Ironman 70.3 Yarışı İlk Kez Türkiye’de

Dünyanın en prestijli triatlon yarışlarından biri olan Gloria Ironman 70.3, bu sene 25 Ekim tarihinde Antalya Belek’te gerçekleşecek.

Gloria-Ironman-70.3
İlk kez 18 Şubat 1978’de triatlon yarışının fikir annesi ve fikir babası olan John ve Judy Collins’in de katıldığı ve en çok dayanıklılık gerektiren üç spor olan yüzme, bisiklet ve koşuyu bir araya getirerek hangi alanda yarışan atletlerin daha dayanıklı olduğunu görmek istemeleri üzerine, tarihteki ilk Ironman yarışı sadece 15 kişiyle Waikiki sahilinde koşuldu.

Daha sonra dünyada onlarca ülkede yüzlerce kez düzenlenen Ironman yarışı 3.8 km yüzme, 180 km bisiklet ve 42 km koşu parkurundan oluşmaktadır. Türkiye’de düzenlenecek olan Ironman 70.3 triatlonu, yarım Ironman olarak bilinmektedir ve bu mesafeler yarı yarıyadır.

Gloria Ironman 70.3 Türkiye Hakkında

Ironman 70.3 yarışı 1.9 km yüzme, 90 km bisiklet ve 21.1 km koşu parkurundan oluşuyor. Antalya’nın berrak denizinde yüzdükten sonra hafif engebeli bir bisiklet parkuru olan yarışın son etabı ise koşu. Yarışmacıların motivasyona ve desteğe en fazla ihtiyacı olduğu yer burası. Yarışmacı olarak değilse bile izleyici olarak Ironman’e katılmanız, organizasyonun ve atletlerin başarısı açısından gerekli.

Ironman 70.3 Turkey bisiklet parkur
Gloria Ironman 70.3 Türkiye bisiklet parkuru

Türkiye’de Bir İlk Yaşanacak

Daha önce başka ülkelerde Ironman yarışına katılmış Türk triatletler başta olmak üzere, profesyonel maraton koşucuları, dağ bisikletçileri ve hatta daha önce hiç triatlon koşmamış amatör sporcular bile bu yarış için şimdiden kayıt yaptırdı ve hazırlıklara çoktan başladılar. Ironman 70.3 yarışı hem Türkiye için hem de Türk sporcular için önemli bir gelişme ve aynı zamanda büyük bir fırsat.

Desteğiniz Çok Önemli

Ironman yarışının Türkiye’deki devamlılığı açısından hem yarışmacı hem de seyirci katılımı çok önemli. Bu sene Ekim ayında tatile giderseniz, Antalya’ya yakın bir yer seçebilir ve saatlerce koşan triatlonculara destek olmak için onları finish çizgisinde alkışlayarak bekleyebilirsiniz.

Ironman 70.3 kayıtları başladı. Bu

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER