Wimbledon’un Genç Şampiyonu Yankı Erel ile Tanışın

Yankı Erel, Wimbledon Gençler Kategorisi’nde Grand Slam şampiyonluğu yaşayan ilk Türk erkek tenisçi oldu. Tenisin en prestijli organizasyonlarından birinde kazandığı bu zafer, gelecekteki başarılarının habercisi gibi.

2018 Wimbledon’da, henüz 18 yaşındayken adını tarihe yazdıran genç raketi yakından tanıyalım, bir şampiyon ne yer, ne içer. nasıl çalışır öğrenelim istedik. Karşınızda Yankı Erel…

Neden tenis?

Küçük yaşımda annem ve babam tenise yönlendirmişler beni. Ben de sanki raket vücudumun doğal bir uzantısı gibi sahiplenip kortta koşturmaya başlayınca antrenörüm etkilenmiş ve potansiyel görmüş. Gözümü tenis ile açtım yani.

2018 Wimbledon’daki şampiyonluğunla Gençler Kategorisi’nde Grand Slam Şampiyonluğu yaşayan ilk Türk erkek tenisçi oldun. Tarihe geçmek nasıl bir duygu?

Yaşamadan önce hayalini kurarken bile mideye kramplar sokan, yaşarken tam olarak idrak edilemeyen, “Ne oluyor bu nasıl bir şey Allahım” dedirten; üzerinden zaman geçtikten sonra da yerini olgunluğa bırakan bir duygu. Tek kelime ile özetlenemez ama müthiş işte, müthiş bir duygu! Sadece sporda değil, işinde de bu türden başarı yakalayan herkes anlayacaktır hislerimi.

Seni şampiyonluğa götüren antrenman programın nasıldı?

https://www.instagram.com/p/BmbR8mnjkle/

Çok çalıştım. Bakın, inanın o kadar çok çalıştım ki. Ben özellikle Wimbledon yılında bir sene dışarıya çıktığımı hatırlamıyorum, o kadar çok çalıştım. Fiziksel antrenmanların yanında mental antrenmanlar, kortta, spor salonunda, denge hareketleri, kuvvet hareketleri, full body çalışmalar, izole çalışmalar… Hepsinin büyük bir kombinasyonu ve istikrarlı uygulama sonucu başarı geldi.

Beslenme düzenin nasıl peki, yasaklılar listen var mı mesela?

Asitten ve hamur işinden çok uzak duruyorum. Ayda bir belki kaçamak yapabiliyorum. Turnuva zamanlarında ve antrenman dönemlerinde yemek menülerim farklılık gösteriyor. Turnuva zamanlarında karbonhidrat ve sebze ağırlıklı yükleniyorum, diğer dönemlerde ise daha çok protein ağırlıklı besleniyorum.

Karantina günlerinde kondisyonunu nasıl korudun?

Evde yapılabilecek ne kadar hareket varsa hepsini yaptım diyebilirim. Zaten antrenörümden devamlı bir program alıyordum. Mat üzerinde, lastik kullanarak, evdeki eşyaları kullanarak devamlı çalıştım. Formu %100 korumak mümkün değil böylesi bir süreçte ama elimden geleni yaptım. Maskemi takıp oturduğumuz sitenin parkında koşulara çıktım o da baya faydalı oldu. Fitness anlamında ise hareket çok kısıtlıydı ama normalleşme başlayınca o eksiğimi de hızlıca giderdim.

Kullandığın supplement var mı?

Whey protein tozu, glutamin kullanıyorum. Onun dışında maçlarda multipower jel kullanıyorum ve yanında da aptonia izotonik içeceğini kullanıyorum.

İzlemeyi en sevdiğin spor hangisi?

Motor sporlarına bayılırım. Formula 1’i takip etmeye çalışıyorum.

Tenis kortlarının hayalini kuran gençlere tavsiyen ne olurdu?

Gençlerden önce ailelere minik bir tavsiye vermek istiyorum. Eğer çocuğunuzda yetenek pırıltısı görürseniz, antrenörlerinden de bir yönlendirme aldıysanız arkasında durun, destekleyin. Hem fiziksel olarak hem kültürel olarak gelişmesi için yardım edin. Siz de spor yapın ve spor branşları ile çocuklarınızı tanıştırın. Hayal kuran genç arkadaşlarıma da şunu söyleyebilirim, bir şeyin yapılabilir olduğunu görmek ve bunun farkında olarak yaşamak çok önemli. Ben yaptım, benden önce başkaları da yaptı, dünyada birçok sporcu neler neler başardı… Formül basit aslında; çalış ve yap. A ve B noktası arasında maalesef kestirme bir yol yok. Başarsan da çalış, düşsen de.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER