Doğru Olmayan 5 Fitness Efsanesi

Herkes tarafından yaygın olarak bilinen; ancak gerçekle uzaktan yakından alakalı olmayan 5 fitness efsanesini sizin için araştırdık.

1. Zayıf insanlar sağlıklıdır, kilolu insanlar sağlıksızdır.

GIF 1

İnsanların dış görünüşlerine bakarak o insanların sağlığı hakkında bir fikre sahip olamazsınız. İnsanların vücut yapıları çevreye, beslenme alışkanlıklarına ve genetik yapılarına bağlı olarak değişir. Zayıf bir insan, sağlıksız bir şekilde beslenmesine rağmen kilo alamayabilir. Ya da beslenmesine ve  spor egzersizlerine dikkat etmesine rağmen kilo veremeyen insanlar olabilir.

2.Günde 8 bardak su içilmesi gerekir.

GIF 2

Evet  her gün düzenli olarak yeterli miktarda su içmeniz gerçekten önemlidir. Ama her insanın su tüketim oranı bir diğerinden farklı olabilir. Bu konuyla alakalı 8 şeklinde kesin bir rakam belirlemek kesinlikle doğru değildir. Vücudunuzun tepkisine göre günlük içmeniz gereken su miktarını ayarlayabilirsiniz.Eğer idrarınız koyu renkli ise, içtiğiniz su miktarını arttırmalısınız.

3.Doğal olan her şey sağlıklıdır, kimyasal olanlar değildir.

GIF 3

Bu cümleyi genel bazda ele alırsak doğru kabul edebiliriz. Çünkü besinler işlendikçe besin değerleri azalmaktadır. Yani doğal besinler her zaman besin değeri açısından çok iyidir. Fakat diyet dönemindeyseniz işlenmiş halde olan ürünler daha çok işinize yarayabilir. Örneğin yağı azaltılmış süt, şekeri azaltılmış fıstık ezmesi v.s

4. Hamileyken egzersiz yapmak tehlikelidir.

GIF 4

Kesinlikle yanlış bir düşüncedir. Egzersiz yapmak hamilelik döneminde de oldukça sağlıklıdır. Burda dikkat edilmesi gereken tek nokta hamilelik öncesi yaptığınız hareketler ne ise o seviyede ilerlemeli, kendinizi zorlamamalısınız.

5.Düşük yağlı yiyecekler yağlı yiyeceklerden her zaman daha sağlıklıdır.

GIF 5

Bu da en yaygın, yanlış düşüncelerden biridir. Çünkü düşük yağlı yiyecekler lezzeti az olduğu için tatlandırıcılarla ve şekerlerle desteklenmiş olabilir. Bu nedenle yüksek şekerli yiyecekler, tam yağlı yiyeceklerden daha zararlı olabilmektedir. Tüketmeden önce içeriklerini iyice okuyup, öğrenmelisiniz.

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

Error decoding the Instagram API json

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER