Uzun Süre Tok Kalmanızı Sağlayacak Besinler

Özellikle kilo vermek isteyen kişilerin, daha az yiyerek, daha doyurucu ve bu sayede uzun süre tok kalmasını sağlayacak besinlere yönelmesi, büyük önem taşımaktadır.

Bu sayede hem öğününüzün miktarını minimum seviyede tutacak, hem de daha faydalı içerikleri olan besinlerle, sağlıklı bir şekilde diyetinize devam edebileceksiniz.

1. Antep Fıstığı

Antep fıstığı
Antep fıstığı

Ceviz, fındık, fıstık ve badem gibi bir çok kuru yemişin, miktarlarını doğru ayarlayabilirseniz sağlığınız açısından çok yararlı olduğunu biliyorsunuz. Fakat bu besinlerin içeriği tamamen aynı değildir. Özellikle antep fıstığı bir çok kuru yemişe göre daha az kalori içerir ve aynı zamanda kalbiniz için çok faydalıdır.

2. Nişastasız Sebzeler

Brokoli
Brokoli

Öncelikle üzülerek belirtmek istiyoruz ki, içinde sıfır kalori bulunan bir yiyecek yoktur. Fakat; salatalık, havuç, brokoli ve lahana gibi sebzeler, içeriklerinde yoğun miktarda lif ve su bulundurdukları için, doğal olarak çok düşük kaloriye sahiplerdir. Lifli yapıda olmaları, hem sağlığınız için çok faydalıdır, hem de çiğnemesi daha zor olduğu ve uzun sürdüğü için, sizi daha çok doymuş hissettirecektir.

Çiğ halde sebzeleri tüketmekten pek hoşlanmıyorsanız; çorbalarını yaparak, sandviçlerinizin içine ekleyerek ya da omlet yapımında kullanarak tüketebilirsiniz.

3. Peynir

Peynir çeşitleri
Peynir çeşitleri

Peynir; çok doyurucu, bir çok besinle beraber tüketebileceğiniz, çok pahalı olmayan bir besindir. Ayrıca; kalsiyum, D vitamini ve protein açısından çok zengindir. İçeriğinde bulunan yüksek miktarda kalsiyum sayesinde, kas oluşumuna yardımcı olur ve metabolizma hızınızı düzenleyerek, gün içinde daha rahat ve sağlıklı bir biçimde yağ yakmanıza yardımcı olur.

4. Ahududu

Ahududu
Ahududu

Canınız tatlı çektiğinde, ahududuya yönelmeniz, hem sağlığınız hem de diyetiniz için çok faydalı olacaktır. Bir kap ahududu yaklaşık olarak, 8 gram doyurucu lif ve yalnızca 60 kalori içermektedir.

Ahududu, içerdiği yüksek miktarda C vitamini ve antioksidanlar sayesinde bağışıklık sisteminizi kuvvetlendirecek ve kansere yakalanma riskinizi düşürecektir. Ahududuyu, salatanıza tat katmak için veya smoothie yapımında kullanarak tüketebilirsiniz.

5. Süzme Yoğurt

Süzme yoğurt
Süzme yoğurt

Normal yoğurttan neredeyse iki kat fazla protein içeren süzme yoğurt, günlük kalsiyum ihtiyacınızın yüzde yirmisini karşılamaktadır. Bir kase süzme yoğurdun içine, kuru yemiş, kurutulmuş meyve parçaları, mısır gevreği veya tahıl ekleyerek kendinize harika ve doyurucu bir öğün hazırlayabilirsiniz.

6. Humus

Humus
Humus

İçeriğinde nohut bulunan humus, hem yüksek miktarda protein içermekte, hem de yüksek miktarda lif içermektedir. Doyuruculuk oranı bir hayli yüksek olan humusun sağlığınız açısından da yararları büyüktür.

 

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER