Ünlü Sporcuların Nefes Kesen Arabaları

Futbol, basketbol ve vücut geliştirme dünyasından 3 ünlü ismi sizler için seçtik; David Beckham, Lebron James ve Arnold Schwarzenegger! Bu yıldız isimlerin araba zevklerine tanık olunca küçük dilinizi yutabilirsiniz!

David Beckham

https://www.instagram.com/p/B7TJZk5oLTT/

David Beckham’ın klasik arabalara olan tutkusu Ryan Giggs’den 6.000 £ karşılığında satın aldığı Ford Escort ile başladı. Birkaç yıl sonra Adidas’tan ilk büyük sponsorluğunu alarak BMW M3’e geçiş yaptı. Beckham süper otomobiller, lüks SUV’ler ve vintage motorlarla kendisini şımartarak arabalar söz konusu olduğunda da modadaki zevki kadar iddialı olduğunu göstermiş oldu.

Tabii ki, her günü keyif içinde geçmedi. Yıllar geçtikçe magazincilerden kaçmak zorunda kaldı ve hatta araba kullanırken telefonunu kullandığı için araba kullanması yasaklandı. Ancak bunların hiçbiri araba ve motosiklet sevgisini azaltmadı. Ve bu zevki zamanla oğlu Brooklyn’de de bir tutku haline geldi.

Tabii ki Brooklyn araba macerasına daha yeni başlıyor, ancak babasının geçmişinde kilometreler ve yenilmesi zor bir araba tutkusu var. Kariyeri altından olan bu adamın araba koleksiyonuna bir göz atın…

Porsche 911 (1969)

Muhtemelen Jerry Seinfeld, Beckham’ın klasiğinin Steve McQueen’in sahip olduğu 1969 911S’in bir kopyası olduğunu onaylayacaktır. McQueen’in Machines: The Cars And Bikes Of A Hollywood Icon yazarı Matt Stone, “McQueen 69S’i satın aldı ve tüm hayatını Güney Kaliforniya’da yaşadı. Arabasının öldüğünde Terry’ye (kızı) kalmasını istedi ve kızı öldüğünde araba Chad’e (oğlu) kaldı” Beckham’ın ise arduvaz grisi 911S’yi Preston’daki Porsche uzmanı Lee Mayor Restorations’tan satın aldığı bilinir. Beckham bir röportajında bununla ilgili olarak “Steve McQueen gibi insanlardan her zaman etkilendim. Giydiği kıyafetler, üslubu, resimlere nasıl baktığı ve kişiliği…” diyerek kendisi üzerinde bıraktığı etkisinden bahsetmiştir. Bununla birlikte, old school 911, Beckham’ın ilk Porsche’si değildi. Ayrıca 2008 Porsche 997 Cabrio’ya sahipti ve hatta Michael Jordan’ın forma numarasından etkilenerek kendisinin de LA Galaxy’deki forma numarası da olan 23’ü koltuk başlığına yazdırmıştı.

 

Hummer H2 (2005)

Öncelikle Arnold Schwarzenegger sayesinde Hummers’ın dünyadaki otomotivler arasında şöhretini yaşadığı bir zaman vardı. Arnold’un araba sevdasından da birazdan bahsedeceğiz. Arnold Schwarzeneger bir film çekimi sırasında, başlangıçta Amerikan ordusunu taşımak için tasarlanan bu araçlardan bir tanesini gördü sahip olması gerektiğine karar verdi. Bunun yanında diğer insanların da bu arabayı sürmesini istiyordu. İlk sivil Hummer 1992’de satışa çıktı ve oyuncu ilk H1’ini satın aldı. Daha küçük, daha “rafine edilmiş” bir versiyonu 2002’de piyasaya sürüldü ve Beckham 2005’te bu H2’lerden birine sahip oldu. 2000’lerin klasik tarzında tasarlandı ve Becks’in VII logosu ve Victoria’nın baş harfleri koltuklara dikildi. Söylentiye göre, Beckham genç Brooklyn’e H2’nin çocuklar için olan versiyonundan da bir tane almıştır. Ancak, bununda modası çabuk geçti ve son H3 2010’da kendisini gösterdi.

1998 Ferrari 550 Maranello

1990’ların sonlarında yani paranın futbola akmaya başladığı ve Beckham henüz şöhretinin başlarındayken, David ve müstakbel eşi Victoria, İngiltere’nin en gözde çiftiydi. O zamanlar futbolcunun tercihi Ferrari’ydi ve Noel hediyesi olarak nişanlısına gümüş 550 Maranello aldı. Sergio Pininfarina tarafından tasarlanan ve 1970’lerin Daytona’sından esinlenilen bu ön motorlu V12 Ferrari, 5.55 litrelik bir motora sahipti ve Ferrari’nin modern çağda ürettiği en iyi arabalardan biri olarak kabul edildi. Bu kesinlikle Beckham’ın tutkusunu İtalyan spor otomobillere kaydırdı. Birkaç yıl sonra bu tutku ona bir 360 Spider (“D7 DVB” plaka ile) ve daha sonra 575 Maranello, 612 Scaglietti ve F430 Scuderia aldırdı.

Arnold Schwarzenegger

https://www.instagram.com/p/Bv1pZJxn9uh/

M47 Patton Tank

Arnold’un kariyeri vücut geliştirici, aktör, politikacı ve işadamı arasında gidip geliyor, bu yüzden doğal olarak araba koleksiyonu da çizgileri aşıyor. Dünyanın en egzotik koleksiyonları bile bir M47 Patton tanka nadiren sahiptir. Ancak Arnold, kendi hayır kurumu olan After School All Stars’a para toplamak için bu muazzam makineyi kullanıyor. Arabalardan kamyonlara ve hatta koltuklara kadar bir sürü şeyi ezerken çektiği videoları yayınlıyor ve bunun gibi yöntemlerle bir milyon doların üzerinde para topladığını söylüyor. Avusturya ordusuna gittiğinde önce motosikletleri, arabaları, kamyonları ve daha sonra büyük araçları sürdüğünü söyleyen Arnold, tank sürüş okuluna gitmeden önce her biri için lisans aldığını belirtiyor.

Bugatti Veyron

Arnold oturduğu şehrin etrafında sağlam bir SUV veya kamyon sürmenin dışında spor arabalara olan tutkusuyla da biliniyor. Koleksiyonunun en gözde parçalarından biri gümüş Bugatti Veyron. Bu süper araç, otomobil dünyasında gittikçe artan rekabete bağlı olarak dünyanın en güçlü ve en hızlı araçlar listesinin başlarında yer alıyor. Bir Veyron sadece yüksek performans değil, aynı zamanda otomotiv pazarında lüksün zirvesini temsil ediyor.

Excalibur

Arnold’ın koleksiyonundaki otomobillerin çoğu daha modern olsa da, klasiklerin de koleksiyonunda oldukça sağlam bir yeri var. Arnold’ın Los Angeles’ı gezerken sık sık görüntülendiği araçlardan biri de Excalibur Cabrio’dur. Ancak Excalibur’u göründüğü kadar klasik değildir. Bu araç 1965’te 1928 Mercedes-Benz’i yeniden üretmek için tasarlandı ve çağdaş bir neoklasik olarak üretimine başlandı.

Cadillac Eldorado Biarritz

Genç yıllarının çoğunu Venice Beach’de ve çevresinde halter kaldırarak geçiren Arnold’a bir Cadillac Eldorado Biarritz araba kullanmak çok yakışıyor. Müthiş dönem tarzı ile, 1950’ler ve 1960’ların plaj stilini daha mükemmel yansıtamazdı.

Arnold’un üstü açık arabası, şüphesiz Malibu’ya gitmek veya Muscle Beach’e gitmeden önce Gold’s Gym’in otoparkında takılmak için kullanıldı. Bu, Arnold’un etkileyici fiziği ve kendine özgü Avusturyalı aksanıyla birleşince dünya çapında bir izleyici kitlesi oluşturmaya başladığı bir dönemdi. Ancak bugünlerde şehir içinde Eldorado Biarritz’i sürmek inanılmaz derecede zor ve park yeri bulmak neredeyse imkansız!

Lebron James

https://www.instagram.com/p/B5iflBBA3gQ/

Basketbol oyunculuğunu zirveye çıkaran isim, üç kez kazandığı NBA şampiyonluğu ile her zaman dillerde. Bu başarılı iş hayatı LeBron James’e bir dizi, pahalı, değerli ve yüksek performanslı otomobiller almasında yardımcı oldu. Şu anda hala Lakers için oynuyor ve yılda tahmini 40 milyon dolarlık bir geliri olduğu biliniyor. Şimdi onun değerli araba koleksiyonuna bir göz atalım!

Chevrolet Camaro SS

Beyaz boya üzerine mat beyaz ve siyah çizgili bu Camaro, Lebron James’in koleksiyonunun en gösterişli araçlarından biridir. Bu otomobil üzerindeki 20 inçlik jantlar ile beraber doğrudan Pimp My Ride programından çıkmışa benziyor. Karartılmış pencereler de en az beyaz boyanın göründüğü kadar harika görünüyor.

Bentley Continental GT

Bentley Continental GT’nin en sevdiği otomobil olduğunu söyleyen James tekerlekleri arabanın kendi gövde rengine uygun olarak tasarlatmıştır. Hala bu arabaya sahibi olup olmadığı ve araba üzerinde daha fazla değişiklik yapıp yapmadığı bilinmemektedir.

Lamborghini Aventador Roadster

Bu özel olarak kaplanmış süper otomobil, Nike LeBron XI ve King James Legacy Sneakers’ın lansmanında kutlama yapılırken kullanıldı. V12 motorlu İtalyan Aventador’u göz alıcı hale getirmek için bir dizi marka kaplama tasarımı üzerinde oldukça büyük işbirliği yaptı.

217mph hıza ulaşabilen bu arabanın üstü kapalıyken, o inanılmaz sese kulak verebilirsiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER