Ofis Yogası ile Rahatla

Masa başında çalışanların ortak derdi: sırt, omuz ve boyun ağrıları! Her gün 8-9 saat kadar bilgisayar başında, aynı pozisyonda bir ofis sandalyesi üzerinde oturarak geçen bir iş hayatınız varsa, vücudunuzun belli bölgelerinde ağrılar belirmeye başlıyor. Hatta, bu ağrılar zamanla kronikleşiyor. Kamburlaşan bir sırt, gergin omuzlar, kasılmış bir boyun… Duruş bozukluğunun yanı sıra, zihninize binen iş stresi ile gittikçe çoğalan ağrılar…

Tüm bunların en iyi çözümü ofis yogası! Ofis yogası (diğer adıyla sandalye yogası) hareketleri ile çalışma masanızda oturmaya devam ederken, bu kronik ağrıları azaltabilir, stresten arınabilir, enerjinizi yükseltebilir ve zihninizi boşaltabilirsiniz.

Ofis Yogası Nasıl Yapılır?

Yoga, belirli bir düzende yapıldığında hem bedensel hem de ruhsal sağlığı dengeliyor. Nefes teknikleri ve ofis sandalyelerinden kalkmadan yapacağınız hafif hareketlerden oluşan bu yoga, yalnızca vücudunuzu rahatlatmakla kalmıyor; aynı zamanda stresten de uzaklaşma imkanı tanıyor. Pozitif enerji depolamanızı sağlayan basit yoga hareketleri ile motivasyonunuz yükseliyor ve her şeye daha kolay odaklanabiliyorsunuz.

Sandalyenizden kalkmadan ya da isteğe göre sandalye etrafında yapılan, her seviyeye uygun kolay hareketlere “Ofis Yogası” ya da “Sandalye Yogası” adı veriliyor. Bu hareket serisi sayesinde vücuttaki kan akışı hızlanıyor ve daha fazla oksijen alımı ile beyin uyarılıyor. Bağlar açılıyır, vücut esniyor ve hatta eklem dayanıklılığı artıyor.

Bu olumlu beden gelişimlerinin yanı sıra, hem işteki veriminiz, hem yaşam kaliteniz artıyor. Tüm bu sonuçlara baktığımızda, daha sağlıklı bir zihin, beden ve ruh üçlüsüyle günlük yaşamın yoğunluğu ve stresinden, ofis yogası sayesinde kendinizi uzaklaştırabilirsiniz.

Nefes Teknikleri ile Stres Yönetimi

Doğru nefes teknikleri kullanıldığında önce beyne ve ardından vücudun oksijenle etkileşime giren tüm dokularına uyarılar gider ve zihin rahatlar. Zihin, masa başı çalışanların en çok yorulan bölümlerindendir. Günün stresi ve vücudun ağırlığı gün boyu zihne biner.

Nefes aldıkça kazanılan oksijen sayesinde zihin arınır ve hem motivasyon, hem dikkat, hem de konsantrasyon artar. Tüm bunların sonucu olarak da doğru karar alabilme yetisi güçlenir.

Nefes egzersizlerinin en güzel yanı, ihtiyacınız olan her yerde yapabilecek olmanız! Ofiste çok stres altında kaldığınız anda sırtınızı dik hale getirip arkanıza yaslanın. İçinizden 5’e kadar sayarak nefes alın ve aynı şekilde 5’e kadar sayarak nefes verin. Bunu birkaç kez tekrarladığınızda rahatladığınızı ve zihninizin arındığını göreceksiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER