Kesin Sonuçlar Veren Karın Kası Diyeti

Karın kaslarınızın belirgin olması için yapılması gereken şey, bu bölgedeki yağlardan kurtulmaktır. Ancak biliyoruz ki, güzel bir diyet ve beslenme programı uygulamak çok basit bir iş değil.

Sizlerle bu yazımızda, doğru stratejilerle hedefinize ulaşmanızı sağlayacak bir takım ip uçları paylaşacağız.

Diyet

Her öğününüze dikkat etmelisiniz.

Tahmin edersiniz ki; karın kaslarınızın gelişmesini ve belirgin olmasını istiyorsanız, öncelikle beslenmenize dikkat etmeniz ve doğru yiyecekleri doğru miktarlarda tüketmeniz gerekmektedir. Aksi taktirde, yediğiniz her öğünün zamanına, miktarına, içeriğine dikkat etmezseniz, başarı maalesef ki sizi es geçecektir.

Karın kası gelişimi konusunda amaçlarına ulaşmış insanlara sorduğunuz zaman, hemen hemen hepsinin sebep olarak göstereceği ilk şey, doğru ve düzenli bir diyet programı uygulamak olacaktır.

Kalori Miktarı

Tükettiğiniz kalori miktarı çok önemlidir.

Eğer vücut yağ oranınız çok yüksek değilse, emin olun ki görünmesini istediğiniz karın kasları için, vücudunuz isteklerinizin aleyhine daha çok çaba harcayacaktır.

Metabolizmanızın hasara uğrayıp size bu kadar karşı gelmemesi için, öncelikle almanız gereken maksimum kalori miktarını bilmeniz gerekmektedir. Özellikle ağır antrenman yapacağınız günlerde, almanız gereken yüksek kaloriyi alıp, daha hafif antrenman yaptığınız veya hiç yapmadığınız günlerde, daha az kalori almalısınız. Tabi bu durum, düzenli olarak, yani haftada ortalama 3 ile 5 arası spor yapabilen kişiler için daha olumlu sonuçlar doğuracaktır.

Protein

protein
Protein, kas gelişiminizi destekler ve sizi uzun süre tok tutarak diyetinize yardımcı olur.

Karın kaslarınızın belirginleşmesini istiyorsanız, kesinlikle aldığınız protein miktarının önemi çok büyüktür. Hem metabolizma hızınızı etkileyeceği hem de kas gelişimini destekleyeceği için bu konuya önem vermeniz gerekmektedir.

Doğru miktarda protein tüketerek, özellikle sıkı bir diyet programındaysanız, hem kas kaybını önleyecek hem de uzun süre tok kalmanızı sağlayacaksınız.

Karbonhidrat

Yeterli miktarda enerji üretebilmek için doğru oranlarda karbonhidrat tüketmeniz gereklidir.

Konu karın kası gelişimi olduğunda, karbonhidrat tüketimi daima en çok tartışılan konulardan biri olmuştur. Eğer uzun süreler boyunca, vücudunuz için gereğinden çok daha az miktarda karbonhidrat tüketiyorsanız, bir süre sonra enerji seviyeniz hep düşük kalacaktır. Açlık hissiniz inanılmaz derecede artacak ve bu sizi olumsuz yönde etkileyecektir.

Özellikle yoğun antrenman programlarınızın olduğu günlerde, antrenmanlardan hem önce hem de sonra, karbonhidrat tüketiyor olmalısınız ve asla sebze tüketmeyi ihmal etmemelisiniz. Yoğun bir diyet programı içerisinde olasınız bile, haftada 1-2 gün, yoğun bir şekilde karbonhidrat tüketip, metabolizmanızı ateşleyecek besinlerin vücudunuza alınmasını sağlamak emin olun uzun vadede, sizi olumlu yönde etkileyecektir.

Yağ

Yağ asitleri
Sağlıklı yağ asitleri sayesinde, yağ yakım hızınızı yükseltirsiniz.

Karın kaslarınızı geliştirebilmeniz ve belirginleşebilmesi için, bu bölgedeki yağlardan kurtulmanız gerektiğini söylemiştik. Fakat bu süre zarfı içerisinde, muhakkak limitlerinizi belirleyerek, sağlıklı yağ asitleri içeren besinler tüketmeniz gerekmektedir.

Örneğin; keten tohumu yağı, zeytin yağı, fındık ve balık yağı gibi besinler, sağlık açısından çok faydalıdır. Aynı zamanda, vücudunuzda depolanan sağlıksız yağların eritilmesine destek olduklarını kesinlikle göz önünde bulundurmalısınız.

Diğer Etkenler

sağlıklı yaşam
Yeterli miktarda su tüketiyor olmak, hem sağlığınız için hem de kas gelişiminiz için çok önemlidir.

Karın kaslarınızın gelişmesini istiyorsanız, yapmanız ve dikkat etmeniz gereken şeyler burada bitmiyor. Yapabileceğiniz en önemli şeylerden biri de, yeterli miktarda sodyum tüketiyor olmaktır. Aynı zamanda, her gün yeterli miktarda uyuyor olmalı ve günlük tüketmeniz gereken su miktarını kesinlikle ihmal etmemeniz gereklidir.

Sonuç

Karın Kası
Karın kası sahibi olmak için, bütün yaşayış tarzınızı düzene sokmanız gerekmektedir.

Okuduğunuz gibi, karın kası gelişimi için yeterli miktarda çaba göstermeniz gerekmektedir. Bütün olarak yaşam tarzınızı bu amaç doğrultusunda şekillendirmelisiniz ki, kısa sürede başarıya ulaşabilesiniz. Tabi ki de, spor yaparak bu konu üzerinde fayda görürsünüz, ama sadece spor yaparak bu amaca ulaşmayı hedefliyorsanız, bu konuya dair bir takım problemler yaşamanız çok olasıdır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER