Vücudunuzun Dinlenmesine İzin Verin

Hepimizin bildiği gibi iyi bir dinlenme, iyi bir antrenman kadar önemlidir. Bu konuda birazdan vereceğimiz ipuçlarını kullanarak dinlenmenizi daha efektif hale getirebilirsiniz.

Spor salonlarında ciddi anlamda zaman harcayan biriyseniz, spor salonlarının dışında da ciddi anlamda çaba harcamalısınız. Evet bahsettiğimiz şey kesinlikle iyi bir dinlenme.

Dinlenme günlerinin süresini ayarlamak oldukça önemlidir. Uzmanlara göre bir hafta içerisinde peşpeşe iki gün dinlenme günü olması doğru değildir, kaslarınızın alıştığı spor rutininden uzaklaşmasına neden olabilir.

Çok spor yapmak, çok iyi vücut yapmak anlamına gelmez

Spor salonlarında geçirdiğiniz zamanları çöpe atmamak için, sıkı bir antrenman sonrası dinlenmenize ve dinlenme haricinde iyi ve dengeli bir beslenmeye bir de uyku saatinize dikkat etmelisiniz.

200401690-001

Doğru dinlenmenin 3 ipucu 

  1.  Spora yeni başladıysanız, spor salonlarında gördüğünüz kaslı abilerin ya da salondaki hocalarınızın her dediğine direkt olarak inanmayın. Okuyun, araştırın. Kendiniz için en doğrusunu öğrenin.
  2.  Yeni bir çalışma programına girdiyseniz, vücuda bu rutine alışması için zaman verin.
  3. Beslenin : Vücudunuzu özellikle dinlenme günlerinde, doğru ve düzgün şekilde besleyin. Ağırlık antrenmanı yapıyorsanız, yeterli proteini tükettiğinizden emin olun.

İpucu : Vücudunuza toparlanması için mutlaka süre verin. Eğer bu süre sonunda kendinizi hala tam olarak hazır hissetmiyorsanız, ekstra süreler vermekten korkmayın.

İpucu 2 : Son yapılan araştırmalar gösteriyor ki, mutsuz bir ruh hali vücudunuzun toparlanma süresini yavaşlatır. Pozitif olmak hem ruhunuzu hem de toparlanma sürenizi arttıracaktır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER