40 Yaş Üzeri Erkeklerin Alması Gereken 10 Gıda Takviyesi

40 yaş ve üzeri erkekler için gıda takviyesi, vitamin ve mineral tüketimi konusu 30’lu yaşlarla başlayan bir süreç. 30 – 40 arasında eksikliği hissedilmese bile, 40’lı yaşlarla birlikte etkisini göstermeye başlar. Bu duruma karşı kayıtsız kalmak ise, ilerleyen yıllarda ortaya çıkabilecek çok daha fazla sorun demektir.

Ne kadar iyi beslenseniz de, ne kadar iyi spor yapsanız da, stres seviyeniz ne kadar makul olsa da belli bir yaştan sonra vücut fonksiyonları farklı çalışmaya başlar. Pek çok aktivite yavaşlar veya verim olarak zayıflar. Biyomekanik değişimlerden uykusuzluğa, pek çok olumsuzluk gözlemlemek mümkün olur.

Gerçek şu ki, artık Superman olmama şansınız yüksek. Bu nedenle sizi ayakta tutmaya yardımcı olacak takviyeleri beslenmenize dahil etmeniz gerekebilir. Yaşlanmaya karşı önlem almak, eninde sonunda yapmanız gereken bir şey olacaktır. Süreci sadece izlemek yerine, çok daha iyi bir hale sokabilmek mümkün.

Beslenme takviyeleri gelişiyorken ve üretim kalitesi artıyorken, doğru beslenme ve besin takviyeleri ile;

  • Bağışıklık sistemini destekleyebilir,
  • Beslenmenizdeki eksikleri giderebilir,
  • Enerjinizi arttırabilir,
  • Cinsel hayatınızı iyileştirebilir,
  • Kardiyovasküler sisteminizi ve kalbinizi geliştirebilir,
  • Yaş grubunuzdaki erkeklerin yaşadığı sorunlara karşı savaşabilirsiniz.

40 Yaş Üzeri Erkekler İçin En İyi 10 Vitamin ve Gıda Takviyesi

Magnezyum: Belki de en kritik mineral olan magnezyum, 350’den fazla tepkime içerisinde yer alır. Metabolizmadan kan basıncına, stresten testosterona pek çok faktörü etkiler. Pek çok doğal kaynakta yer alsa da bu genellikle yeterli olmayabiliyor. Yeşil sebzeleri, kuruyemişleri ihmal etmeyin. Ancak takviye olarak kullanacağınız magnezyumun da sağlığınıza katkısı kesinlikle olacaktır.

Magnezyum ile ilgili daha fazla bilgi için, “Magnezyum Tüketin, Sağlıklı Yaşayın” yazımıza göz atabilirsiniz.

D Vitamini: Güneş ışığı dışında pek kaynağı bulunmayan bu vitaminin listede yer etmesine şaşırmamak gerek. Genellikle her takviye listesinde yer alır. Olumlu etkileri üzerine araştırmalar hala devam etmektedir. Güneş ışığından yeterli D vitamini tüketemediğimiz için takviye olarak almamız şart olan bir vitamindir.

D Vitamini ile ilgili detaylı bilgi için “D Vitamini ve Kas Gelişimine Etkisi” yazımızı okumanızı tavsiye ediyoruz. Yalnızca testosteron üzerindeki etkisi ve kas gelişimine etkisi değil, dozlar ve kullanım ilgili de pek çok bilgi edinmeniz mümkün.

Balık Yağı: Balık yağının çok da destek sağlamadığına dair araştırmalar yayılıyor olsa da, bilimsel kaynakların çoğu omega-3 içerisindeki DHA ve EPA’nın kalp üzerinde olumlu etkilerini kanıtlar nitelikte. Bu nedenle omega-3 içeren takviyeleri ihmal etmemenizi öneriyoruz.

B12 Vitamini: Yaşlandıkça, vücudunuzun önemli besinleri depolama oranı azalmaktadır. B vitaminleri de bu önemli besinler arasında yer alır. B12 de, aralarındaki en kritik vitamindir. B12 içeren besinleri yeterince tüketseniz de, vücudunuzda depolanma oranı az olduğu için takviye olarak kullanmayı düşünebilirsiniz.

Probiyotik: Probiyotik ve düzgün sindirim sistemi ilişkisi oldukça açıktır. Daha sağlıklı bir vücut için, sağlıklı bir sindirim sistemi çok önemlidir. Özellikle 40 yaş ve ilerisinde, sindirim sistemi verimliliğini yitirebilir. Bu nedenle yoğurt tüketmenin yanında, kalitesi iyi bir probiyotik takviyesine de yönelebilirsiniz. Probiyotikler hakkında daha geniş bilgilere ulaşmak için Probiyotik Nedir, Ne İşe Yarar? içeriğini okuyabilirsiniz.

Arjinin ve Glutamin: Yatmadan önce bu amino asitleri tüketirseniz, vücudun doğal büyüme hormonu üretimine destek olursunuz. Yaşlandıkça azalan büyüme hormonu, onarım ve toparlanmanın yanı sıra anti-aging (yaşlanmayı önleyici) etkiye sahiptir. Testosteron seviyesi üzerinde de etkilidir. Bu sayede sağlıklı uyku ve stres sonrası toparlanmaya da destek olabilir.

Koenzim Q10: Vücudun doğal ürettiği coq10, yaşla beraber azalanlar grubu içerisindedir. Hücre enerjisi için önemlidir, dolayısıyla enerji seviyelerimizi etkiler. Kalp sağlığı için de kritik bir role sahiptir, kalp sağlığına destek olur.

Glukozamin: Esneklik, çeviklik yaş ilerledikçe kaybolan diğer özelliklerimiz arasındadır. Glukozamin, eklem sağlığı ve bağ doku sağlığı üzerinde etkilidir. Fiziksel aktivitelerdeki veriminizi arttırmaya yardımcıdır. Aktif bir insansanız, kesinlikle glukozamin takviyesi almanızı tavsiye ediyoruz.

Saw Palmetto: Prostat sağlığına yaş ilerledikçe daha fazla önem vermek gerektiği aşikar. Geceleri bir kaç kez tuvalete gitmek illa bir prostat alarmı olmayabilir. Ancak önlem almakta fayda var. Saw palmetto takviyesinin içeriği, prostat sağlığını korumaya yardımcıdır.

Alfa Lipoik Asit: ALA olarak da görebileceğiniz alfa lipoik asit, vücutta üretilir ve kırmızı et, yeşil sebze gibi besinlerde bulunur. Alfa lipoik asitin antioksidanları iyileştirdiği gözlemlenmektedir. Bu antioksidanlar içerisine C vitamini, E vitamini gibi vitaminler dahildir. Ayrıca; kalp sağlığı, böbrek sağlığı, şeker metabolizması gibi yaşlılıkta risk taşıyan mekanizmalar üzerinde koruyucu etkisi de bulunmaktadır.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER