Sporu Eğlenceli Hale Getirmenin 8 Yolu

Spor yapmak brokoli yemeye benzer; herkes onun çok faydalı olduğunu bilir ama bazen yapmak için kendinizi zorlarsınız. Ama elbette sporu eğlenceli hale getirmenin yolları var.

Artık düzenli olarak spor yapmanın gerekliliğini bilmeyen yoktur ama bilmekle yapmak arasında dağlar kadar fark var. Herkes spor yapmaktan hoşlanmayabilir – tıpkı brokoli yemek gibi; çok faydalı olduğunu bilirsiniz ama bazen yapmak için kendinizi zorlarsınız. Zorla yaptığınız hiçbir şeyden zevk almadığınız için bir daha yapmak istemezsiniz. Zaman zaman kendinizi spor yapmak için motive etmek zor geliyor olabilir ama elbette sporu eğlenceli hale getirmenin yolları var. Bunlardan bazıları işinize yarayabilir; yeter ki spora bir şans verin, hemen pes etmeyin…

1. İş değil eğlence

Sporu yapılacaklar listenizdeki bir görev olarak değil, kendinize ayırdığınız kaliteli bir zaman olarak görün. Spor yaptığınız zamanın tamamen kendi gücünüzü, dayanıklılığınızı ve dış görünüşünüzle birlikte özgüveninizi geliştirdiğiniz özel bir seans olduğunu düşünün.

2. Kendine bir şıklık yap

İnsan sevdiği kıyafetlerin içinde kendini daha iyi hisseder. Bu basit bir kural; ve kesinlikle spor yaparken de geçerli. Eğer sevdiğiniz kıyafetlerle spor yaparsanız, daha çok motive olacak ve daha uzun süre spor yapacaksınız. Bu yüzden spor ayakkabı ya da koşu taytı alırken en sevdiğiniz modele para harcamaktan çekinmeyin. Bunu uzun vadeli bir yatırım olarak görün.

3. Spor salonu şart değil

Spor yapmak için illa ki spor salonuna gitmek zorunda değilsiniz. Eğer evde spor yapmaktan hoşlanıyorsanız dünyaca ünlü antrenörlerin fitness DVD’lerinden edinin ve seçtiğiniz spor çeşidine göre yoga matı, bosu topu, pilates çemberi gibi ekipmanlarınızı hazır ettikten sonra her gün 1 saatinizi egzersize ayırın. Ya da vücut geliştirme ile ilgileniyorsanız önce konusunda uzman bir fitness eğitmeninden vücut tipinize ve hedeflerinize göre sizin için bir program çıkarmasını isteyin ve satın aldığınız dumbbell, bar ve ağırlıklarla evde çalışmaya başlayın. Diğer bir seçenek de açık havada egzersiz yapmaktır. Artık hemen hemen her şehirde koşu parkurları ve spor ekipmanlarının olduğu parklar mevcut. Açık havada spor yapmanın kapalı alanda spor yapmaktan daha etkili olduğunu ve daha fazla kalori yaktırdığını söylememize gerek yoktur heralde?

4. Farklılık kat

Eğer sizi spor salonuna gitmek motive ediyorsa, yoga, pilates, Zumba, TRX, Spinning gibi sınıflara da katılın; farklı egzersizler yaparak hem kaslarınızı şaşırtın, hem de antrenmanlarınıza çeşitlilik kattığınız için sıkılma ihtimalinizi ortadan kaldırın. Ayrıca 3 gün sonraki sınıfa adınızı yazdırdığınız için gitme zorunluluğu hissedebilir ve kaytarmaktan vazgeçebilirsiniz.

5. Yeter ki hareket et

Düzenli olarak spor yapmıyorum diye üzülüp kendinizi iyice bırakmayın. Ne kadar çok hareket ederseniz o kadar kardır. En kısa mesafelerde bile arabanızı almak yerine yürüyün ya da bisiklete binin. İşe gidip gelirken otobüsten 1-2 durak önce inip eve yürümeyi deneyin. Asansör ve yürüyen merdivenler yerine normal merdivenleri kullanın. Akşam yemeklerinden sonra ailece yürüyüşe çıkın ya da köpeğinizi 1 saat daha fazla gezdirin. Hareket etmek için sürekli kendinize bahaneler yaratın.

6. İki, birden büyüktür

Ne demişler; birlikten kuvvet doğar. Tek başına spor yapmak bir süre sonra sıkıcı gelebilir. Kendinize bir koşu partneri ya da fitness arkadaşı bulun ve motivasyon eksikliği hissettiğinizde birbirinizi “gaza getirerek” neden spora başladığınızı birbirinize hatırlatın. Benzer hedefleriniz varsa aranızda tatlı bir rekabat de oluşabilir. Eğer başarabiliyorsanız, sevgilinizi sizinle birlikte spor yapması için ikna edin; işte bu gerçekten sporun en eğlenceli hali olacaktır.

7. Doğruyu bulana kadar devam

Ağırlık kaldırmak ya da koşmak sizin için fazla rutin ve durağan geliyorsa, basketbol, bouldering, kayak, kick box, Aikido, tenis, yüzme veya bisiklet gibi sporları deneyin. Herkes için mutlaka ideal bir spor vardır. Herkes fitness yapmaktan hoşlanmak zorunda değil. Sizin için doğru sporu bulana kadar pes etmeyin.

8. Müzik olmadan asla

İşin içine müzik girince her aktivite anında daha eğlenceli bir hale gelir. Sporun da kendi içinde bir ritmi olduğu için, spor yaparken müzik dinlediğinizde hem daha fazla motive olacak, hem de dayanıklılığınız artacaktır. Spor yaparken mp3 çalarınızı ya da cep telefonunuzu yüksek tempolu parçalarla doldurmayı ve kulaklıklarınızı yanınıza almayı unutmayın.

Spora Yeni Başlayanlar İçin 4 Haftalık Antrenman Programı

BİZİ INSTAGRAM'DATAKİP EDİN!

SON YAZILAR

BENZERLER HABERLER