Yazın Kas Gelişiminizi Destekleyecek 7 Besin

Kış ayları geride kaldı. Baharın gelmesiyle beraber; daha güneşli ve parlak günler ve kas gelişimimizi arttıracak daha renkli sebze ve meyveler bizleri bekliyor.

Bir besin ne kadar renkliyse, o kadar değerli bir içeriğe sahip olduğunu göstermektedir. Bu besinleri tüketerek, gücünüzü daha efektif bir şekilde kullanıp, daha yüksek oranda kaslarınızı geliştirebilmenizi sağlar.

1. Enginar

Enginar
Enginar magnezyum ve potasyum kaynağıdır

İçinde bulundurduğu lifler sayesinde, kilo vermeniz açısından önemli role sahip olan bu besin; ayrıca içinde bulundurduğu magnezyum ve potasyum gibi mineraller sayesinde kaslarınızın daha sağlam olmasına yardımcı olur ve kas yapınızı kontrol altında tutar.

2. Pancar

Pancar
Pancar içerisinde nitrat barındırır

Pancarın içinde bulundurduğu nitrat maddesi; kana karıştığı zaman, damarların genişlemesini sağlar ve oksijenin vücudun her bölgesine daha kolay ulaşmasına yardımcı olur.

Daha çok oksijen ve iyileştirilmiş bir kan akışı sayesinde şüphesiz ki kaslarımızın gelişimi de pozitif oranda etkilenmektedir.

3. Ispanak

Temel Reis ve Ispanak
Temel Reis ve çok sevdiği ıspanak

Tıpkı pancar gibi kan dolaşımına faydası olan bir diğer besin de ıspanaktır. K vitamini açısından çok zengin olan bu besin, kas ve kemik yapınızı güçlendirerek, antrenmanlarınızda performansınızı arttırır.

Temel Reis‘in, neden bu kadar ıspanak tutkunu olduğunu şimdi daha iyi anlıyoruz.

4. Kuşkonmaz

Kuşkonmaz
Kuşkonmaz

K vitamini ve lifler açısından çok zengin bir yapıya sahip olan kuşkonmaz, ne kadar yeşil bir renge sahipse o kadar faydalıdır. Ayrıca içinde bulundurduğu glütasyon maddesi sayesinde, iltihaplanmaları azaltıcı etkiye sahiptir.

Kan akışını güçlendirip kaslarınızın daha iyi çalışmasını sağlayan bu besin; içinde bulundurduğu asparajin maddesi sayesinde, suyun vücudumuzda istenmeyen şekilde depolanmasını ve bu sayede oluşan sarkıntıları önlemektedir.

5. Vişne

Vişne
Vişne

Şeker içerdiği için bu meyveden uzak durmak doğru bir tercih değildir. İçinde yüksek oranda bulunan antioksidan maddeler sayesinde, iltihaplanmalara karşı çok faydalıdır.

Ayrıca yapılan araştırmalar sonucunda görülmüştür ki; yoğun tempo antrenmanlarınızdan sonra kaslarınızın zedelenmesini önleme açısından vişnenin faydaları göz ardı edilemeyecek oranda büyüktür.

6. Çilek

Çilek
Çilek

Çilek, antrenman öncesi veya sonrasında kullandığınız supplement ve karışımlara hoş bir tat eklemesinin yanında, toparlanma ve iyileşmenizi olumlu bir şekilde etkilemekte ve hızlandırmaktadır.

Parlak renklere sahip olmasından anlayabiliyoruz ki, çilek antioksidan madde açısından oldukça zengindir.

Ayrıca; yoğun bir antrenman programından sonra, vücudun salgıladığı serbest radikaller, toparlanma süremizin uzamasına sebep olmaktadır. Çilek, içinde bulundurduğu zengin besin yapısıyla bu sürenin azalmasına yardımcı olur.

7. Bezelye

Bezelye
Bezelye

Bezelyenin içinde BCAA olarak adlandırılan dallı zincirli amino asit denilen, amino asitler bulunmaktadır. Bunlar; lösin, izolösin ve valindir. Ayrıca yüksek oranda protein içerir. Arginin ve lisin ise sahip olduğu diğer iki önemli amino asit tipidir.

Bu zengin içeriği sayesinde bezelye; kas yapımını ve gelişimini hızlandırır, aynı zamanda hormon üretiminde ve antrenman sonrasında toparlanma süresinin kısalmasında çok önemli bir rol almaktadır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER