Spor Salonunda İlk Gün Dikkat Etmeniz Gerekenler

Spor salonuna ilk defa gidiyorsanız hem sizin dikkat etmeniz gereken hem de tepki vermeniz gereken durumları sıraladık!

Spor salonuna gitmek, zaman sıkıntısı ve motivasyon eksikliği yüzünden yeterince zordur. Bu yüzden oraya varmayı başardığınızda en son isteyeceğiniz şey, birinin sizin çalışmanızı mahvedecek can sıkıcı bir şey yapmasıdır. Eğer spor salonuna ilk defa gidiyorsanız bu yanlış davranışı siz de gerçekleştirebilirsiniz ya da biri yaptığı zaman sessiz kalabilirsiniz. İki durum da negatif sonuçlar yaratır. Aşağıda en çok karşılaşılan sinir bozucu spor salonu sorunlarına engel olacak çözümleri bulabilirsiniz, bu davranışları sizin de yapmamanız ciddi önem taşır.

Kullanılan Makineyi Silmeden Bırakmak

spor-salonunda-ilk-gun

İğrenç, değil mi? Bu kurala büyük özen gösterin çünkü havlusuz makine kullanmak spor salonlarını adeta bir bakteri yuvasına döndürebilir. Egzersizinizi yapmadan önce spor havlusu serin ve bu şekilde antrenmanınızı tamamlayın. Bittiğinde havlunuzu alın ve makineyi temiz bıraktığınızdan emin olun.

Diplomalı kişisel antrenör, egzersiz fizyolojisti ve “Mind Your Own Fitness” kitabının yazarı olan Greg Justice, bunun ne yazık ki her zaman olduğunu söylüyor. Kabahatli kişilerin sizi göreceğini ve suçluluk hissedeceğini umarak, bu işi büyük bir gösteriyle (her damla teri silerken kol hareketlerinizi abartarak ve yüksek sesle söylenerek) kendiniz yapsanız da muhtemelen sizi görmeyeceklerdir. Ve üstelik kendinizi bir aptal gibi hissedersiniz.

Daha iyi bir seçenek: Aynı heyecanlı enerjiyi o kişiye karşı koymak için kullanın. “Kullandığınız aleti siler misiniz?“ deyin ve bu konuda garip hissetmeyin. Ne de olsa, kullandığınız makineleri bulduğunuz gibi bırakmak spor salonu görgü kurallarındandır ve bu standartlara bağlı kalmakta bir yanlış yoktur.

Makineleri Boş Yere Meşgul Etmek 

spor-salonu-kurallari

Greg Justice, bunun çok sinir bozucu olduğunu ve sürekli yaşandığını belirtiyor. Makineler dinlenme alanı değildir ve eğer ki kullanılmıyorsa boş yere meşgul edilmemelidir. Spor salonunda ilk gününüzse buna özen göstermenizi öneririz.

Kullanmak istediğiniz makinede biri var ve onu kullanmayıp sadece oturuyor, hatta telefonuyla uğraşıyorsa: Yapacağınız en iyi şey, kabahatli kişiye gidip kibarca, “Afedersiniz, kullanabilir miyim?” diye sormaktır. Bu bir nevi pasif-agresif yaklaşımdır ki siz aslında gerçekte, “Afedersiniz, ben devralabilir miyim çünkü siz hiçbir şey yapmıyorsunuz” demek istiyorsunuz. Kişi mutlaka mesajı alacaktır.

Hatta o kişi sizin bu kibar ikna yolunuzu takdirle karşılayabilir ya da telefonuna öyle dalmış olabilir ki, 15 dakikadır bench press üzerinde Instagram’a koymuş olduğu fotoğrafa gelen beğenileri izliyor olabilir.

Spor Salonunda Yüksek Sesle Sohbet Etmek

gym-kurallari

Spor salonu da tıpkı bir kütüphane gibi odaklanma gerektiren bir mekandır. Hatta spor salonlarında dikkat dağıldığında kütüphaneye kıyasla çok daha vahim sonuçlar ortaya çıkabilir. Bir anlık dikkatsizlik büyük sakatlanmalara neden olabilir. O yüzden siz siz olun spor salonuna ilk kez gidiyorsanız sessizce sporunuza odaklanmaya özen gösterin.

Diğer bir yandan çevrenizdeki insanlar sohbet, muhabbet ve dedikodu yaparak spor yapıyor olabilir. Konu onların dedikodu yapmaları değil, dedikodu yaparak dikkatinizi yaptığınız işten uzaklaştırmalarıdır ki bu da sizin kendinizi maksimum seviyeye çıkarmak için gerekli zihinsel konsantrasyonu sağlayamamanız demektir.

Etrafınızda durup dedikodu yapan bir grup insan varsa: Bu durumu çözmek için iki yol vardır. Birincisi, dedikoducuların yanına gidip kibarca, işinize odaklanabilmek için sohbetlerini başka yerde yapmalarını isteyebilirsiniz. Bu tamamen kabul edilebilir bir durumdur ve ünlü antrenör Greg Justice kesinlikle bunu yapanları gördüğünü söylemektedir.

Fakat bu aynı zamanda, yukarıdaki diğer iki etkileşimden daha korkutucu olabilir çünkü bir kişiye değil bir gruba karşı koyuyorsunuzdur. Eğer bu konuda içiniz rahat değil ise, birkaç derin nefes alıp, içinizdeki sükunete odaklanabilir ve onları işitmemek için kulaklığınızdaki müziğin sesini açabilirsiniz. Veya onlar ayrılana kadar spor salonunun başka bir bölümüne gidebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER