 1 bardak portakal ya da elma suyunda bulunan şeker miktarı kadardır.

Enerji içeceklerinin diğer içeceklere göre tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise farklı aromaları sayesinde herkese hitap edebilmeleridir.

İçerdikleri kafein, taurin ve vitaminler nedeniyle sporcuların tercih ettiği içeceklerdir. Birçok sporcu, antrenmanlarının ardından soğuk ve hafif bir içeceği tercih eder.

Antrenman öncesinde ise kafein bazlı içecekleri ya da kafein takviyelerini tercih eder. Verdiği enerjinin yanı sıra daha pek çok faydası olan kafein hakkında fazla bilgi almak için “Kafeinin Antrenmanları Etkileyen 5 Önemli Özelliği” başlıklı yazımızı da inceleyebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER