Ramazanda Tüketmeniz Gereken 5 Besin

Spor alışkanlığınızı, sağlıklı ve etkili bir şekilde devam ettirebilmeniz için, beslenme konusuna da bir hayli özen göstermeniz gerektiğini biliyorsunuz.

Ramazan ayında, oruç tuttuğunuz saatler içinde yemek yiyemeyeceğiniz için, kalan saatlerde tüketeceğiniz gıdalara, normal zamanlardan biraz daha fazla özen göstermeniz gerekmektedir. Sizlerle bu yazımızda, ramazan ayında tüketebileceğiniz ve bu süreçte sizlere hem yüksek enerji verecek hem de sağlığınıza çok iyi gelecek besinleri sıralayacağız.

1. Hurma

Hurma
Hurma

Hurma; içinde hem glukoz hem de fruktoz içeren, ayrıca yüksek miktarda potasyum içeren harika bir besindir. İçerdiği potasyum miktarı, bir muzdan yaklaşık %60 daha fazladır. Aynı zamanda, içeriğinde bulunan beta-D-glukan yapı maddesinin, çözümlenebilir lifli yapıda olması sayesinde, tokluk hissinin uzun süre devam etmesini sağlar ve sağlığınız için büyük faydalar barındırır.

2. İşlenmemiş, Filtresiz Bal

İşlenmemiş bal

 

Sağlığınıza büyük faydaları olan işlenmemiş bal, aynı zamanda harika bir antioksidan kaynağıdır. Bir çok ilaçtan daha faydalı olan bu besin, size yüksek miktarda enerji sağlar ve oruç tuttuğunuz zamanlarda size gün içinde çok yardımcı olur. Dünya üzerindeki hemen hemen bütün doğal besin kaynaklarından daha çok antioksidan madde içerdiği kanıtlanan işlenmemiş balı, günde 1-2 sofra kaşığı tüketmenizde büyük yarar vardır.

3. Balık

Somon Balığı
Somon Balığı

Düzenli bir şekilde balık tüketmenin sağlık açısından faydalarını, saymakla bitirmek çok güçtür. Bunlardan en önemlileri; beyin fonksiyonlarını güçlendirici etkisi, kalp ve damar sağlığınızı geliştirmesi ve iltihaplanma etkilerini azaltıcı olmasıdır.

4. İncir

İncir
İncir

İncir, içeriğinde yüksek miktarlarda; demir, kalsiyum, magnezyum ve potasyum mineralleri bulundurur. Aynı zamanda yüksek oranda lif içerdiğinden, kan şekeri düzeyinizi dengeleyecek ve sağlığınıza çok iyi gelecektir.

İncir, alkalin yapıda bir besin olduğundan, vücudunuzun daha az asidik yapıda olmasını sağlar ve bu sayede pH seviyenizi dengeler.

5. Zeytin Yağı

Zeytin yağı
Zeytin yağı

Kötü kolesterol seviyesinin düşürülmesini ve iyi kolesterol seviyesinin yükselmesini sağlayan zeytin yağı, içerdiği antioksidanlar sayesinde hem kalbinize iyi gelecek, hem de sizi bir çok hastalıktan ve yorgunluk hissinden uzaklaştıracaktır.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER