UFC’de Yılın Maçı!

Karma dövüş sanatında hafif sıkletin eski iki şampiyonu “The Notorious” lakaplı Conor McGregor ve “The Diamond” lakaplı Dustin Poirier, UFC’de özel bir gecede kozlarını paylaşacak. Son günlerin en çok konuşulan ve merak eden maçının eski şampiyonları, ilk kez 2014’te karşı karşıya gelmiş. Poirier’i nakavt eden McGregor ilk maçın galibi olmuş. Bu yılın başında ikinci kez karşılaşan ikilinin maçı, bu kez de Poirier’in galibiyetiyle sonuçlanmış. Şimdi herkes nefesini tutmuş, 11 Temmuz Pazar günü gerçekleşecek üçüncü karşılaşmalarını bekliyor.

UFC Nedir?

Ultimate Fighting Championship’in kısaltması olan UFC, Las Vegas, Nevada merkezli Amerikalı karma dövüş sanatları organizasyonudur. Organize ettiği etkinlikler Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın pek çok ülkesinde naklen yayımlanıyor. (1)

1993 yılında başlayan ilk UFC organizasyonu Denver’da düzenlendi. O yıllarda judo, karate, thai, güreş gibi spor dallarını öne çıkarma amacına sahip olan UFC’nin gün geçtikçe dövüş sanatları da çeşitlendi ve genişledi. Katılımcı olan dövüşçülerin birden fazla disiplini benimsemesiyle, UFC’de de karma dövüş sanatları kategorisi doğdu. ABD, Avustralya, Avrupa ülkeleri ve Asya kıtasında ekranlara gelen maçlar, dünyada milyarlarca insan tarafından izleniyor. Gelmiş geçmiş en iyi UFC dövüşçüleri arasında Bas Rutten, Randy Couture, Dan Severn, Ken Shamrock, Brock Lesnar ve Royce Gracie yer alıyor.

UFC Kuralları

  • Round süresi 5 dakikadır.
  • Unvan maçlarında 5 round’a çıkarken, normal maçlarda ise 3 round vardır.
  • Round’da başarılı kişi 10 puan kazanır, kaybeden kişi ise en fazla 9 puan alır.
  • Her round arasında 1 dakikalık dinlenme süresi vardır.

Karma Dövüş Sanatları

Ülkemizde karma dövüş sanatları olarak bilinen MMA (Mixed Martial Arts), savunma, atak ve mücadele içeren, yüksek tempolu bir spor türü. Terim olarak ilk kez 1993 yılında Howard Rosenberg tarafından UFC 1 incelemesi sırasında kullanılmış. MMA’nın Antik Yunan’da Pankreas adı verilen boks ve güreş karması karşılaşmalara dayandığı düşünülüyor. Karma dövüş sanatları antrenmanlarında en sık kullanılan ekipman, kum torbası. Antrenmanlarda kullanabileceğiniz farklı fiyat seçeneklerine sahip spor giyim ürünlerini ve ekipmanlarını Fitmoda’da inceleyebilirsiniz.

Maça dönecek olursak… Sizce 11 Temmuz’da yılın maçı olarak anılan musabakadan kim zaferle ayrılacak? “The Notorious” mu, yoksa “The Diamond” mı?

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER