Genç Vücut Geliştirme Sporcusu Ömer Özçıtak ile Röportaj

İsim:Ömer Özçıtak
Lokasyon:İstanbul
Doğum Yılı:01.09.1992
Boy:1.83 cm
Branş:Vücut Geliştirme
Başarıları:2014 – Türkiye vücut geliştirme gençler açık siklet 5.’si2015Türkiye vücut geliştirme gençler açık siklet 3.’sü
Aktif Yılları:2007 –
“Off Season” Ağırlığı:85-87 kg
Müsabaka Ağırlığı:76 kg
  

Ömer-Özçıtak

Spor Geçmişinizi Özetleyebilir Misiniz?

115 kilo ile başladığım bu spor sayesinde, kısa süre içersinde hızlı kilo vererek fit vücuda kavuştum. 2012 yılında müsabık sporcu olmaya karar verdim. 3  yıl süren hazırlıklardan sonra, Türkiye 5.’si oldum ve ardından Türkiye 3.’sü oldum.

Bodybuilding ve Fitness ile Tanışmanız Nasıl Gerçekleşti? Bu Dalda Profesyonelleşmeye Nasıl Karar Verdiniz, Seçiminizi Etkileyen Şeyler Nelerdi?

Fazla kilolarım yüzünden spor yapmaya karar verdim ve spor salonuna yazılarak bu işe başladım.

Profesyonelleşmeye karar verişim; 2012 yılında Türkiye Vücut Geliştirme yarışmasını izlemeye gittiğimd, orada gördüğüm heyecan beni etkiledi ve ben de yarışmaya katılma hayali doğdu.

Ömer-Özçıtak-2

Sizi Yönlendiren, Yol Gösteren Kişiler Oldu Mu? Bu Kişilerin Size Kattıkları Nelerdir?

Çevremdeki insanların bana olan tepkisi farklıydı; şişman gözüyle bakmaları benim canımı sıkmaya başlamıştı, tamamen kendim istedim. Spor salonunda hocanın yardımıyla çok yol kat ettim.

Hocamın bana kattığı şeyler, çoğunlukla motivasyon oldu ve bu beni daha da hırslandırdı.

Fitness ve Antrenmanlarınızda En Çok Sevdiğiniz Şey Nedir?

Mutlaka değişik kombinler uygularım. Bu değişik kombinlerin bende yaşattığı etkisi çok hoşuma gider. Her zaman ileriyi hedeflerim. Düşük karbonhidratlı günlerde karbonhidratı idman öncesinde alıp idmana girdiğimde, aynadaki pump görüntüsü benim en çok hoşlandığım, kendimi görmekten mutluluk duyduğum görüntümdür ve bu beni spora daha cok bağlar.

Fitness ve Vücut Geliştirme Üzerinde Olan Ön Yargıların Varlığından Bahsedebilir Miyiz? Var İse Bunlara Ne Gibi Açıklamalar Getirebilirsiniz?

Çoğunlukla bu ön yargılar fazla kaslanma korkusu oluyor. Bazı kişilerin düşüncesi bu ama bu iş ciddi anlamda sabır, azim, irade ve hırs gerektiriyor .

Ömer-Özçıtak-7

Fitness’ın Güzel Görünümün Dışında Sağlık Tarafı da bulunuyor. Sizin Hayatınızda Sağlık Açısından Nasıl Bir Değişiklik Sağladı?

Benim eski halimdeki sağlık durumumla şimdiki sağlık durumum arasında dağlar kadar fark var. Sadece sağlık değil güç, irade, hırs ve başarı azmi doğdu. Kesinlikle bir insanda olması gereken etmenler.

Size Ekstra Motivasyon Sağlayan, Hayatınızın Kilometre Taşlarından Birisini Paylaşabilir Misiniz?

Bana en büyük motivasyon sağlayan, eski görüntüm..

Peki Motivasyonunuzu Yüksek Tutmak İçin Bir Yönteminiz Bulunuyor Mu?

Ben müzikle uğraşıyorum, evde kendim müzik de yapıyorum ve kendi yaptığım müzikleri antrenmanlarda dinlerim . En güzeli de antrenmana giderken yol boyunca dinlediğin müziğin vücutta bıraktığı etki tartışılmaz.

Ömer-Özçıtak-6

Çalışma Programının Detaylarını Paylaşabilir Misin?

Farklılığı severim, sürekli farklı şeyler yapmayı sevdiğim için antrenmanlarımda da farklı olmayı seviyorum . Çok çabuk kilo alıp verdiğim için off sezonda çılgınlar gibi beslenirim. 3000 kalorinin üstüne çıkarım ama yarışma zamanlarında genellikle 2000 aşağısında tutarım ve yarışma yaklaştıkca bu kalori daha da düşer.

Ne Sıklık ile Kardiyo Antrenmanı Yapıyorsun?

Off sezonda kardiyo yapmam. Onun dışında yarışma zamanlarında son aylara denk gelince kardiyolara başlarım. Tabi o sırada da, beslemeyi de ona göre ayarlarım.

İnterval Kardiyo ile İlgili Düşüncelerin Nelerdir?

İnterval kardiyo daha çok perfonmansı arttırmak için yapılası güzel kardiyo çeşitidir. Haftada 1 veya 2 kez yarışma zamanlarımda kardiyo çeşitliliğin içine eklerim.

Sadece İyi ve Sağlıklı Görünmek İsteyen Kişilere Verebileceğin, Antrenman İpuçları Var Mı?

Verebilceğim en güzel ip ucu beslenmelerini kontrol altına alsınlar. Ne zaman ne yenmesi gerektiğini iyi öğrenmeleri lazım. Bu işin en önemli kısmı beslenmedir.

Kas Kütlesini Arttırma Dönemindeki Antrenmanlarında, Ağırlık Artışının Önemi Nedir?

Sizlere şöyle örnekleme yapayım: Bir şeye ne kadar fazla yüklenirseniz, o kadar darbe alır. Siz de kaslarınıza nekadar yüklenirseniz, o kadar hücrelerde hasara yol açar ve onarım başlar. Burada önemli olan nokta sizin o hücrenin onarması için vücudunuza ne verdiğinizdir. Veremiyorsanız bunu yapmayın.

Gözlemlediğin Kadarı ile, Antrenmanlar Sırasında Sıkça Yapılan Hatalar Nelerdir?

Acaleci tavırlar sergilemektir. Mutlaka belli başlı bir program döngüsü içinde olması gerekir. Aksi taktirde kendimizi kandırmış oluruz. Çünkü vücut, beynimizle aynı orantıda gider; düşünmek ve yapmak.

Çalıştığın Salonda, Seni En Çok Sinirlendiren Şey Nedir?

Ağırlıkla çalışan kişiler , ağırlıklarını yerlere koymaması beni benden çıkarıyor.

Karın Kaslarını Belirginleştirmek ve Sıkılaştırmak İçin Tüyoların Var mı?

Öncelikle karın kası, anatomik yapı olarak her insanda vardır. Kemik-kas-yağ-su ve deri katmanlar bulunmaktadır. Biz ne kadar yağ oranımızı düşürürsek, o kadar cok belirginleşir.

Antrenmanlardan önce mutlaka ısınmak amaçlı karın egzersizleri yapabilirsiniz.

Ömer-Özçıtak-5

İyi ve Sağlıklı Görünmek İsteyen Kişilere Verebileceğin, Diyet ve Supplement Önerilerin Nelerdir?

Beslenme olarak öğün belirlesinler ama öğünü her saat başı azar azar ve vücudun sindirebileceği şekilde beslenmesi gerekir. Yaptıkları diyetten mutluluk duydukları zaman kendinlerini ödüllendirsinler, sadece 1 öğün olarak. Şeker olarak splenda yani şeker kamışından üretilen %100 doğal şekeri öneririm. Supplement olarak sıvı amino, bcaa ve glutamine yeterli olacaktır. Kas hacmi ya da kilo vermek isteyen birisi; cla ve L-Carnitine kullanabilir.

Favori Öğünün ve Yemeğin Nelerdir?

Tabi ki antrenman öncesi ve antrenman sonrası. Alınan karbonhidrat yani, pirinç ve protein olarak da kırmızı et. Bu 2 öğün benim için vazgeçilmez öğündür.

Peki Seni En Çok Etkileyen Motivasyon Cümlelerin Nelerdir?

Benim tecrübelerim sizin başarınız olucak ! – Konuşan değil Konuşalan ol !

Müsabakalara Katılmak İsteyen Sporculara Önerilerin Var Mı?

Müsabakalara katılmak isteyen arkadaşlara önerim mutlaka bir hoca eşliğinde bu işi yürütmesi ve mutlaka yanında bir dayanağın bulunması gerekir. Orada çok yardıma ihtiyacınız olacak.

Sporun Doğasında ve Rekabette Seni Çeken Bir Yan Var Mı?

Sporun doğasında zaten bir rekabet vardır. Savaşmayı ve kendi başıma bişiler yapmayı alışkanlık haline getirdim. Beni hırslandıran tek şey, karşımdaki kişide olup, bende neden olmasın düşüncesidir.

Antrenman Öncesi Nasıl Besleniyorsunuz?

Antrenman öncesi mutlaka antrenmandan keyif alabilmem için karbonhidrat alırım. Bol sebze ile protein de olur yanında. Her birini, birbirinden bağımsız gramajları ile tüketirim.

En Çok Gurur Duyduğunuz Başarınız Hangisidir?

1 sene içinde 3 yarışma yapıp, en son yarışmamda Türkiye 3.’sü olmam gurur verici.

Seninle İletişim Kurmak İsteyenler, Hangi Kanalları Kullanabilirler?

Youtube – Ömer Özçıtak

Instagram – Ömer Özçıtak

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER